Tähtijutut

Kalevan tähtijutut ovat tilaajille tarkoitettua laatusisältöä verkossa. Tähtijuttu voi tarjota uutta taustatietoa, paikallista historiaa, hyötytietoa tai punnittua ajattelua lukijalleen. Tähtijuttu erottuu päivittäisestä uutisvirrasta ja pysäyttää lukijan syventymään ainutlaatuisen sisällön pariin.

Tänään

Tilaajille
Tilaajille

Liivijengeissä pyörivän Tara Koivukosken esikoiskirja kertoo selviytymisestä väkivallan syöksykierteessä – "Hyvien riveissä on pahoja ja pahojen riveissä hyviä"

Kotimaa 0:01

Veri valui hädin tuskin tajuissaan pysyttelevän Tara Koivukosken silmiin. Se oli ensimmäinen kerta, kun hän mietti tosissaan, miksi sietää tällaista.

Eilen

Tilaajille
Tilaajille

Analyysi: Oulun valtuusto kokoustaa kuin sillit purkissa – auttaako tiivis tunnelma päättämään isoista säästöistä?

Oulu 27.1.

Oulun kaupunginvaltuusto oli maanantaina uuden edessä, kun 67 valtuutetun piti ahtautua ensimmäistä kertaa huomattavasti kaupungintalon valtuustosalia pienempään tilaan.

Tilaajille
Tilaajille

Peliaikaa hakeva lainapelaaja Kärpistä on nykyään harvinainen vieras Mestis-peleissä – Harri Aho vastaa, voisiko yhteistyökuvioita pohtiva Kärpät pyörittää Oulussa omaa Mestis-joukkuetta

Jääkiekko 27.1.

Vielä viime kaudella kärppäpelaajat pelasivat Kokkolan Hermeksen ja Rovaniemen Kiekon paidassa yhteensä lähemmäs parisataa Mestis-peliä.

Tilaajille
Tilaajille

Näkökulma: Onko Björn Wahlroos oikeassa väittäessään, että paperikoneita suljetaan? – Paperiteollisuuden alamäki jatkuu Euroopassa, eikä loppua näy

Kotimaa 27.1.

Rauma oli vielä 2000-luvulla Oulun kanssa johtava paperitehdaspaikkakunta. Kehityksen kuva on, että Oulussa paperituotantoa ei enää ole ja Raumallakin huippuajoista ovat jäljellä enää rippeet.

Tilaajille
Tilaajille

Auschwitzia ei saa unohtaa – sitä tärkeämpää tämä on nyt kun pimeä juutalaisvastaisuus nostaa taas päätään Euroopassa

Pääkirjoitukset 27.1.

Auschwitz tunnetaan natsien pimeyden hirmutöiden ytimenä. Kun käsittämätön pahuus oli tullut päivänvaloon, sanottiin "ei koskaan enää.Jotain on ehkä opittu.

Tilaajille
Tilaajille

Miksi hautojen hoitohinnat ovat nousseet vuosi toisensa jälkeen? "Meillä on ollut erittäin alhaiset hoitohinnat, jotka eivät ole vastanneet hoitokustannuksia"

Oulu 27.1.

Oulun seurakuntayhtymä on nostanut hautojen hoitohintoja useana vuonna. Moni kirkkomaahan haudatun omainen on valitellut, että vuosimaksu alkaa olla jo kipurajalla.

Tilaajille
Tilaajille

JoJon residenssissä vierailleet tanssitaiteilijat Taneli Törmä ja Hilde I. Sandvold ovat tyytyväisiä "oman" asunnon rauhaan: "Paljon parempi kuin hotellihuone"

Kulttuuri 27.1.

Residenssissä taiteilijavieras voi asua ja tehdä töitä. Residenssiaika voi kestää viikosta muutamaan kuukauteen.

Tilaajille
Tilaajille

Miltä raiteelta yöpikajuna Pariisiin lähtee?

Kolumnit 27.1.

Ruotsin ja Tanskan välille suunnitellaan tunneliyhteyttä, joka liittäisi Etelä-Ruotsin Helsingborgin ja tanskalaisen Helsingørin kaupungit toisiinsa.

Tilaajille
Tilaajille

Suunniteltu tehtaan laajennus vetää jo yrityksiä Kemiin – "Kaupungille tulevien erilaisten kyselyiden määrä on moninkertaistunut"

Pohjois-Suomi 27.1.

Afry perusti Kemiin toimiston ja Onninen avasi uuden myymälän.Yritysten kiinnostus Kemiin on moninkertaistunut tehtaan takia.

Tilaajille
Tilaajille

Kävimme tapaamassa protestoivia naisia, jotka ovat laulaneet Delhin mummoprotesteissa jo viikkoja – Intian uusi kansalaisuuslaki jätti muslimit ulkopuolelle

Ulkomaat 27.1.

Protestin syynä on naisten pelko maassa oleskelun menetyksestä. Vaikka suurin osa heistä on syntyperäisiä intialaisia, heillä ei ole minkäänlaisia henkilöpapereita.

Tässä kuussa

Tilaajille
Tilaajille

Limingan kunnanjohtaja Pekka Rajala: Kaikki eivät tyydy demokraattisesti tehtyihin päätöksiin – "He ajavat muiden kuin Limingan kunnan ja liminkalaisten etuja"

Oulu 26.1.

Limingan kunnanjohtaja Pekka Rajala sanoo suoraan, että kuohunta kunnan päätöksenteossa johtuu perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajan häneen ja muutamaan muuhun kunnan päättäjään kohdistuvasta kampanjoinnista.

Tilaajille
Tilaajille

Eddy de Wind selvisi Auschwitzista, mutta ei päässyt sieltä koskaan pois – hän kirjoitti leirillä salaisen kirjan, joka unohtui 75 vuodeksi

Ulkomaat 26.1.

Tasan 75 vuotta sitten Auschwitzin keskitysleiri vapautettiin. Yksi harvoista selviytyjistä oli hollantilainen Eddy de Wind, jonka leirillä kirjoittama kirja ilmestyy nyt ensimmäisen kerran suomeksi ja 24 muulla kielellä.

Tilaajille
Tilaajille

Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli"

Oulu 26.1.

Oulun kaupunginvaltuustossa kaudella 2009–2012 istuneet Esko Kurvinen (kok.), Heikki Keränen (sd.) ja Marja-Liisa Pylväs (kesk.) ihmettelevät, miten Oulun kaupungissa on päädytty nykyiseen tilanteeseen.

Tilaajille
Tilaajille

Metsomies vie myyttisen linnun jäljille suurille aavoille – katso upeat kuvat talvijahdista, josta tuli totta ensi kertaa 55 vuoteen

Pohjois-Suomi 25.1.

Metsoa saa pyytää tammikuussa historialliset 12 päivää. Esko Pulju johdatti toimittajan ja kuvaajan Sodankylän suurille aavoille, jossa huurremetson myytti on syntynyt.

Tilaajille
Tilaajille

Tohtoriksi ja kahden eri alan maisteriksi 5,5 vuodessa – "Mietin itsekin, mistä motivaatio tulee", sanoo 24-vuotias Oulussakin opiskellut Eelis Paukku

Kotimaa 25.1.

Eelis Paukku väitteli perjantaina Suomen nuorimmaksi oikeustieteen tohtoriksi Lapin yliopistossa. Aiheena oli EU:n valtiontukipolitiikka.

Tilaajille
Tilaajille

Lumikuorma romahdutti Ivalossa varastohallin, jossa oli kelkkoja ja autoja: "Aika pahannäköistä jälkeä"

Pohjois-Suomi 25.1.

Metsähallituksen varastohalli romahti Ivalossa Lintumaan teollisuusalueella todennäköisesti painavan lumikuorman takia.

Tilaajille
Tilaajille

Perussuomalaisten puoluesihteeri vertaa tehtäväänsä siivoojan työhön: "Parhaimmillaan sitä ei huomaa, kun hommat toimivat"

Kotimaa 25.1.

Simo Grönroos pitää päätehtävänään puolueen organisaation hoitamista siten, että kansanedustajat ja muut poliittiset vaikuttajat pystyvät keskittymään täysipäiväisesti politiikan tekemiseen.

Tilaajille
Tilaajille

Vasemmistoliiton uusi puoluesihteeri luuli pääsevänsä vetämään henkeä – joutuikin heti tositoimiin hallituskriisin takia

Kotimaa 25.1.

Uusi puoluesihteeri joutui haalimaan vasta valitun puoluevaltuuston pikaisesti koolle päättämään siitä, osallistuuko vasemmistoliitto myös Marinin hallitukseen.

Lisää aiheesta Tähtijutut

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Enontekiön kunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

188 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille