Kolumni: Sanna Marinin katse Ir­pi­nis­sä kertoi kaiken

Koti: Monille ou­lu­lai­sil­le tutun Markus H. Kor­ho­sen kult­tuu­ri­ko­ti rönsyää tu­han­sia esi­nei­tä

Ruoka

Jätevesien ravinteista etsitään apua turvaamaan Suomen ruuantuotantoa – haitta-aineista aiheutuva riski on ihmiselle vähäinen

Jä­te­ve­sien ra­vin­teis­ta et­si­tään apua tur­vaa­maan Suomen ruuan­tuo­tan­toa – hait­ta-ai­neis­ta ai­heu­tu­va riski on ih­mi­sel­le vä­häi­nen

27.05.2022 10:57
Suolaisesta pannukakusta saa täydellisen kesälounaan – pannari on klassikko, joka taipuu moneksi

Suo­lai­ses­ta pan­nu­ka­kus­ta saa täy­del­li­sen ke­sä­lou­naan – pannari on klas­sik­ko, joka taipuu moneksi

26.05.2022 06:30
Tilaajille
Testasimme neljä suosittua TikTok-niksiä - näin ne toimivat keittiössä

Tes­ta­sim­me neljä suo­sit­tua Tik­Tok-nik­siä - näin ne toi­mi­vat keit­tiös­sä

25.05.2022 08:47
Luke: Ruoan hintaan kohdistuu tänä vuonna poikkeuksellisen kovaa nousupainetta – kustannusten nousu koettelee erityisesti kotieläintiloja

Luke: Ruoan hintaan koh­dis­tuu tänä vuonna poik­keuk­sel­li­sen kovaa nou­su­pai­net­ta – kus­tan­nus­ten nousu koet­te­lee eri­tyi­ses­ti ko­ti­eläin­ti­lo­ja

24.05.2022 10:46 10
Bakteereilla ja muilla mikrobeilla voi olla yhteys muun muassa Alzheimerin tautiin ja masennukseen –  Paljon ruokailutottumuksia kummempia keinoja ihmisellä ei ole vaikuttaa mikrobistoonsa, sanoo kakkatohtorinakin tunnettu akatemiatutkija Justus Reunanen

Bak­tee­reil­la ja muilla mik­ro­beil­la voi olla yhteys muun muassa Al­zhei­me­rin tautiin ja ma­sen­nuk­seen –  Paljon ruo­kai­lu­tot­tu­muk­sia kum­mem­pia keinoja ih­mi­sel­lä ei ole vai­kut­taa mik­ro­bis­toon­sa, sanoo kak­ka­toh­to­ri­na­kin tun­net­tu aka­te­mia­tut­ki­ja Justus Reu­na­nen

22.05.2022 06:03 3
Seurakuntapastori Olli Seikkula esittää makkaraperunoita maailmanperintökohteeksi – Urkenevan uran musiikin parissa hän on ottamassa kaikilla mausteilla, kuten Höhärillä tilaamansa annoksenkin

Seu­ra­kun­ta­pas­to­ri Olli Seik­ku­la esittää mak­ka­ra­pe­ru­noi­ta maail­man­pe­rin­tö­koh­teek­si – Ur­ke­ne­van uran mu­sii­kin parissa hän on ot­ta­mas­sa kai­kil­la maus­teil­la, kuten Hö­hä­ril­lä ti­laa­man­sa an­nok­sen­kin

21.05.2022 06:08 2
Suomen parhaat ravintolat listattiin: Ostroferia ainoana oululaisena sijalla 38, listalla kaikkiaan neljä pohjoissuomalaista ravintolaa

Suomen parhaat ra­vin­to­lat lis­tat­tiin: Ost­ro­fe­ria ainoana ou­lu­lai­se­na sijalla 38, lis­tal­la kaik­kiaan neljä poh­jois­suo­ma­lais­ta ra­vin­to­laa

19.05.2022 18:00 15
Aina on tilaa pienelle herkulle – makeat sormisyötävät ovat hauskoja tarjottavia kesän juhliin, eivätkä ne vaadi tuntikausien näpertelyä

Aina on tilaa pie­nel­le her­kul­le – makeat sor­mi­syö­tä­vät ovat haus­ko­ja tar­jot­ta­via kesän juh­liin, eivätkä ne vaadi tun­ti­kau­sien nä­per­te­lyä

19.05.2022 06:30
Tilaajille
Rotuaarilta saa pian pastaa –aviopari sulki huippuravintolan Parmassa ja avaa nyt uuden italialaisen ravintolan Oulussa

Ro­tuaa­ril­ta saa pian pastaa –a­vio­pa­ri sulki huip­pu­ra­vin­to­lan Par­mas­sa ja avaa nyt uuden ita­lia­lai­sen ra­vin­to­lan Oulussa

18.05.2022 06:08 48
Omannäköiset juhlat onnistuvat stressaamattakin – Taattua reseptiä hauskoihin juhliin ei ole olemassa, mutta hyvin varautumalla onnistuu varmemmin

Oman­nä­köi­set juhlat on­nis­tu­vat stres­saa­mat­ta­kin – Taattua re­sep­tiä haus­koi­hin juhliin ei ole ole­mas­sa, mutta hyvin va­rau­tu­mal­la on­nis­tuu var­mem­min

12.05.2022 06:30
Tilaajille
Syömässä: Hailuodon Loma tarjoaa burgeria ja luodon omaa pilsneriä

Syö­mäs­sä: Hai­luo­don Loma tarjoaa bur­ge­ria ja luodon omaa pils­ne­riä

11.05.2022 10:05
Tilaajille
Ukrainan sota himmentää talouden ja työllisyyden näkymiä Pohjois-Pohjanmaalla

Uk­rai­nan sota him­men­tää ta­lou­den ja työl­li­syy­den näkymiä Poh­jois-Poh­jan­maal­la

10.05.2022 19:17 1
Tilaajille
Lähes miljoona suomalaista on täydentänyt kotivaraansa tänä keväänä – moni hankkinut kotiin myös taskulampun tai otsalampun

Lähes mil­joo­na suo­ma­lais­ta on täy­den­tä­nyt ko­ti­va­raan­sa tänä keväänä – moni hank­ki­nut kotiin myös tas­ku­lam­pun tai ot­sa­lam­pun

06.05.2022 08:11 4
Urakointia ruokapalkalla – kevään ja alkukesän talkooporukoille maistuvat lohikeitto, peruna-jauhelihavuoka ja mustikkapiirakka

Ura­koin­tia ruo­ka­pal­kal­la – kevään ja al­ku­ke­sän tal­koo­po­ru­koil­le mais­tu­vat lo­hi­keit­to, pe­ru­na-jau­he­li­ha­vuo­ka ja mus­tik­ka­pii­rak­ka

05.05.2022 06:30 1
Tilaajille
Iltalehti: Jalostajan hernekeittopurkeista löydetty koppakuoriaisia, kuoriaisista huomauttaneille hyvitykseksi 10 euron lahjakortti

Il­ta­leh­ti: Ja­los­ta­jan her­ne­keit­to­pur­keis­ta löy­det­ty kop­pa­kuo­riai­sia, kuo­riai­sis­ta huo­maut­ta­neil­le hy­vi­tyk­sek­si 10 euron lah­ja­kort­ti

04.05.2022 11:38 25
Lidl vetää takaisin tomaattikeittoa, jossa voi olla muovinpalasia

Lidl vetää ta­kai­sin to­maat­ti­keit­toa, jossa voi olla muo­vin­pa­la­sia

03.05.2022 16:54
Syömässä: Levanto tarjoilee oululaisille makunystyröille roomalaistyylistä pizzaa

Syö­mäs­sä: Levanto tar­joi­lee ou­lu­lai­sil­le ma­ku­nys­ty­röil­le roo­ma­lais­tyy­lis­tä pizzaa

03.05.2022 09:30 1
Tilaajille
Tutkimusprofessori: Ukrainan sota ei vie ruokaa Suomen kaupoista – ruokalaskun kasvaminen nakertaa silti kotitalouksien ostovoimaa

Tut­ki­musp­ro­fes­so­ri: Uk­rai­nan sota ei vie ruokaa Suomen kau­pois­ta – ruo­ka­las­kun kas­va­mi­nen na­ker­taa silti ko­ti­ta­louk­sien os­to­voi­maa

02.05.2022 09:52 18
Tilaajille
Toimittaja testasi Kaakkurin pizza-automaatin: Pizzaa muutamassa minuutissa ilman ihmiskontaktia – onko tämä liian hyvää ollakseen totta?

Toi­mit­ta­ja testasi Kaak­ku­rin piz­za-au­to­maa­tin: Pizzaa muu­ta­mas­sa mi­nuu­tis­sa ilman ih­mis­kon­tak­tia – onko tämä liian hyvää ol­lak­seen totta?

30.04.2022 10:30 17
Tilaajille
Nuudelit ovat trendikästä perinneruokaa parhaimmillaan – erilaisia nuudeleita on paljon, mutta mitä eroa niillä on?

Nuu­de­lit ovat tren­di­käs­tä pe­rin­ne­ruo­kaa par­haim­mil­laan – eri­lai­sia nuu­de­lei­ta on paljon, mutta mitä eroa niillä on?

28.04.2022 06:30 2
Tilaajille
Umami tuo ruokaan syvämakua – Näillä tekniikoilla lisäät ruokien aromia entisestään

Umami tuo ruokaan sy­vä­ma­kua – Näillä tek­nii­koil­la lisäät ruokien aromia en­ti­ses­tään

21.04.2022 06:30 3
Tilaajille
Tulli tutki Kinder-suklaita salmonellabakteerien varalta – Tuotteista ei löytynyt salmonellaa

Tulli tutki Kin­der-suk­lai­ta sal­mo­nel­la­bak­tee­rien varalta – Tuot­teis­ta ei löy­ty­nyt sal­mo­nel­laa

14.04.2022 17:05
Tilaajille

SOK vetää myyn­nis­tä erän riisiä – tuot­tees­sa liikaa kas­vin­suo­je­lu­ai­nei­ta

14.04.2022 13:18
Vihreä parsa on kevään odotettu herkku – Yksinkertainen salaatti parsasta ja nuudeleista tuo pöytään raikkaan tuulahduksen aasialaisesta makumaailmasta

Vihreä parsa on kevään odo­tet­tu herkku – Yk­sin­ker­tai­nen sa­laat­ti par­sas­ta ja nuu­de­leis­ta tuo pöytään raik­kaan tuu­lah­duk­sen aa­sia­lai­ses­ta ma­ku­maail­mas­ta

14.04.2022 06:30
Tilaajille
Ruokavirasto: Turvallisten Kinder-munien valmistusmaa on selvitettävissä – katso pakkausmerkinnöistä nämä kohdat

Ruo­ka­vi­ras­to: Tur­val­lis­ten Kin­der-mu­nien val­mis­tus­maa on sel­vi­tet­tä­vis­sä – katso pak­kaus­mer­kin­nöis­tä nämä kohdat

13.04.2022 15:01 2
Värikäs ruoka -päivillä opiskelijat tutustuvat eri kulttuureihin kokkaamalla – yhdessä valmistetaan ja maistellaan ruokia Aasiasta, Afrikasta, Lähi-Idästä ja Balkanilta

Värikäs ruoka -päi­vil­lä opis­ke­li­jat tu­tus­tu­vat eri kult­tuu­rei­hin kok­kaa­mal­la – yhdessä val­mis­te­taan ja mais­tel­laan ruokia Aa­sias­ta, Af­ri­kas­ta, Lä­hi-Idäs­tä ja Bal­ka­nil­ta

11.04.2022 15:06
Alkon myynti sukelsi maaliskuussa, pudotusta peräti 1,6 miljoonaa litraa edellisvuodesta

Alkon myynti sukelsi maa­lis­kuus­sa, pu­do­tus­ta peräti 1,6 mil­joo­naa litraa edel­lis­vuo­des­ta

11.04.2022 10:56 3
Kinder-tuotteiden takaisinveto laajenee

Kin­der-tuot­tei­den ta­kai­sin­ve­to laa­je­nee

09.04.2022 13:56
Hannu Konola kuivaa naudanlihaa kotinsa kuistilla Muhoksella Kari Tapion ja Eppu Normaalin avulla – ”Kyllähän ne lihat aika ällön näköisiä ovat”

Hannu Konola kuivaa nau­dan­li­haa kotinsa kuis­til­la Mu­hok­sel­la Kari Tapion ja Eppu Nor­maa­lin avulla – ”Kyl­lä­hän ne lihat aika ällön nä­köi­siä ovat”

09.04.2022 06:11 13
"Ei ole varaa lannoitteisiin eikä traktorin polttoaineisiin" – ETL:n Mikko Käkelän mukaan viestin viljelijöille pitäisi olla päinvastainen:  "Kaikki mahdolliset pellot käyttöön, että saadaan hyvä sato"

"Ei ole varaa lan­noit­tei­siin eikä trak­to­rin polt­toai­nei­siin" – ETL:n Mikko Käkelän mukaan viestin vil­je­li­jöil­le pitäisi olla päin­vas­tai­nen: "Kaikki mah­dol­li­set pellot käyt­töön, että saadaan hyvä sato"

09.04.2022 06:00 9
Tilaajille