Tähtijutut

Kalevan tähtijutut ovat tilaajille tarkoitettua laatusisältöä verkossa. Tähtijuttu voi tarjota uutta taustatietoa, paikallista historiaa, hyötytietoa tai punnittua ajattelua lukijalleen. Tähtijuttu erottuu päivittäisestä uutisvirrasta ja pysäyttää lukijan syventymään ainutlaatuisen sisällön pariin.

Tänään

Tilaajille
Tilaajille

Lapista lennetään talvikuukausina reittivuoroja Euroopan suurkaupunkeihin – Oulusta lähtee Pohjois-Suomen paksuin nippu lomalentoja

Pohjois-Suomi 7:00

Jos Pohjois-Suomesta haluaa lentää Britanniaan, yksi vaihtoehto voisi talvella olla lähteä reissuun Rovaniemen kautta. Kittilän kautta pääsee puolestaan vaikkapa Saksaan Müncheniin.

Eilen

Tilaajille
Tilaajille

Oulun budjetissa riittää aukkoja paikattavaksi, talousarviota valmistellaan sumeissa näkymissä – näin valtuustoryhmien puheenjohtajat kommentoivat

Oulu 22.9.

Verotulot kehittyneet heikosti, edessä isoja investointeja. Säästöjä etsitään konsultin voimin. Valtuustossa odotettavissa jälleen kova vääntö palveluverkosta.

Tilaajille
Tilaajille

Pohjoissuomalaiselle miehelle sanottiin epäonnisen leikkauksen jälkeen, ettei hän enää ikinä kävele – nyt hän ihmettelee potilasvahinkokeskuksen ristiriitaisia lausuntoja

Pohjois-Suomi 22.9.

Potilasvahinkoilmoituksia tehdään tänä vuonna ennätysmäärä, jos ilmoitusten määrä jatkaa loppuvuonna kasvuaan arvioidulla tavalla. Tässä jutussa tarinansa kertovan miehen arki on nyt kipujen täyttämää – "yhtä helvettiä", hän summaa.

Tilaajille
Tilaajille

Uuvuttavatko työkiireet ja synkät säät jo nyt? Jospa ottaisit pimeästä vuodenajasta ilon irti, sillä syksy on loistavaa aikaa, kun oikein oivaltaa

Kotimaa 22.9.

Vaihtelu virkistää. Toimitusjohtaja Pasi Aakula ei ota stressiä syksyn töistä, jotka ovat joka vuosi edessä kuin talvirenkaiden vaihto. Asiat pitää vain hoitaa.

Tilaajille
Tilaajille

Tässä soi elävä alkumusiikki – Savikiekkojen keräilijä ja kuuluisa tutkija hurahti ikivanhaan musiikkiin, jota voi yhä kuunnella Kreikan kaukaisilla vuorilla

Kulttuuri 22.9.

Vanhaan bluesiin ja folkiin erikoistunut Grammy-palkittu amerikkalainen savikiekkojen keräilijä Christopher King yllätti itsensä ja muut.

Tilaajille
Tilaajille

"Älä tule neuvomaan, miten luonnossa ollaan" – Tutkija Mikko Jokinen antaa kaksi neuvoa, jolla vältetään ympäristökiistat Lapissa

Pohjois-Suomi 22.9.

Jos aiot perustaa Lappiin luonnonsuojelualueen tai kaivoksen, tai vaikka suunnittelet rautatietä Norjaan, tutkija Mikko Jokisella on sinulle hyvä neuvo.

Tässä kuussa

Tilaajille
Tilaajille

Avustuskiista eteni hallinto-oikeuteen – OPS Kiinteistöt vaatii oikaisua kaupungin päätökseen: "Sitä voi tietenkin tavallaan pohtia, että ovatko kriteerit oikeat"

Urheilu 21.9.

Oulun kaupungin ja OPS Kiinteistöt Oy:n kiista investointiavustuksesta on päätynyt hallinto-oikeuteen. OPS Kiinteistöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja Miika Juntunen vetoaa siihen, ettei missään säännössä sanota, että avustuksen hakijan pitäisi olla rekisteröity yhdistys.

Tilaajille
Tilaajille

Uteliaat ja älykkäät siat tuntevat ainakin surua, pelkoa ja mielihyvää – mutta jouluporsaan tunteita pitää tulkita ihan muualta kuin silmistä

Kotimaa 21.9.

Lännen Median nimikkopossu Hilla on lihonut parissa kuukaudessa 30 kiloa, ja se on nyt iso sika, joka tykkää harrastaa possuraveja ja leikkiä oljissa.

Tilaajille
Tilaajille

Suomalaiset junapummit kiersivät Kanadaa ja Yhdysvaltoja suuren laman aikaan – "Ne, jotka selvisivät, ovat olleet todella nokkelia, elämänhaluisia, avoimia ja uteliaita"

Kotimaa 20.9.

Hannes Sankelo oli yksi niistä kovaonnisista siirtolaisista, jotka osuivat Pohjois-Amerikkaan keskelle suurta lamaa 1920- ja 30-lukujen taitteessa.

Tilaajille
Tilaajille

Suomen vilkkaimmalla paikalla on synnytty ja kuoltu – Täällä myös palkittu valtiomies jännitti ensitreffejään tulevan vaimonsa kanssa

Kotimaa 21.9.

Helsingin satavuotiaan päärautatieaseman läpi kulkee yli 91 miljoonaa ihmistä vuodessa. Päivittäin steissin kellotornista ajan vilkaisee 400 000 ihmistä.

Tilaajille
Tilaajille

Keikkaa pukkaa musiikkiklubeilla ja isoilla areenoilla – Ilpo Sulkala: "Oulusta on pikkuhiljaa kehittynyt oikea kaupunki, vaikka toinen jalka on yhä lehmän paskassa ja toinen katukivetyksellä"

Viihde 21.9.

Artisteja ja bändejä esiintyy harva se ilta tunnelmallisissa klubi-illoissa ja oululaisilla areenoilla. On iskelmää, heviä, rokkia ja folkkia.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun lentoaseman pysäköintiä muutettiin – Aseman päällikkö: "Meidän tarkoitus on vain taata, että tänne pääsee sujuvasti sisään ja ulos"

Oulu 21.9.

Lentokentän saattoalue on tyhjä kuin kiitotie. Sujuvuuteen pyritään kiertotien avulla ja parkkipaikkatarjontaa yksinkertaistamalla.

Tilaajille
Tilaajille

Kiinnostus luontoon toi Hanhelan veljeksille 44 vuoden menestyksekkään elämänuran – Tuleva työpäivä suolla tai metsässä jännittää ja innostaa Heinoa ja Marttia edelleen

Oulu 21.9.

Ylikiimingin Ylivuotolla ja Utajärven Särkijärvellä työskentelevät Hanhelan veljekset ovat äänittäneet ja kuvanneet suomalaista luontoa 44 vuotta.

Tilaajille
Tilaajille

Kivikasojen rakentaminen tuntureiden päälle karkasi käsistä – "Kivikasa on kuin vessakirjoitus, se kertoo, että minä kävin täällä"

Pohjois-Suomi 21.9.

Retkeilijöiden into rakentaa kivikasoja tunturiin muuttaa luontoa ja maisemaa Lapissa.

Tilaajille
Tilaajille

Mauno Vanttaja vietti viisi pitkää päivää tulitaistelujen ja silmittömän joukkomurhan keskellä – kuusamolainen poliisi teki elämäntyönsä YK:ssa

Pohjois-Suomi 20.9.

Eletään vuoden 1994 huhtikuuta ja ollaan Ruandan pääkaupungissa Kigalissa. Lupaavasti alkanut YK:n valvoma sovittelu tutsien ja hutujen kesken on yllättäen kärjistynyt sisällissodaksi.

Tilaajille
Tilaajille

Jah­ti­kult­tuu­rit ko­li­se­vat yhteen Ylä-La­pin hir­vi­mail­la – po­rot­kin saavat kyytiä, kun ul­ko­paik­ka­kun­ta­lai­set koi­ri­neen ovat met­säl­lä

Pohjois-Suomi 20.9.

Perinteinen paikallinen ja ulkoa tullut uusi kulttuuri kohtaavat Ylä-Lapissa hirvenmetsästysaikaan. Yhteentörmäyksiltä ei ole täysin vältytty.

Tilaajille
Tilaajille

Tuukka Kivioja on OLS:n 22-vuotias ykköstykki, jonka harteilla painaa iso vastuu – "Haluan olla joukkueen paras pistemies ja tärkein pelaaja"

Urheilu 19.9.

22-vuotiaan Tuukka Kiviojan harteilla on iso vastuu Oulun Luistinseuran hyökkäyspelistä lauantaina alkavalla liigakaudella.

Tilaajille
Tilaajille

Puuhun sidottu ja ammuttu koira kuohutti Enontekiöllä – eläimen lopettanut omistaja ilmoittautui poliisille: "Eläinrääkkäyspuheet voi lopettaa"

Pohjois-Suomi 19.9.

Vanhempi konstaapeli Mika Brännare Muonion poliisiasemalta muistuttaa, että omistaja saa lopettaa oman koiransa. Olennaista on, ettei eläimelle aiheuteta lopetustilanteessa turhaa kärsimystä.

Lisää aiheesta Tähtijutut

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

117 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

AKAVA VIRITTELEE JO TYÖTTÖMYYSTURVALEIKKURIA.

Meidän kaikkien hyvinvointi vaatii kunnollista työntekoa. Kuka tarvitsee työttömyystuella chillailijaa, joka vie silti l... Lue lisää...
Idea kaikkien etu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi