Tähtijutut

Kalevan tähtijutut ovat tilaajille tarkoitettua laatusisältöä verkossa. Tähtijuttu voi tarjota uutta taustatietoa, paikallista historiaa, hyötytietoa tai punnittua ajattelua lukijalleen. Tähtijuttu erottuu päivittäisestä uutisvirrasta ja pysäyttää lukijan syventymään ainutlaatuisen sisällön pariin.

Eilen

Tilaajille
Tilaajille

Toimittajamme Genovassa: Sadat joutuivat hätämajoitukseen, Mariella Mesan kotona nukkuu kymmenen ihmistä

Ulkomaat 17.8.

Siltaturman vuoksi evakuoidut yli 600 ihmistä saattoi menettää kotinsa lopullisesti. Talot voivat tuhoutua, jos Morandi-silta puretaan.

Tilaajille
Tilaajille

Jokkis johdatti sormuskauppaan – kempeleläispariskunta tapasi ja rakastui jokamiesluokan merkeissä

Oulu 17.8.

Antti ja Sara Piispanen osallistuvat viikonloppuna ensimmäistä kertaa jokamiesluokan SM-liigaan samassa joukkueessa. Pariskunta elää ja hengittää lajin mukana.

Tilaajille
Tilaajille

Helle tappaa tällä hetkellä satoja, kylmä tuhansia suomalaisia vuodessa, ja kuolemien määrä kasvaa tulevaisuudessa entisestään

Oulu 17.8.

Oulun yliopisto on mukana uuden mobiilisovelluksen kehittämisessä, jolla voidaan estää lämpötilavaihteluiden aiheuttamia kuolemia.

Tällä viikolla

Tilaajille
Tilaajille

Ensin Rokuasta tuli Suomen ainoa Geopark, sitten se valittiin vuoden retkikohteeksi – nyt Rokua on ottamassa osaansa aasialaisten Suomi-innostuksesta

Pohjois-Suomi 16.8.

Maailman pohjoisin geopark keskellä Suomea on harjuineen, dyyneineen ja järvenselkineen kuin jääkauden oppikirja. Kohde houkuttelee yhä enemmän myös kansainvälisiä kävijöitä.

Tilaajille
Tilaajille

Melonta lievittää lihasjumeja, mutta sillä on myös mieltä hoitavia ominaisuuksia: stressi sulaa ja unen laatu paranee

Kotimaa 15.8.

Melonta on mitä parhainta terveysliikuntaa. Kajakilla liikkuja laittaa lihaksistonsa töihin jaloista käsiin saakka.

Tilaajille
Tilaajille

Bändi, joka mullisti koko elämän – Michicko Masumoto lentää Tokiosta Suomeen useita kertoja vuodessa nähdäkseen Haloo Helsingin

Kotimaa 16.8.

Michiko Masumoto lentää Tokiosta Suomeen monta kertaa vuodessa nähdäkseen suosikkibändinsä Haloo Helsingin.

Tilaajille
Tilaajille

Oletko koskaan miettinyt, mikä on Oulun syvin olemus? Kysyimme asiaa tullista tulleilta

Oulu 15.8.

Aikakauslehti ja verkkosivusto Me Naiset julkaisi artikkelin, jossa lehden työryhmä julisti, että maailma olisi parempi paikka, jos kaikki voisivat olla oululaisia. Mutta millaisia oululaiset ovat?

Tilaajille
Tilaajille

Riipaisevaa äidinrakkautta osoittava miekkavalas on todiste eläinten tunnemaailmasta – "Mitä enemmän asiaa tutkitaan, sitä vähemmän huomataan eroja meidän ja eläinten välillä"

Kotimaa 14.8.

Uutinen kuollutta poikastaan mukanaan kuljettavasta miekkavalaasta levisi elokuun alussa suomalaisissa ja kansainvälisissä medioissa. Sureva emo kannatteli poikastaan pinnalla yhteensä 1600 kilometrin matkan.

Tässä kuussa

Tilaajille
Tilaajille

Oululaispariskunnan podcast-laitteet siirtyivät apurahan turvin makuuhuoneesta studioon – "Ei tätä rahan takia tehdä"

Kulttuuri 11.8.

Essi Pulkkinen ja Jukka Ahola alkoivat tehdä Kertojan ääni -podcastiaan parisen vuotta sitten kotonaan. Ensin ohjelmat tehtiin makuuhuoneessa.

Tilaajille
Tilaajille

Itämeri on kuin aikakone, koska se muuttuu muita meriä nopeammin – "Ihan varmasti merellä on vielä toivoa"

Kotimaa 11.8.

Kun ilmastonmuutos etenee, Itämeri alkaa muistuttaa yhä enemmän ja enemmän järveä.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun yössä valmistuu satoja paperikilometrejä ja tuhansia pullia – sairaalahuoltajatkin päivystävät öisin

Oulu 12.8.

Jotta maailma makaisi heti aamulla niillä sijoillaan, mihin tavallista vuorokausirytmiä elävät ovat tottuneet, on yön aikana tapahduttava paljon.

Tilaajille
Tilaajille

"On vaikea ymmärtää kaikkea, mitä on tapahtunut" – Potilas ja hoitaja kertovat, millaista arki entisessä vankimielisairaalassa on

Kotimaa 12.8.

Suurin osa heistä on kuin kuka tahansa, sairaanhoitaja Kristina Silfver toteaa. Neljäs kerta psykoosissa oli kohtalokas.

Tilaajille
Tilaajille

Ekaluokkalaisen hymy jäi kotiin koulun alkaessa 1970-luvun Puolivälinkankaalla – "Tämä on ehkä elämäsi jännittävin päivä"

Oulu 12.8.

Mikko Viitanen istui hiljaisena ja ujona Paulaharjun koulussa 1978. Kaleva seurasi ekaluokkalaisten ensimmäistä koulupäivää 40 vuotta sitten.

Tilaajille
Tilaajille

Fanien rahakeräys turvasi David Ramadingayen uran AC Oulun paidassa – nyt jalkapalloilija ja oululainen vaatebrändi keräävät rahaa lapsille ja nuorille

Oulu 10.8.

Tuore vaatebrändi Luilla ja AC Oulusta tuttu jalkapalloilija David Ramadingaye keräävät yhteismallistolla varoja lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun vaalipiirin kansanedustajat nostavat ja puolustavat korotettua kulukorvausta – katso, miten he kommentoivat asumistaan pääkaupunkiseudulla

Kotimaa 10.8.

Suurin osa Oulun vaalipiirin kansanedustajista sanoo korotetun kulukorvauksen olevan perusteltu ja suojelevan demokratiaa.

Tilaajille
Tilaajille

Mikä mättäillä mättää? Suomeen tuodaan huomattavasti enemmän marjoja kuin täältä viedään

Kotimaa 11.8.

Marjataseemme on erittäin epäedullinen. Vähäisestä viennistämme pääosa on pakastettua mustikkaa, josta valmistetaan maailmalla muun muassa luontaistuotealalla ja kosmetiikassa käytettävää uutetta.

Tilaajille
Tilaajille

Nesbø teki Macbethistä rikollisen poliisin – norjalaiskirjailija siirsi Shakespearen näytelmän 1970-luvun saastuneeseen teollisuuskaupunkiin

Kulttuuri 9.8.

Shakespearen vuonna 1606 kirjoittama Macbeth kertoo, miten kolme noitanaista ennustaa Macbethille. Nesbøn Macbethissä on rikollisuuden ja huumeiden pikkukaupunkiin.

Tilaajille
Tilaajille

Oululainen Sari Suvanto sai töistä palkallista vapaata lapsen koulupäivän vuoksi – EK:n mukaan yritykset kilpailevat nyt tarjoamalla vapaa-ajan etuja

Oulu 9.8.

Oululainen Sari Suvanto saattaa tänään torstaina esikoisensa Emma Suvannon koulutielle ja odottaa kotona, kun lapsen päivä päättyy.

Lisää aiheesta Tähtijutut

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Nyt eläkkeellä ja terveenä, vireänä "vanhuksena", sanovat jotkut. Enpä taida olla kovastikkaan vanhus, sillä jaksan kut... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi