Kuvagalleria: Ter­wa­hölk­kä ja -ma­ra­ton juos­tiin jälleen Oulussa

Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Reseptit
Kuukausi
Aina on tilaa pienelle herkulle – makeat sormisyötävät ovat hauskoja tarjottavia kesän juhliin, eivätkä ne vaadi tuntikausien näpertelyä

Aina on tilaa pie­nel­le her­kul­le – makeat sor­mi­syö­tä­vät ovat haus­ko­ja tar­jot­ta­via kesän juh­liin, eivätkä ne vaadi tun­ti­kau­sien nä­per­te­lyä

19.05.2022 06:30
Tilaajille
Omannäköiset juhlat onnistuvat stressaamattakin – Taattua reseptiä hauskoihin juhliin ei ole olemassa, mutta hyvin varautumalla onnistuu varmemmin

Oman­nä­köi­set juhlat on­nis­tu­vat stres­saa­mat­ta­kin – Taattua re­sep­tiä haus­koi­hin juhliin ei ole ole­mas­sa, mutta hyvin va­rau­tu­mal­la on­nis­tuu var­mem­min

12.05.2022 06:30
Tilaajille
Urakointia ruokapalkalla – kevään ja alkukesän talkooporukoille maistuvat lohikeitto, peruna-jauhelihavuoka ja mustikkapiirakka

Ura­koin­tia ruo­ka­pal­kal­la – kevään ja al­ku­ke­sän tal­koo­po­ru­koil­le mais­tu­vat lo­hi­keit­to, pe­ru­na-jau­he­li­ha­vuo­ka ja mus­tik­ka­pii­rak­ka

05.05.2022 06:30 1
Tilaajille
Nuudelit ovat trendikästä perinneruokaa parhaimmillaan – erilaisia nuudeleita on paljon, mutta mitä eroa niillä on?

Nuu­de­lit ovat tren­di­käs­tä pe­rin­ne­ruo­kaa par­haim­mil­laan – eri­lai­sia nuu­de­lei­ta on paljon, mutta mitä eroa niillä on?

28.04.2022 06:30 2
Tilaajille
Vanhemmat
Umami tuo ruokaan syvämakua – Näillä tekniikoilla lisäät ruokien aromia entisestään

Umami tuo ruokaan sy­vä­ma­kua – Näillä tek­nii­koil­la lisäät ruokien aromia en­ti­ses­tään

21.04.2022 06:30 3
Tilaajille
Vihreä parsa on kevään odotettu herkku – Yksinkertainen salaatti parsasta ja nuudeleista tuo pöytään raikkaan tuulahduksen aasialaisesta makumaailmasta

Vihreä parsa on kevään odo­tet­tu herkku – Yk­sin­ker­tai­nen sa­laat­ti par­sas­ta ja nuu­de­leis­ta tuo pöytään raik­kaan tuu­lah­duk­sen aa­sia­lai­ses­ta ma­ku­maail­mas­ta

14.04.2022 06:30
Tilaajille
Pääsiäisenä iloitaan heräävästä keväästä – Perhe ja läheiset kokoontuvat nauttimaan juhlakauden herkuista yhteisen pöydän ääreen

Pää­siäi­se­nä iloi­taan he­rää­väs­tä ke­vääs­tä – Perhe ja lä­hei­set ko­koon­tu­vat naut­ti­maan juh­la­kau­den her­kuis­ta yh­tei­sen pöydän ääreen

07.04.2022 06:30 1
Tilaajille
Tee ruokaa Ukrainasta Ukrainalle – osoita tukea kokkaamalla varenykyjä, syrnikkejä ja vihreää borssikeittoa

Tee ruokaa Uk­rai­nas­ta Uk­rai­nal­le – osoita tukea kok­kaa­mal­la va­re­ny­ky­jä, syr­nik­ke­jä ja vihreää bors­si­keit­toa

31.03.2022 06:30
Tilaajille
Oululaislähtöinen Michelin-kokki Sauli Kemppainen palasi maailmalta Suomeen jäädäkseen ja on avaamassa uutta ravintolaa Helsinkiin – tulevaisuudessa ehkä Ouluunkin

Ou­lu­lais­läh­töi­nen Mic­he­lin-kok­ki Sauli Kemp­pai­nen palasi maail­mal­ta Suomeen jää­däk­seen ja on avaa­mas­sa uutta ra­vin­to­laa Hel­sin­kiin – tu­le­vai­suu­des­sa ehkä Ou­luun­kin

31.03.2022 09:34 4
Karvas pala purtavaksi: maksapihvi on monen herkkuruoka mutta myös kouluruokainhokki, koska karvaat maut jakavat ihmiset kahtia – Tähän on syynsä

Karvas pala pur­ta­vak­si: mak­sa­pih­vi on monen herk­ku­ruo­ka mutta myös kou­lu­ruo­kain­hok­ki, koska karvaat maut jakavat ihmiset kahtia – Tähän on syynsä

24.03.2022 06:30 2
Tilaajille
Herkulliset yrttireseptit tuovat kevään keittiöön – Näin pidät tuoreita yrttejä hengissä muutaman päivän, jos et saa käytettyä niitä heti

Her­kul­li­set yrt­ti­re­sep­tit tuovat kevään keit­tiöön – Näin pidät tuo­rei­ta yrttejä hen­gis­sä muu­ta­man päivän, jos et saa käy­tet­tyä niitä heti

17.03.2022 06:30
Tilaajille
Näin voit helpottaa arkea – jätä kauppareissut tekemättä ja nauti silti kokkaamisesta

Näin voit hel­pot­taa arkea – jätä kaup­pa­reis­sut te­ke­mät­tä ja nauti silti kok­kaa­mi­ses­ta

10.03.2022 06:30 2
Tilaajille
Maustekastikehyllyn uudet suosikit ovat vuosisatojen kehittelyn tulos – näillä resepteillä adjika, gochujang ja chipotle tulevat tutuiksi

Maus­te­kas­ti­ke­hyl­lyn uudet suo­si­kit ovat vuo­si­sa­to­jen ke­hit­te­lyn tulos – näillä re­sep­teil­lä adjika, goc­hu­jang ja chi­pot­le tulevat tu­tuik­si

03.03.2022 06:30
Tilaajille
Lukijalta Mielipidekirjoitus

En saanut re­sep­tiä OYSin päi­vys­tyk­ses­tä – miten tämä käy­tän­tö saa­tai­siin jär­keis­tet­tyä?

25.02.2022 04:00 4
Tilaajille
Piristä possua kirpeällä kimchillä – happamat maut kuuluvat niin aasialaiseen kuin suomalaiseen perinteeseen

Piristä possua kir­peäl­lä kimc­hil­lä – hap­pa­mat maut kuu­lu­vat niin aa­sia­lai­seen kuin suo­ma­lai­seen pe­rin­tee­seen

24.02.2022 06:30
Tilaajille
Laskiainen on helmikuun herkkuhetki – täytteestä ei tarvitse nyt kiistellä, sillä hillolle ja mantelimassalle löytyy uusi vaihtoehto

Las­kiai­nen on hel­mi­kuun herk­ku­het­ki – täyt­tees­tä ei tar­vit­se nyt kiis­tel­lä, sillä hil­lol­le ja man­te­li­mas­sal­le löytyy uusi vaih­to­eh­to

17.02.2022 06:30
Tilaajille
Broilerista taiot hetkessä herkullista thaikeittoa tai haudutat tunnissa tomaattista uunivuokaa ohrapedillä – siipikarjan suosio näkyy kulutusluvuissa

Broi­le­ris­ta taiot het­kes­sä her­kul­lis­ta thai­keit­toa tai hau­du­tat tun­nis­sa to­maat­tis­ta uu­ni­vuo­kaa oh­ra­pe­dil­lä – sii­pi­kar­jan suosio näkyy ku­lu­tus­lu­vuis­sa

10.02.2022 06:30
Tilaajille
Talven parhaalla retkellä reppu on täynnä eväitä – kuuma juoma lämmittää ja nuotiolla voi grillata vaikka juustoleipää

Talven par­haal­la ret­kel­lä reppu on täynnä eväitä – kuuma juoma läm­mit­tää ja nuo­tiol­la voi gril­la­ta vaikka juus­to­lei­pää

03.02.2022 06:30
Tilaajille
Suola on enemmän kuin mauste: se säilöö, kypsyttää, marinoi ja lisää sitkoa – Tutustu perusmakuihin uudessa juttusarjassa, joka poimii reseptejä maun mukaan

Suola on enemmän kuin mauste: se säilöö, kyp­syt­tää, marinoi ja lisää sitkoa – Tutustu pe­rus­ma­kui­hin uudessa jut­tu­sar­jas­sa, joka poimii re­sep­te­jä maun mukaan

27.01.2022 06:30
Tilaajille
Leipää, leipää, enemmän leipää – itse tehty, vastapaistettu leipä on elämän ylellisyys, johon meistä jokaisella on varaa

Leipää, leipää, enemmän leipää – itse tehty, vas­ta­pais­tet­tu leipä on elämän ylel­li­syys, johon meistä jo­kai­sel­la on varaa

20.01.2022 06:30 1
Tilaajille