Tähtijutut

Kalevan tähtijutut ovat tilaajille tarkoitettua laatusisältöä verkossa. Tähtijuttu voi tarjota uutta taustatietoa, paikallista historiaa, hyötytietoa tai punnittua ajattelua lukijalleen. Tähtijuttu erottuu päivittäisestä uutisvirrasta ja pysäyttää lukijan syventymään ainutlaatuisen sisällön pariin.

Tänään

Tilaajille
Tilaajille

Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän

Oulu 19:00

Kuun vaikutuksia nukkumiseen ja mahdollisiin unihäiriöihin on tutkittu vasta vähän, THL:n tutkimusprofessori Timo Partonen kertoo.

Tilaajille
Tilaajille

Käytetty paristo voi polttaa talon – Osaatko käsitellä ja säilyttää akkuja ja paristoja oikein?

Pohjois-Suomi 9:00

Tulipalo tuhosi marraskuussa Rovaniemen Saari-Kämässä sijaitsevan talon, ja palon epäillään saaneen alkunsa tyhjistä paristoista.

Tilaajille
Tilaajille

Moni hamuaa keskustan ääniä – vaikka puolue on perinteisesti vahva Oulussa ja Kainuussa, useat ovat pettyneet sen toimintaan

Eduskuntavaalit 2019 7:00

Oulun vaalipiiri näyttää suuntaa kevään eduskuntavaaleissa. Keskustan kannatuksen lasku ja raiskaustutkinta näkyvät kampanjoissa.

Tilaajille
Tilaajille

Suomessa voi nykyään nauttia ravintolaviinaa 22 tuntia vuorokaudessa – aukioloaikojen pidentäminen on lisännyt aamuöistä rähinöintiä

Kotimaa 6:00

Anniskelupaikat saavat nyt olla omalla ilmoituksellaan auki aamuviiteen asti. Poliisin työssä se näkyy pahoinpitelyjen ja ilkivallan lisääntymisenä.

Eilen

Tilaajille
Tilaajille

Jäätävää pohjoista jännitystä Rukalla – Ensimmäinen Nordic Noir toi Kuusamoon kansainvälisen rikolliskirjallisuuden kovinta kärkeä

Kulttuuri 20.1.

Ensimmäistä kertaa järjestetty kansainvälinen Nordic Noir -rikoskirjallisuustapahtuma kokosi yhteen korkeatasoisen joukon yhteispohjoismaisia kirjailijoita, joiden teokset ovat karmineet miljoonia selkäpiitä ja vanginneet lukijat ympäri maailmaa.

Tilaajille
Tilaajille

Jari Ylinampa käveli edestakaisin tulessa tuhoutuvan kotinsa edessä, poltti tupakkaa ja itki – Kaikkein raastavinta on menettää muistot, hän sanoo

Pohjois-Suomi 20.1.

Hanki peittää rauniot, mutta ei savun hajua. Se on jäänyt leijumaan paikalle, jossa vielä kaksi kuukautta sitten oli rovaniemeläisen Jari Ylinamman koti. Isänpäivän jälkeisenä maanantaina syttynyt tulipalo tuhosi talon ja kaiken sen sisällä olleen.

Tilaajille
Tilaajille

Syötteen sesonki sai dramaattisen käänteen hotellipalon myötä, nyt uutta nousua rakennetaan yhteistyön hengessä - "Samassa mittakaavassa on tarkoitus rakentaa uusi"

Pohjois-Suomi 20.1.

Syötteen matkailun lippulaiva Tunturihotelli Iso-Syöte paloi joulun alla. Tuli teki miljoonavahingot ja vei puolet tunturin laen majoituskapasiteetista. Yrittäjä Juha Kuukasjärven mukaan vakuutusyhtiö on näyttänyt korvausten suhteen vihreää valoa, ja uuden hotellin rakentamissuunnitelmat ovat vireillä.

Tilaajille
Tilaajille

Essee: Raiskausten pelkistäminen turvapaikanhakijaongelmaksi saa voimaan pahoin, koska se peittää suuremman ongelman

Kotimaa 20.1.

Suomessa tyttöihin ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta on vaiettu pitkään, vaikka Suomi erottuu epäedukseen kansainvälisissä väkivaltatilastoissa, Taina Kinnunen kirjoittaa.

Tässä kuussa

Tilaajille
Tilaajille

Komissaariksi veikkailtu Jutta Urpilainen varoittaa: Pitkään jatkunut kokemus epäoikeudenmukaisuudesta voi johtaa Suomessakin väkivaltaan

Kotimaa 19.1.

Kansanedustaja Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan Suomessakin on tehtävä jatkuvasti työtä rauhan ja maan sisäisen eheyden eteen.

Tilaajille
Tilaajille

Peter Vesterbackalle ei riitä Tallinnan-tunneli – nyt hän visioi 300 kilometriä tunnissa kiitäviä junia Suomen raiteille: "Miksi tyytyisimme siihen, että tehdään vain hyvää"

Kotimaa 18.1.

Angry Birds -pelit maailmanmaineeseen nostaneesta Peter Vesterbackasta on tullut hurjien liikennehankkeiden veturi. Istuimme suurten visioiden yrittäjän kanssa laskemaan, voisivatko huippunopeat junat Tampereelta ja Turusta Helsinkiin vihdoin toteutua – ja mitä siihen tarvittaisiin.

Tilaajille
Tilaajille

Hiihdon huipulle ei nousta halvalla – Markukselta kului vuodessa 16 500 euroa leiri- kilpailu- ja välinekustannuksiin

Urheilu 19.1.

Voiko vähävaraisen perheen jälkikasvu nousta maastohiihdossa Suomen huipulle? Valitettavasti se on hyvin vaikeaa, lähes mahdotonta.

Tilaajille
Tilaajille

Kaamos päättyi, mutta herkut sujahtavat yhä ostoskoreihin

Kotimaa 18.1.

Hiilarit ja rasva tuovat virkistyksen tunnetta vuodenajan väsyttämille, sanoo kaamosoireiden tutkija.

Tilaajille
Tilaajille

Trump eristäisi muurillaan myös luontoa – rajaseudun elinympäristöjä ja lajeja uhkaa entistä pahempi pirstoutuminen

Kotimaa 19.1.

Tutkijat ovat jo pitkään varoittaneet tuhansien kilometrien yhtenäisen raja-aidan seurauksista elonkirjolle. Tietoa rakentamisen uhkaamasta lajistosta tulee jatkuvasti lisää.

Tilaajille
Tilaajille

"Kokemuksen taidetta" – oululainen Laura Turpeinen on tehnyt käsikirjoituksen 40 näytelmäroolipeliin eli larppiin

Kulttuuri 18.1.

Larppaus eli liveroolipelaaminen, tai näytelmäroolipelaaminen perustuu improvisointiin, mutta kehykseksi pitää myös luoda maailma, pelihahmot ja tilanne, josta peli alkaa.

Tilaajille
Tilaajille

Itäkairan prinsessa on jättänyt jäähyväiset tutulle erämaalle – kiiminkiläinen Sirkka Ikonen on viettänyt vuosikymmenien aikana yli tuhat yötä metsässä

Pohjois-Suomi 19.1.

Kiiminkiläisen rivitaloasunnon keittiönpöydälle kannetut sinikantiset ruutuvihkot ovat olleet kovassa käytössä. Reunat ovat hieman rispaantuneet ja sivut ovat täynnä lyijykynällä kirjoitettua tekstiä.

Tilaajille
Tilaajille

Brexit ajaa lentoyhtiöitä ulosliputtamaan koneitaan Britanniasta – matkustaja huomaa EU-eron lähestymisen lentotiedoissaan

Ulkomaat 18.1.

Britannian EU-eron päivämäärän lähestyessä lentoyhtiöissä käy kuhina. Yritykset siirtävät kiireesti toimintojaan Britanniasta yhtiöihin, jotka on rekisteröity EU:ssa pysyviin maihin.

Tilaajille
Tilaajille

Suomi kouluttaa ulkomaisia sotilaita talvitaisteluun Sodankylässä – kurssilaiset pudottautuvat sukset jalassa avantoon

Kotimaa 17.1.

Lännen Median toimittaja seurasi talvisodankäynnin peruskurssilaisten hyökkäysharjoitusta Jääkäriprikaatissa Sodankylässä.

Tilaajille
Tilaajille

Kysyimme, voisiko sudesta tulla Suomessa merkittävä hirvikannan koon säätelijä – "Yksi susi tappaa vuodessa keskimäärin 15 hirveä"

Kotimaa 17.1.

Sudet kilpailevat metsästäjien kanssa hirvisaaliista uusilla alueilla, mutta susien varaan hirvikannan hoitoa ei voi jättää.

Lisää aiheesta Tähtijutut

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi