Tähtijutut

Kalevan tähtijutut ovat tilaajille tarkoitettua laatusisältöä verkossa. Tähtijuttu voi tarjota uutta taustatietoa, paikallista historiaa, hyötytietoa tai punnittua ajattelua lukijalleen. Tähtijuttu erottuu päivittäisestä uutisvirrasta ja pysäyttää lukijan syventymään ainutlaatuisen sisällön pariin.

Tänään

Tilaajille
Tilaajille

UKK-puistossa palaneen Rautulammen päivätuvan tilalle tehdään kaksi uutta tupaa – yöpymisestä tulee luvallista

Pohjois-Suomi 20:37

Vaeltajat voivat hurrata, sillä Urho Kekkosen kansallispuiston neuvottelukunta päätti korvata palaneen Rautulammen päivätuvan kahta vertaa komeammin.

Tilaajille
Tilaajille

Japanilainen Coro Animony näyttää Valveella, kuinka anime taipuu lauluksikin – "Erikoisuutena Matsuconissa on animekaraoksen SM-kilpailut"

Kulttuuri 19:00

Nörttien harrastuksen ympärille on syntynyt mitä erilaisimpia ilmiöitä. Erityisesti Japanissa anime ja manga ovat innoittaneet kahviloihin ja puistoihin, museoihin ja musiikkiin unohtamatta valtavaa oheiskrääsäbisnestä.

Tilaajille
Tilaajille

Autoilijan arjessa tekoälysovellukset alkavat näkyä aikaisintaan 2020-luvun lopulla – Boeing-matkustajakoneiden yllättävät putoamiset ovat ajankohtaisia esimerkkejä automaatiokehityksen vaaroista

Oulu 11:54

Tänään 70 vuotta täyttävä tutkija Matti Pietikäinen: Nykyaikaisinkaan tekoäly ei pysty vastaamaan edes yksinkertaiseen kysymykseen, miksi.

Tilaajille
Tilaajille

Kiimingin ja Haukiputaan jokivarren osayleiskaava mahdollistaa 100 uutta taloa ja pari-kolmesataa uutta asukasta – "Tänne sopii kyllä lisää väkeä", sanoo Aarre Holappa Haipuskylältä

Oulu 7:00

Kiimingin ja Haukiputaan alueilla sijaitsevat kylät Alakylä, Tirinkylä, Haipuskylä ja Hanhiperä pääsevät kasvamaan tulevina vuosina, kun kaupunki saa voimaan alueen osayleiskaavan.

Eilen

Tilaajille
Tilaajille

Finnairin aamulennoilla pääsee enää pari kertaa Kemistä Helsinkiin – "Aamuvuoron lakkauttaminen vaarantaa Kemi-Tornion lentoliikenteen tulevaisuuden"

Pohjois-Suomi 19.3.

Finnairin myynnin johdon käynti Meri-Lapissa ei tuonut helpotusta Meri-Lapin teollisuuden, matkailun sekä kuntien johdon toiveisiin perua aamu- ja yövuorojen lakkauttaminen.

Tilaajille
Tilaajille

Torihotellia ei näy eikä kuulu – Oulun kaupunki aikoo arvioida tilannetta toukokuussa, jos tontilla ei siihen mennessä tapahdu mitään

Oulu 19.3.

Oulun kauppahallin viereen on kaavailtu torihotellia jo yli kymmenen vuotta. Alue hotellia varten on raivattu ja aidattu, mutta rakennustyöt tontilla eivät edelleenkään ole alkaneet.

Tilaajille
Tilaajille

Rkp:n Henriksson menetti nuorena vanhempansa – nyt hän esittelee videolla tärkeimmän paikkansa maan päällä

Kotimaa 19.3.

HelsinkiRkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson toi Lännen Median pyynnöstä haastatteluun mukanaan itselleen tärkeän esineen.

Tilaajille
Tilaajille

Rkp:n Anna-Maja Henriksson: "Totta kai minulla on valmiuksia ministeriksi, viihdyin hyvin oikeusministerinä"

Kotimaa 19.3.

Rkp tavoittelee kahta lisäpaikkaa eduskuntavaaleissa. Toinen pitäisi saada Vaasan vaalipiiristä ja toinen Helsingistä. Puolue aikoo parantaa vaalitulostaan myös julkkisehdokkaiden avulla.

Tällä viikolla

Tilaajille
Tilaajille

Limingan museoalueella vaalitaan kuvataiteilija Vilho Lammen ja laulaja Abraham Ojanperän muistoa – Uutta luomisvoimaa tuo läheinen taidekoulu

Kulttuuri 18.3.

Hangen keskellä hohtaa keltaisena Pohjois-Suomen ensimmäinen kansakoulurakennus. Niin kutsuttu Kivikoulu valmistui 1869, mutta koulutoiminta alkoi vasta syksyllä 1871.

Tilaajille
Tilaajille

Presidentti Tarja Halonen avoimena saamastaan vihapuheesta: "Kasvojen päälle piirretään kikkeli ja raapustetaan liuta herjauksia" – Lastenkodissa kasvanut äiti opetti pärjäämään

Kotimaa 18.3.

Kuinka Helsingin Kalliossa kasvaneesta työläisäidin tyttärestä tuli tasa-arvon puolustaja, jonka työ jatkuu yhä? Tarja Halonen kertoo avomielisessä haastattelussa taustoistaan ja saamastaan törkypalautteesta.

Tilaajille
Tilaajille

Pohjois-Suomessa avataan alueita freeridelle, sillä moottorikelkalla halutaan umpihankeen – "Jos Suomessa ei ole mahdollisuutta tällaiseen, kelkkailijat lähtevät Ruotsiin"

Pohjois-Suomi 18.3.

Pohjois-Suomessa on avattu uusia alueita niin sanotulle freeridelle eli reittien ulkopuoliselle kelkkailulle.

Tässä kuussa

Tilaajille
Tilaajille

Laulaja Arttu Wiskarin isoisä ja kaksi muuta hukkuivat Lapin erämaajärveen, kun kalamatkalaisten jolla kaatui – isä pelastui viime voimillaan ja 50 vuotta myöhemmin hän toi poikansa paikalle

Kotimaa 17.3.

Vuontisjärveen hukkui kolme miestä kalamatkallaan elokuussa vuonna 1967: pelkosenniemeläiset Leo Pyhäjärvi, Sulo Pyhäjärvi ja Aatto Viskari.

Tilaajille
Tilaajille

Oululainen Pertti Enberg luotsaa rahtilaivat satamaan Perämeren rajujen jäiden keskellä – etelän vesiltä tulevat kapteenit luottavat luotsin taitoon, katso video

Pohjois-Suomi 17.3.

Lapsuuden unelma merikapteenin ammatista toi Pertti Enbergin takaisin kotiseudulle.

Tilaajille
Tilaajille

Oulussa on yksi varsinainen talvipyöräilyreitti, mutta pyöräilyyn sopivia polkuja on paljon enemmän – "Väittäisin, että reittejä löytyy kaiken kaikkiaan parikin sataa kilometriä"

Oulu 17.3.

Hoidetut reitit ovat laajentaneet talvimaastopyöräilyn harrastamista laskettelukeskusten ulkopuolella. Reittejä ylläpitävät kunnat, yritykset ja vapaaehtoiset.

Tilaajille
Tilaajille

Saija Tarkin pitkä ja menestyksekäs ura päättyi pronssijuhliin – Pikku-Saijat saivat idolinsa kyyneliin

Naisten SM-sarja 16.3.

Kello 18.58 Oulun Kärpät voittaa naisten SM-pronssia kaatamalla KalPa:n maalein 3–2. Samalla päättyy Kärppien pitkäaikaisen luottopelaajan Saija Tarkin, 36, ura.

Tilaajille
Tilaajille

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos hankki uusia apuvälineitä, joukossa droneja – keväisinä viikkoina maastossa apua voi tarvita esimerkiksi luunsa murtanut hiihtäjä

Oulu 17.3.

Vastikään pelastuslaitokselle on hankittu myös uusi moottorikelkka, reki ja lisäksi sinne on ostettu uusia sammutusautoja ja ensihoidon sairasautoja.

Tilaajille
Tilaajille

Miehet pitävät itseään erinomaisina kuljettajina, mutta ajavat valtaosan kolareista – "Näkemys naisista huonoina kuskeina muodostuu jo lapsuudessa"

Kotimaa 16.3.

Naisten ajotaitoja vähätellään, ja he voivat tehdä niin itsekin. Asenteet naisista huonoina kuskeina opitaan usein jo lapsena.

Tilaajille
Tilaajille

Suomen palloilusarjoissa on 944 ammattiurheilijaa, joista yli puolet on jääkiekkoilijoita – Joukossa vain kymmenkunta naispelaajaa

Urheilu 16.3.

Yli puolet palloilulajien ammattiurheilijoista on jääkiekkoilijoita. Kaudella 2017–2018 Liigassa oli 455 pelaajaa, joiden vuosiansio oli vähintään 11 190 euroa.

Lisää aiheesta Tähtijutut

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa sekä Keski-Suomen maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Oulun Stora Enson tehdas onko seuraava?

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeiden OSTOvoimaa on korotettava

Se olla pittää, eikä mittään siru juttuja. Eläkkelläiset, nyt on meidän aika. Lue lisää...
Rahaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi