Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­muyöl­lä kolmas ta­hal­laan sy­ty­te­tyk­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

By­ro­kra­tian ihme katoaa Vir­pi­nie­mes­sä: Pasi Kerk­kä­nen on mök­ki­läi­nen ko­dis­saan, mutta vaimo saa olla pysyvä asukas samassa osoit­tees­sa

Nurinkurinen tilanne johtuu Virpiniemen asemasta kesämökkialueena. Kaupunginvaltuuston päätös on muuttamassa asian vuodenvaihteessa.

– Tämä on vähän hullua: vaimo asuu kotonaan mutta minä kesämökillä, naurahtaa Pasi Kerkkänen. Molemmat, hän ja Nina Kerkkänen, asuvat kuitenkin samassa osoitteessa Oulun Virpiniemessä.

Osa Virpiniemen asukkaista on virallisesti kesämökkiläisiä, vaikka asuvat vakituisesti alueella. Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi toissa maanantaina asemakaavan muutoksen, jonka mukaan suurimmalle osalle Virpiniemen alueen kesämökeistä voidaan hakea käyttötarkoituksen muutosta, jossa niistä voidaan tehdä pysyviä asuntoja. Muutoksen on määrä astua voimaan vuoden lopussa.

– Haemme käyttötarkoituksen muutosta tähän asuntoomme heti, kun se tulee mahdolliseksi, Pasi Kerkkänen sanoo.

Hänen tilanteensa johtuu siitä, että Nina Kerkkänen rakensi silloisen miehensä kanssa talon ja tuli asumaan Virpiniemeen kymmenkunta vuotta sitten. Tuolloin Haukiputaaseen kuuluvassa Virpiniemessä asukkaat olivat vakituisia asukkaita, mutta kuntaliitoksessa Oulu harmonisoi käytäntöjä, ja sen jälkeisistä virpiniemeläisistä tuli kesämökkiläisiä, kuten kuusi vuotta sitten talon puolikkaan ostaneesta Pasi Kerkkäsestä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.