Kuvagalleria: Terwahölkkä ja -maraton juostiin jälleen Oulussa
Kolumni: Nato-jäsenyys on sotilaallista liittoutumista syvempi asia, ja Pohjois-Suomen asemaa se vahvistaa
Mainos: Juuret kasvavat tiedosta. Tutustu Kalevaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.
Reseptit
Kuukausi
Aina on tilaa pienelle herkulle – makeat sormisyötävät ovat hauskoja tarjottavia kesän juhliin, eivätkä ne vaadi tuntikausien näpertelyä
Omannäköiset juhlat onnistuvat stressaamattakin – Taattua reseptiä hauskoihin juhliin ei ole olemassa, mutta hyvin varautumalla onnistuu varmemmin
Urakointia ruokapalkalla – kevään ja alkukesän talkooporukoille maistuvat lohikeitto, peruna-jauhelihavuoka ja mustikkapiirakka
Vihreä parsa on kevään odotettu herkku – Yksinkertainen salaatti parsasta ja nuudeleista tuo pöytään raikkaan tuulahduksen aasialaisesta makumaailmasta
Oululaislähtöinen Michelin-kokki Sauli Kemppainen palasi maailmalta Suomeen jäädäkseen ja on avaamassa uutta ravintolaa Helsinkiin – tulevaisuudessa ehkä Ouluunkin
Karvas pala purtavaksi: maksapihvi on monen herkkuruoka mutta myös kouluruokainhokki, koska karvaat maut jakavat ihmiset kahtia – Tähän on syynsä
Herkulliset yrttireseptit tuovat kevään keittiöön – Näin pidät tuoreita yrttejä hengissä muutaman päivän, jos et saa käytettyä niitä heti
Maustekastikehyllyn uudet suosikit ovat vuosisatojen kehittelyn tulos – näillä resepteillä adjika, gochujang ja chipotle tulevat tutuiksi
Laskiainen on helmikuun herkkuhetki – täytteestä ei tarvitse nyt kiistellä, sillä hillolle ja mantelimassalle löytyy uusi vaihtoehto
Suola on enemmän kuin mauste: se säilöö, kypsyttää, marinoi ja lisää sitkoa – Tutustu perusmakuihin uudessa juttusarjassa, joka poimii reseptejä maun mukaan