Tähtijutut

Kalevan tähtijutut ovat tilaajille tarkoitettua laatusisältöä verkossa. Tähtijuttu voi tarjota uutta taustatietoa, paikallista historiaa, hyötytietoa tai punnittua ajattelua lukijalleen. Tähtijuttu erottuu päivittäisestä uutisvirrasta ja pysäyttää lukijan syventymään ainutlaatuisen sisällön pariin.

Tänään

Tilaajille
Tilaajille

Maailman rikkaimmat maat käyvät yhä 82-prosenttisesti fossiilisilla energianlähteillä – kehitys johtamassa 3,2 astetta lämpimämpään planeettaan

Kotimaa 7:30

G20-maiden tulisi rukata päästövähennyssitoumuksensa nopeasti uuteen uskoon, jos ne aikovat hillitä lämpenemistä.

Tilaajille
Tilaajille

Tällainen on nainen, joka ajatteli öisin eli kirjailija Mia Kankimäki: "Meni hetken aikaa tajuta, että minäkin voisin tehdä jotain radikaalia"

Kulttuuri 8:00

Menestyksen takana on iso elämänmuutos. Nelikymppisenä Kankimäki myi asuntonsa ja irtisanoutui työstään. Nyt hän kertoo, kannattiko se.

Tilaajille
Tilaajille

Essee: "Uskon, että Freddie nauraisi kriitikkojen tosikkoudelle" – Taina Kinnunen löysi Queen-leffa Bohemian Rhapsodystä sen erityisen Tunteen

Kulttuuri 6:00

Me tosiuskovaiset olemme Queen-elokuvan suhteen armollisempia kuin kriitikot, kirjoittaa Taina Kinnunen. Elokuvamainos jäädyttää muutaman sydämenlyönnin.

Eilen

Tilaajille
Tilaajille

Löytyykö jätteistä uusi antibiootti vai pelastaako pikatesti? – Superbakteerien leviäminen on iso uhka, MRSA-epidemian taltuttaminen on ollut "massiivinen operaatio"

Kotimaa 17.11.

Taistelussa superbakteereja vastaan kehitetään uusia lääkkeitä jätteistä ja pikatestejä infektioiden tunnistamiseksi.

Tilaajille
Tilaajille

Essee: Sanojen käytön jaloin muoto jämähti marginaaliin

Kulttuuri 17.11.

Hyvin myyvät ja paljon luetut runokirjat ovat harvinaisuuksia. Nykyrunot ovat liian vaikeita, kuuluu perusselitys.

Tilaajille
Tilaajille

Pääministeri Sipilä: Hallitus kaavailee mittavia lisämetsityksiä hiilinielujen lisäämiseksi – "Asia ei korjaannu sillä, että lopetetaan puunkäyttö"

Kotimaa 17.11.

Kestävä metsätalous on Sipilän mukaan avainasemassa ilmastotalkoissa. Maailmalla ollaan kiinnostuneita myös Suomen ilmastoteknologiasta.

Tilaajille
Tilaajille

Miten kirkon pitäisi suhtautua islamiin ja miksi juuri islamia kohtaan tunnetaan epäluuloa? – Näin kolme piispaa vastaa

Kotimaa 17.11.

Islam ei uhkaa kristinuskoa, mutta se vaatii pohtimaan, mitä kristittynä eläminen monikulttuurisessa Suomessa tarkoittaa, sanovat kolme vasta valittua evankelisluterilaisen kirkon piispaa.

Tilaajille
Tilaajille

Kun varas murtautui autoon, Jaakko Känsälä tiesi perheyhtiön keksineen jotain erikoista – pian rovaniemeläisestä hopeahaalarista tuli 1980-luvun hittiasu, jossa marssittiin jopa ministeriöön

Pohjois-Suomi 17.11.

Jaakko Känsälä, 67, ei ole päässyt tekosiaan pakoon vuosikymmeniin. Ei edes Tampereella, jossa hän toimi taksiyrittäjänä seitsemän vuotta.

Tällä viikolla

Tilaajille
Tilaajille

Näin verkkobotit tekevät rahaa suomalaisten kiekkoseurojen logoilla – ”Elämä on yksinkertaista: viinaa, seksiä ja Lahden Pelicansia”

Liiga 16.11.

Suomalaisia kiekkoseuroja fanittavat Instagram-tilit keräsivät tänä syksynä suuren joukon seuraajia ja muuttuivat sitten piraattituotteiden...

Tilaajille
Tilaajille

Arkkipiispan ärähdys naispappien ulos rajaamisesta uudisti nuorisofestivaalin ohjelmaa – "Konservatiiveille ei tunnu olevan tilaa"

Kotimaa 16.11.

Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen Sleyn järjestämä Maata näkyvissä -festivaali käynnistyy perjantaina Turussa.

Tilaajille
Tilaajille

Harkitaanko teidänkin perheessänne nuorisolle nopeusrajoitettua kevytautoa? – EU on asiasta eri mieltä

Moottori 16.11.

Kevytauto kuulosti hyvältä idealta, kunnes EU älähti. EU-komissio esittää puolen tusinaa huomautusta suomalaisten lempihankkeesta.

Tilaajille
Tilaajille

Oululaistaustaisen Joni Pakasen näyttävin temppu on ollut Haloo Helsinki -yhtyeen taikominen näkymättömiin – ensimmäinen keikka peruuntui aikanaan ramppikuumeen takia

Viihde 15.11.

Viihdemaailma kohisi, kun Joni Pakanen teki toistaiseksi näyttävimmän taikatemppunsa ja taikoi Haloo Helsingin näkymättömiin Hartwall Areenalla 2015.

Tilaajille
Tilaajille

OYSin yhteispäivystyksen uusi päihdeyksikkö tyhjillään, päivystys haluaa lisää henkilöstöä turvallisuussyistä – Potilas kertoo kauhunhetkistään

Oulu 16.11.

OYSin yhteispäivystyksen uudessa päihdeongelmaisten yksikössä ei voida hoitaa päihdeongelmaisia, sillä työntekijät puuttuvat. Potilaana ollut oululaisnainen kyseenalaistaa yhteispäivystyksen turvallisuuden. "Siellä voi näköjään tapahtua mitä tahansa".

Tilaajille
Tilaajille

Miksi tomaattikastike keitetään ilman kantta? Mikä ihme on roux? Nämä ja monta muuta kikkaa kunnon kastikkeen tekoon opit näiltä neljältä videolta

Ruoka 15.11.

Näillä neljällä erilaisella kastikkeella pärjäät ruoanlaitossa jo pitkälle.

Tilaajille
Tilaajille

Voiko kodin sisustaa tyylikkäästi mutta silti lemmikkien ehdoilla? Kyllä voi, vakuuttavat kissaihmiset raapimapuidensa keskellä

Kotimaa 14.11.

Kissa tarvitsee tähystys- ja raapimispaikkoja, muuten lempisohvasi ja -tapettisi ovat pian pilalla. Mutta onko kiipeilypuu komistus vai kauhistus?

Tilaajille
Tilaajille

Tiukan kaivosjohtajan rooliin valittu Pelle Heikkilä oli ongelmanuori, josta tuli myöhemmin sijoittaja – "Tällä nimellä on menty"

Viihde 14.11.

Suomalaisen näyttelijä Pelle Heikkilän tausta on poikkeuksellinen.

Tilaajille
Tilaajille

Suljetun ruotsalaisydinvoimalan osia saapuu Suomeen – paineastian haurastumisen tutkimus on lajiaan maailman ensimmäinen

Kotimaa 14.11.

Barsebäckin ydinvoimalan paineastiat ovat samantyyppisiä kuin Olkiluoto 1 ja 2 -yksiköissä.

Tilaajille
Tilaajille

Nuori sukupolvi vaatii parempaa johtamista eikä suostu mörököllipomojen käskytettäväksi – "Tulotaso ei enää vaikuta elintasoon yhtä paljon"

Talous 14.11.

Pikkuhiljaa alaa valtaa kuunteleva ja osallistava johtajuus, sanoo yritysvalmentaja Petteri Kilpinen. Hänen mukaansa jokainen uusi johtajasukupolvi on entistä parempi, mutta muutos on hidasta: meillä on tottu autoritäärisiin johtajiin.

Lisää aiheesta Tähtijutut

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Eilen Eläketurvakeskuksen johtaja Mikko Kautto kommentoi eläkejärjestelmämme kestävyyttä osana laajempaa, alati heikkene... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.11.

Fingerpori

17.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi