Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Pääkirjoitus: Koulua ei saa uu­vut­taa uu­dis­tus­myl­lä­käl­lä

Teemat-Ruoka
Kuukausi
Lämminsavulohi on kesän kuningatar – kokeile sitä intialais-skottilaiseen kedregeehen tai ruotsalaiseen skageniin

Läm­min­sa­vu­lo­hi on kesän ku­nin­ga­tar – kokeile sitä in­tia­lais-skot­ti­lai­seen ked­re­gee­hen tai ruot­sa­lai­seen ska­ge­niin

04.08.2022 06:30 3
Tilaajille
Katos, grilli ja pöytätaso riittävät kesäkeittiöksi – katso kolme esimerkkiä, joista kaksi voi tehdä itse ja yhdessä on aimo annos luksusta

Katos, grilli ja pöy­tä­ta­so riit­tä­vät ke­sä­keit­tiök­si – katso kolme esi­merk­kiä, joista kaksi voi tehdä itse ja yhdessä on aimo annos luk­sus­ta

24.07.2022 11:30
Tilaajille
La dolce vita lautasella – toscanalainen illallinen sisältää neljä ruokalajia, mutta palkitsee vaivannäön ruhtinaallisesti

La dolce vita lau­ta­sel­la – tos­ca­na­lai­nen il­lal­li­nen si­säl­tää neljä ruo­ka­la­jia, mutta pal­kit­see vai­van­näön ruh­ti­naal­li­ses­ti

21.07.2022 06:30
Tilaajille
Uudet ruokatuulet puhaltavat Tallinnan Noblessnerissa – Nappaa tästä ravintolavinkit seuraavaan reissuun

Uudet ruo­ka­tuu­let pu­hal­ta­vat Tal­lin­nan Nob­less­ne­ris­sa – Nappaa tästä ra­vin­to­la­vin­kit seu­raa­vaan reis­suun

14.07.2022 06:30 11
Tilaajille
Vanhemmat
Mansikassa maistuu kesä – kokeile kesäbrunssilla bagelin eli paahtorinkilän kaverina mansikkaa ja kotitekoista ricottaa

Man­si­kas­sa maistuu kesä – kokeile ke­sä­bruns­sil­la bagelin eli paah­to­rin­ki­län ka­ve­ri­na man­sik­kaa ja ko­ti­te­kois­ta ri­cot­taa

07.07.2022 06:30 1
Tilaajille
Pizzauunissa valmistuu aito italialainen pizza, mutta voi sillä valmistaa paljon muutakin kuten pata-ateriat, leivät ja leivonnaiset

Piz­za­uu­nis­sa val­mis­tuu aito ita­lia­lai­nen pizza, mutta voi sillä val­mis­taa paljon muu­ta­kin kuten pa­ta-ate­riat, leivät ja lei­von­nai­set

03.07.2022 13:15 3
Tilaajille
Tule hyvä kakku eli ihanan tahmeat mutakakut – valitse suklaa huolella, koska se on mutakakun tärkein ainesosa

Tule hyvä kakku eli ihanan tahmeat mu­ta­ka­kut – valitse suklaa huo­lel­la, koska se on mu­ta­ka­kun tärkein ai­nes­osa

30.06.2022 12:00
Tilaajille
Kuivamuonasta mökkigurmeeta – kun kylmätila on kortilla, panosta kuivamuonakaapin sisältöön

Kui­va­muo­nas­ta mök­ki­gur­mee­ta – kun kyl­mä­ti­la on kor­til­la, panosta kui­va­muo­na­kaa­pin si­säl­töön

25.06.2022 13:00 3
Tilaajille
Kokosimme täydellisen hampurilaisen itse tehdyn bataattisämpylän väliin

Ko­ko­sim­me täy­del­li­sen ham­pu­ri­lai­sen itse tehdyn ba­taat­ti­säm­py­län väliin

16.06.2022 06:30 1
Tilaajille
Poimi pöytään nokkonen ja voikukka –  Villivihannesten satokausi on Suomessa pitkä ja jokamiehen oikeudet sallivat laajat keräilyoikeudet

Poimi pöytään nok­ko­nen ja voi­kuk­ka –  Vil­li­vi­han­nes­ten sa­to­kau­si on Suo­mes­sa pitkä ja jo­ka­mie­hen oi­keu­det sal­li­vat laajat ke­räi­ly­oi­keu­det

09.06.2022 06:30 1
Tilaajille
Uudet perunat ja kesäinen kalapöytä kutsuvat herkuttelemaan – arkinen lohi saa uutta särmää, kun siitä tekee vaikkapa japanilaista tatakia

Uudet perunat ja ke­säi­nen ka­la­pöy­tä kut­su­vat her­kut­te­le­maan – arkinen lohi saa uutta särmää, kun siitä tekee vaik­ka­pa ja­pa­ni­lais­ta tatakia

02.06.2022 06:30 1
Tilaajille
Suolaisesta pannukakusta saa täydellisen kesälounaan – pannari on klassikko, joka taipuu moneksi

Suo­lai­ses­ta pan­nu­ka­kus­ta saa täy­del­li­sen ke­sä­lou­naan – pannari on klas­sik­ko, joka taipuu moneksi

26.05.2022 06:30
Tilaajille
Aina on tilaa pienelle herkulle – makeat sormisyötävät ovat hauskoja tarjottavia kesän juhliin, eivätkä ne vaadi tuntikausien näpertelyä

Aina on tilaa pie­nel­le her­kul­le – makeat sor­mi­syö­tä­vät ovat haus­ko­ja tar­jot­ta­via kesän juh­liin, eivätkä ne vaadi tun­ti­kau­sien nä­per­te­lyä

19.05.2022 06:30
Tilaajille
Omannäköiset juhlat onnistuvat stressaamattakin – Taattua reseptiä hauskoihin juhliin ei ole olemassa, mutta hyvin varautumalla onnistuu varmemmin

Oman­nä­köi­set juhlat on­nis­tu­vat stres­saa­mat­ta­kin – Taattua re­sep­tiä haus­koi­hin juhliin ei ole ole­mas­sa, mutta hyvin va­rau­tu­mal­la on­nis­tuu var­mem­min

12.05.2022 06:30
Tilaajille
Urakointia ruokapalkalla – kevään ja alkukesän talkooporukoille maistuvat lohikeitto, peruna-jauhelihavuoka ja mustikkapiirakka

Ura­koin­tia ruo­ka­pal­kal­la – kevään ja al­ku­ke­sän tal­koo­po­ru­koil­le mais­tu­vat lo­hi­keit­to, pe­ru­na-jau­he­li­ha­vuo­ka ja mus­tik­ka­pii­rak­ka

05.05.2022 06:30 1
Tilaajille
Nuudelit ovat trendikästä perinneruokaa parhaimmillaan – erilaisia nuudeleita on paljon, mutta mitä eroa niillä on?

Nuu­de­lit ovat tren­di­käs­tä pe­rin­ne­ruo­kaa par­haim­mil­laan – eri­lai­sia nuu­de­lei­ta on paljon, mutta mitä eroa niillä on?

28.04.2022 06:30 2
Tilaajille
Umami tuo ruokaan syvämakua – Näillä tekniikoilla lisäät ruokien aromia entisestään

Umami tuo ruokaan sy­vä­ma­kua – Näillä tek­nii­koil­la lisäät ruokien aromia en­ti­ses­tään

21.04.2022 06:30 3
Tilaajille
Vihreä parsa on kevään odotettu herkku – Yksinkertainen salaatti parsasta ja nuudeleista tuo pöytään raikkaan tuulahduksen aasialaisesta makumaailmasta

Vihreä parsa on kevään odo­tet­tu herkku – Yk­sin­ker­tai­nen sa­laat­ti par­sas­ta ja nuu­de­leis­ta tuo pöytään raik­kaan tuu­lah­duk­sen aa­sia­lai­ses­ta ma­ku­maail­mas­ta

14.04.2022 06:30
Tilaajille
Tee ruokaa Ukrainasta Ukrainalle – osoita tukea kokkaamalla varenykyjä, syrnikkejä ja vihreää borssikeittoa

Tee ruokaa Uk­rai­nas­ta Uk­rai­nal­le – osoita tukea kok­kaa­mal­la va­re­ny­ky­jä, syr­nik­ke­jä ja vihreää bors­si­keit­toa

31.03.2022 06:30
Tilaajille
Karvas pala purtavaksi: maksapihvi on monen herkkuruoka mutta myös kouluruokainhokki, koska karvaat maut jakavat ihmiset kahtia – Tähän on syynsä

Karvas pala pur­ta­vak­si: mak­sa­pih­vi on monen herk­ku­ruo­ka mutta myös kou­lu­ruo­kain­hok­ki, koska karvaat maut jakavat ihmiset kahtia – Tähän on syynsä

24.03.2022 06:30 2
Tilaajille