Tähtijutut

Kalevan tähtijutut ovat tilaajille tarkoitettua laatusisältöä verkossa. Tähtijuttu voi tarjota uutta taustatietoa, paikallista historiaa, hyötytietoa tai punnittua ajattelua lukijalleen. Tähtijuttu erottuu päivittäisestä uutisvirrasta ja pysäyttää lukijan syventymään ainutlaatuisen sisällön pariin.

Tänään

Tilaajille
Tilaajille

Näillä kymmenellä tavalla ilmastokriisi uhkaa tänään syntyvän lapsen terveyttä – kansainväliseltä tutkijaryhmältä hyytävä raportti

Ulkomaat 6:00

Arvovaltaisen lääketieteellisen Lancet-julkaisun raportti perustuu arvioon, että tämän ajan vastasyntynyt lapsi kasvaa neljä astetta totuttua lämpimämpään...

Eilen

Tilaajille
Tilaajille

Asiakkaalta saatu euro on arvokkaampi kuin sijoittajalta saatu, sanoo Elektrobitin perustaja Juha Hulkko: "Rahoituspottihan on periaatteessa sama asia kuin laina"

120 vuotta pohjoista kanttia 13.11.

Juha Hulkon mielestä startupit käsitetään väärin. Pitchaamisen ja leijonanluolien sijasta pitäisi keskittyä tuotteen kehittämiseen niin, että ensimmmäisen lasku lähtee asiakkaalle kuukausi yrityksen perustamisen jälkeen.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun yliopiston sijoittaminen Linnanmaalle oli järjetöntä, sanoo Lapin yliopiston ex-rehtori: "Amerikkalaisuus oli siihen aikaan muotia"

Pohjois-Suomi 13.11.

Lapin yliopiston entisen rehtorin Esko Riepulan mielestä Oulun yliopiston sijoittaminen aikanaan Linnanmaalle kuulosti jo silloin järjettömältä.

Tilaajille
Tilaajille

Kattoturismi kasvaa Pietarissa – "Kaikki tietävät, että jos sattuu vakava onnettomuus, viranomaiset kieltävät katoilla kulkemisen"

Ulkomaat 13.11.

Pietarilaisilla ei ollut yli kahteenkymmeneen vuoteen mitään asiaa rakennusten katoille, jotka naulattiin viranomaisen salamurhan jälkeen kiinni.

Tilaajille
Tilaajille

Tarjolla ikimuistoinen joululahja – oululaisen Steel Ring -tallin keulakuva Lotta Loikkanen saa tilaisuutensa MM-titteliottelussa Saksassa: "Yllätysmomentti on aina olemassa"

Urheilu 13.11.

Ryysyistä rikkauksiin? Ei sentään, mutta tapahtumat ammattinyrkkeilijä Lotta Loikkasen, 35, elämässä ovat vyöryneet viime viikkoina tavalla, joka tuo mieleen Hollywood-elokuvat.

Tilaajille
Tilaajille

Ostaako auto omaksi vai maksaa kiinteä kuukausimaksu? Yksityisleasing tekee tuloaan autokauppaan – moni ei halua pohtia autonsa jälleenmyyntiarvoa tai sitoa pääomia

Moottori 13.11.

FiksuDiili, Delta Drive, Veho GO, KiltaDiili, S-Drive, Pörhö Easy. Listaa voisi jatkaa pitkälle.

Tilaajille
Tilaajille

Mika Kojonkosken projekti Kiinan mäkimaajoukkueen kanssa jatkuu Taivalvaaran maisemissa – "Suurin työtehtävämme on saada urheilijat rakastumaan mäkihyppyyn"

Urheilu 13.11.

Kiinalaisten mäkihyppääjien olympiaprojekti etenee aikataulussaan Mika Kojonkosken johdolla.

Tilaajille
Tilaajille

Vuoden 2025 Oulun asuntomessualue alkaa hahmottua – Kilpailutöissä korostuvat uusi silta yli Hartaanselän ja yhteisöllinen ympäristö

Oulu 13.11.

Oulun asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat. Voittipa mikä ehdotus tahansa, Hartaanselkä uudistuu ja kasvaa.

Tällä viikolla

Tilaajille
Tilaajille

Karateka Titta Keinänen teki voimaharjoittelua navetan ylisillä ja keräsi peruskestävyyttä metsätöissä – nyt hän tavoittelee valmentajaisänsä tukemana olympiapaikkaa

Urheilu 12.11.

Karateka Titta Keinänen viettää päivittäin tunteja valmentaja-isänsä Kain kanssa, yhteisiä matkavuorokausia heille tulee vuodessa noin 150. Mitä he ajattelevat toisistaan?

Tilaajille
Tilaajille

Kritiikki: Hiirenloukku laukeaa kahdesti – brittijännäriä pyörittää ylikonstaapeli tai kersantti, riippuu siitä, ollaanko Kempeleessä vai Oulussa

Kulttuuri 11.11.

Viikonlopun pikku pyry ja pakkassää toivat aitoa tunnelmaa Agatha Christien murhapeliin.

Tilaajille
Tilaajille

Lapissa olisi töitä kymmenille metsäkoneenkuljettajille – "Koulusta valmistuu alalle keskeneräisiä tyyppejä"

Talous 11.11.

Vastikään tehtyjen tiedustelujen mukaan esimerkiksi pelkästään Ranualla löytyisi saman tien töitä noin 20 uudelle metsäkoneenkuljettajalle.

Tilaajille
Tilaajille

Oululaistanssijat Eetu Lämsä ja Emilia Prykäri huipentavat reissusyksyn kaksiin MM-kisoihin – Nuorisosarjaa hallinnut kaksikko luottaa toisiinsa: "Kuin veli ja sisko, tosi hyviä kavereita"

Urheilu 11.11.

Oululaistanssijat Eetu Lämsä ja Emilia Prykäri hallitsevat nuorisosarjaa Suomessa vielä tovin, sillä vuodenvaihteessa he siirtyvät aikuisten sarjaan.

Tässä kuussa

Tilaajille
Tilaajille

Oululainen kaupunginvaltuutettu perehtyy asioihin ja käyttää suuren osan vapaa-ajastaan luottamustehtäviin – Näin vastasivat viisi valtuutettua, joilta kysyimme, mitä valtuutetut oikeasti tekevät

Oulu 10.11.

Mitä ihmettä ne Oulun kaupunginvaltuutetut oikein tekevät? Minkä verran he käyttävät aikaansa luottamustehtäviin, joita monilla on useita?

Tilaajille
Tilaajille

Aila Knihtilä, Oulun kaupunginteatterin Mustalaisruhtinatar 1983, jäi eläkkelle ja keskittyy ikonimaalaukseen – "En ole Jorma Hynninen"

Kulttuuri 9.11.

Ketä tahansa sopraanoa ei kannata erehtyä sanomaan subretiksi, sillä sanaan liittyy myös merkitys sivuroolien laulamisesta veitikkamaisen olemuksen ja lyyrisen, kevyen oopperaäänityypin lisäksi.

Tilaajille
Tilaajille

"Mun enkku on vain tämmöistä rallienglantia", sanoo moni suomalainen vähättelevästi – Tunnistatko englannin puhujien ääninäytteistä, mistä maasta he ovat kotoisin?

Kotimaa 9.11.

Vierasta aksenttia ei tarvitse piilottaa.

Tilaajille
Tilaajille

Pokkitörmällä on käyty koulua 188 vuotta ja kasvatettu myös presidenttejä – Kyösti Kalliota ei koulu kiinnostanut: "Hän joutui usein karsseriin, jonne pahimmat pojat pantiin miettimään tekojaan"

Oulu 10.11.

Oulun päättäjien on nyt viitoitettava Oulun lyseon tulevaisuutta. Kaupunginvaltuustoa informoidaan remonttihankkeesta maanantaina.

Tilaajille
Tilaajille

Legendaarinen äijäkauppa muuttaa Ruskossa – 20 vuotta samassa paikassa toiminut liike on kasvanut tiloistaan ohi

Talous 10.11.

Puuilo on toiminut ahtaissa tiloissaan Ruskossa 20 vuotta ja on imenyt sokkeloihinsa paljon asiakkaita. Myymälän muutto on tärkeä liike yritykselle.

Tilaajille
Tilaajille

Tässä tarinassa läpivalaistaan vikkeläkinttuisen oululaispoliisin urheilu-uran vuosikymmenet – tutkinnan tulos on selvä: Jouko Hassi ei hyydy

Urheilu 10.11.

"Tämä oli tässä", sanoi Jouko Hassi kesällä 1981 ja ilmoitti panevansa piikkarit naulaan. Lopettaminen ei toteutunut, sillä Hassista tuli arvokisatason pikajuoksija, jonka ura jatkuu edelleen.

Lisää aiheesta Tähtijutut

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

259 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/