Tähtijutut

Kalevan tähtijutut ovat tilaajille tarkoitettua laatusisältöä verkossa. Tähtijuttu voi tarjota uutta taustatietoa, paikallista historiaa, hyötytietoa tai punnittua ajattelua lukijalleen. Tähtijuttu erottuu päivittäisestä uutisvirrasta ja pysäyttää lukijan syventymään ainutlaatuisen sisällön pariin.

Tänään

Tilaajille
Tilaajille

Torniolainen Ilmari Majuri, 40, osti ensimmäiset lehmänsä asuessaan Helsingissä – nyt onnellinen paluumuuttaja omistaa elämänsä kyyttöjen suojelulle

Pohjois-Suomi 7:03

"Jos jotain kadun elämästäni, niin sitä, että en palannut aiemmin", Tornion Vojakkalassa eläinlauman kanssa asuva Ilmari Majuri sanoo.

Tilaajille
Tilaajille

Pohjois-Pohjanmaa on maan sairaimpia maakuntia, jossa kärsitään etenkin mielenterveysongelmista ja tuki- ja liikuntaelinsairauksista – tutkimusprofessorit kertovat, miksi

Oulu 6:00

Pohjois-Pohjanmaalta löytyy osa Suomen sairaimmista kunnista. Erot kuntien välillä ovat suuret.

Tilaajille
Tilaajille

Essee: Kaipaan käytöspoliisia, kun en itse uskalla puuttua etuiluun, tönimiseen ja töksäyttelyyn

Kotimaa 9:00

En itse uskalla puuttua etuiluun, tönimiseen ja töksäyttelyyn.

Tilaajille
Tilaajille

Museossa voi käydä "ilmaiseksi" Museokortilla tai liittymällä ystäväyhdistykseen – Ateneumin ystävät täyttää jo 100 vuotta

Kulttuuri 8:15

Suomessa on kymmeniä museonystäväyhdistyksiä, joiden jäsenet hankkivat museolleen varoja, lahjoittavat teoksia, tekevät vapaaehtoistyötä ja houkuttelevat uutta yleisöä näyttelyihin.

Eilen

Tilaajille
Tilaajille

Kemin Veritorstai vei kahden ihmisen hengen 70 vuotta sitten – hinta oli liian iso työtaistelulle

Pohjois-Suomi 17.8.

Paikallinen lakko laajeni ulkopuolisten hämmentämänä. Seitsemänkymmentä vuotta sitten kaksi menehtyi kahakassa poliisin ja lakkolaisten välillä.

Tilaajille
Tilaajille

Haukiputaalla kulotettiin metsää luonnon monimuotoisuuden varjelemiseksi – "Se metsä oli ihan kuin ruutia", katso video kulotuksesta

Oulu 17.8.

Kulotetulla hakkuuaukiolla tunnelma on kuin Eero Järnefeltin Kaski-taulussa. Viikko varsinaisen kulotuspäivän jälkeen Onkamonselän yhteismetsän mailla tuoksuu miedosti tervalta.

Tilaajille
Tilaajille

Sentencedin comebackia ei kannata toivoa, sillä sitä ei tule, sanovat yhtyeensä menneisyyttä muistelevat Sami Lopakka ja Vesa Ranta – kirjoja sen sijaan ilmestyy

Kulttuuri 17.8.

Oulun Pikisaaressa kahta toisensa tapaavaa oululaismiekkosta yhdistää muukin kuin kirjanjulkistus tänä syksynä.

Tilaajille
Tilaajille

Vihantilaisen pariskunnan talo ja piha henkivät eteläeurooppalaista tunnelmaa, vaikka Välimeri on kaukana – "Halusin ehdottomasti modernin talon, jonka sisälle tulvii valoa"

Koti 17.8.

Väinö ja Pirjo Luomajoen vuonna 1992 valmistunut omakotitalo on melkein kuin pieni pala Italiaa Vihannissa.

Tilaajille
Tilaajille

Saaran tallilla hevosharrastuksen aloittanut kenttäratsastaja Kati Kemppainen ryhtyi ratsastuskouluyrittäjäksi – oma talli Ratsukangas löytyi lopulta tien toiselta puolelta

Oulu 17.8.

Oululaimen kenttäratsastaja ja tuore ratsastuskouluyrittäjä Kati Kemppainen lupaa ratsastuskoululle maastoesteitä, enemmän esteratsastusta ja paikallista kisatoimintaa.

Tällä viikolla

Tilaajille
Tilaajille

Hongkong on toivottoman jakautunut, eikä ratkaisua ole näköpiirissä – mielenosoittajien tuki palkittiin tappouhkauksella

Ulkomaat 16.8.

Mielenosoittajien ja Hongkongin johdon välit ovat niin vihamieliset, ettei keskustelua voi käydä, kertoo Hongkongin parlamentin jäsen Lännen Medialle.

Tilaajille
Tilaajille

Palopäällikkö lohirekan kaatumisesta Muoniossa: Isää ja poikaa ei jätetty tien varteen, he halusivat itse jäädä

Pohjois-Suomi 16.8.

Lohilastissa ollut virolaisrekka ajoi ojaan ja kaatui kyljelleen Valtatie 21:llä Muonion pohjoispuolella myöhään torstaina.

Tilaajille
Tilaajille

Limingassa Ojanperän koulussa toteutetaan joustavaa alkuopetusta, jossa 0–2.-luokkalaisia on samassa ryhmässä – "Eskarit oppivat ruokalan käytännöt paljon tavallista nopeammin seuraamalla vanhempia luokkatovereitaan"

Pohjois-Suomi 16.8.

Ojanperän alakoulussa Limingassa toteutetaan joustavaa alkuopetusta, jossa 0–2.-luokkalaisia on samassa ryhmässä.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun Uinnin Mari Moilala valittiin taitouintimaajoukkueeseen vain 15-vuotiaana – tavoitteena päästä ensi keväänä järjestettäviin EM-kisoihin

Urheilu 16.8.

Oulun Uinnin 15-vuotias Mari Moilala valittiin ainoana pääkaupunkiseudun ulkopuolisena urheilijana taitouinnin maajoukkueeseen.

Tilaajille
Tilaajille

Kysyimme, voiko poliisi toimia vapaa-ajalla politiikassa – "Jääviys tulisi todeta vasta, jos voidaan osoittaa henkilön tuntevan tutkittavansa"

Oulu 15.8.

Poliisien poliittiset sidonnaisuudet herättivät julkista keskustelua, kun Yle kertoi Helsingin poliisin käynnistäneen keskiviikkona selvityksen vihreisiin kuuluneesta rikoskomisario Pekka Hätösestä.

Tilaajille
Tilaajille

Suomen tiettävästi kokenein väkivaltarikostutkija, eläköityvä rikosylikonstaapeli Kari Korhonen: "Olen varma, että Oulusta löytyy kymmenien uhrien tapaus"

Oulu 15.8.

Etelä-Suomessa paljastuneet kymmenien lasten hyväksikäyttötapaukset eivät yllättäneet Oulun poliisilaitoksen rikosylikonstaapelia Kari Korhosta. Hän uskoo, että Oulussakin paljastuu kymmeniä hyväksikäytön uhreja.

Tilaajille
Tilaajille

72 tuntia aikaa: Näin Kivisydämen A-halli muuntuisi 3 000 hengen väestönsuojaksi aseellisen iskun uhatessa

Oulu 16.8.

Kivisydämen A-halli on Oulun suurin yleinen väestönsuoja. Sängyt löytyvät suojasta, mutta vuodevaatteet pitäisi tuoda itse.

Tilaajille
Tilaajille

Saana houkuttelee jo 26 000 retkeilijää vuodessa – Vastavalmistuneiden portaiden avulla korjataan kulumisvaurioita rinteessä, mutta palautumisessa voi kestää 30 vuotta

Pohjois-Suomi 15.8.

Matkailu on Kilpisjärven elinehto, ja retkeilijöitä houkuttelee hyvinvoiva luonto. Saanan keskustelua herättäneet kiviportaat valmistuivat kuun alussa.

Tilaajille
Tilaajille

Asko Myllymäen Lehto Groupin osakekaupoille taas huomiota – Osakesäästäjien Keskusliiton toimitusjohtaja: "Sisäpiiritiedon hyväksikäyttöä on haasteellista todistaa"

Talous 15.8.

Osakesäästäjien Keskusliitto on kiinnittänyt huomiota kempeleläisen pörssiyhtiön Asko Myllymäen osakemyyntiin heinäkuussa. Myllymäen mukaan hän ei ole ollut Lehto Groupin sisäpiirissä vuoden 2018 huhtikuun jälkeen.

Lisää aiheesta Tähtijutut

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi