Tiis­tain ko­ro­na­uu­ti­set – katso kooste

Kalevassa julkaistaan päivittäin runsaasti koronaepidemiaan ja poikkeustilaan liittyviä juttuja. Koostamme tähän tiistaina 24. maaliskuuta julkaistut jutut.

Kalevassa julkaistaan päivittäin runsaasti koronaepidemiaan ja poikkeustilaan liittyviä juttuja. Koostamme tähän tiistaina 24. maaliskuuta julkaistut jutut. Kuvituskuva.
Kalevassa julkaistaan päivittäin runsaasti koronaepidemiaan ja poikkeustilaan liittyviä juttuja. Koostamme tähän tiistaina 24. maaliskuuta julkaistut jutut. Kuvituskuva.
Kuva: Pekka Peura

Kalevassa julkaistaan päivittäin runsaasti koronaepidemiaan ja poikkeustilaan liittyviä juttuja. Koostamme tähän tiistaina 24. maaliskuuta julkaistut jutut. Listassa on mainittu jutun julkaisuaika. Viimeisin juttu on ylimpänä.

Kello 21.19

Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara otti hallituksen tiedonannon ravintoloiden sulkemisesta tyynesti vastaan. Varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi arvioi, että ravintoloiden liikevaihdosta tulee häviämään noin 80 prosenttia.

Kello 19.34

Italia kertoi tiistai-iltana koronaviruksesta aiheutuneiden kuolemien nousseen maassa vuorokaudessa 743 tapauksella kaikkiaan 6 820:een.

Kello 19.33

Pääministeri Sanna Marin kertoi, että hallitus aikoo esittää ravintoloiden ja kuppiloiden sulkemista eduskunnalle tänään.

Kello 17.10

Terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestö Tehy kritisoi Oulun kaupungin aikeita lomauttaa henkilöstöään ilman yt-menettelyä koronaviruksen vuoksi.

Kello 15.30

Jos pääministeri tai joku muu ministeri sairastuisi, kaikille ministereille on laadittu valmiiksi sijaislista.

Kello 15.26

Kan­san­edus­ta­jat voivat osallistua edus­kun­ta­työ­hön sähköisesti etänä, mutta äänestyksissä on oltava fyysisesti paikalla.

Kello 15.06

Varusmiehet ovat säästyneet jouk­ko­tar­tun­noil­ta. Vain muutama yksittäinen varusmies potee koronaa kotonaan.

14.39

Oulun kaupunki suosittelee, etteivät edes lievästi infektio-oireiset lapset menisi kouluun tai päiväkotiin.

Kello 13.58

Pääministeri: Hallitukselta tulee eduskunnalle esitys ravintoloiden sulkemisesta, myös Uudenmaan eristämistä valmistellaan.

Kello 13.36

Suomessa on todettu tiistai-iltapäivään mennessä yhteensä 792 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa, THL kertoo.

Kello 13.34

Raahen kaupunki aloittaa krii­si­ra­hoi­tuk­sen antamisen alueensa mik­ro­y­ri­tyk­sil­le ko­ro­na­ti­lan­teen vuoksi.

Kello 13.29

Puolustusministeri Antti Kaikkonenkertoo kehottaneensa Puolustusvoimia varautumaan tuleviin virka-apupyyntöihin.

Kello 13.23

Hallituksen toimet ja viranomaisten antamat ohjeet eivät ole pidätelleet yli 70-vuotiaita asioimasta apteekeissa.

Kello 12.16

Terveydenhuollossa ei ole aiemmin jouduttu turvautumaan Huoltovarmuuskeskuksen varastoihin. Toiminta on tarkoin suojeltua.

Kello 12.06

Hallitus kertoi maanantaina tiukentavansa suomalaisten liikkumista ja vapaa-ajanviettoa. Varmaa tietoa rajoitusten vaikutuksesta ei ole.

Kello 12.02

Oululainen älysormusyritys Oura ja yh­dys­val­ta­lai­set tutkijat kehittävät algoritmiä, joka tunnistaisi ko­ro­na­vi­rusoi­reet.

Kello 11.32

Viranomaiset ovat avanneet ko­ro­na­vi­ruk­ses­ta yleistä tietoa antavan chat-neuvonnan, joka täydentää Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvontaa.

Kello 10.45

Hongkong keskeyttää kaikkien turistien saapumisen ja suunnittelee alkoholin myynnin kieltämistä baareissa ja ravintoloissa koronavirustartuntojen lähdettyä uudelleen kasvuun.

Kello 10.22

Pe­rus­suo­ma­lai­set päätti perua jo jätetyn vä­li­ky­sy­myk­sen ko­ro­na­ti­lan­teen takia.

Kello 10.18

Pellervon taloustutkimus pitää todennäköisenä, että koronavirus leviää laajalle. Talous voi supistua jopa 6 prosenttia.

Kello 9.58

Kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat on kutsuttu Säätytaloon keskustelemaan koronaviruksen takia tehtävistä uusista rajoitustoimista.

Kello 9.45

Kissojen tai koirien ei tiedetä sairastuneen, välittäneen tai tartuttaneen koronavirus COVID-19:a ihmisiin tai toisiin eläimiin. Tässä eläinlääkärin ohjeet lemmikinomistajille.

Kello 9.37

Presidentti Martti Ahtisaarella, 82, on todettu koronavirustartunta. Poika Marko Ahtisaaren mukaan presidentti voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Kello 9.31

Liigakauden ennenaikainen päättyminen vei viime kauteen verrattuna Kärppien liikevaihdosta vajaat pari miljoonaa euroa.

Kello 8.40

Pääministeri Sanna Marin (sd.): Uusia lisärajoituksia Suomessa otetaan käyttöön ja niistä kerrotaan tiistaina.

Kello 8.37

Turkissa hallituksen kroonisesti sairaille ja yli 65-vuotiaille määräämä ulkonaliikkumiskielto sai Alanyan suomalaiset metsästämään lentolippuja kotimaahan.

Kello 8.37

Ruuan nettiostokset ja ruuan tilaus kotiovelle voivat saada lisää pysyvää suosiota koronakriisin antaman virikkeen takia.

Kello 8.35

Eri maat soveltavat virustorjuntaan varsin erilaisia keinoja. EU-maista Ruotsi ja Alankomaat suosivat muita vapaampaa linjaa.

Kello 6.20

Soittotunnit vietiin vir­tu­aa­li­maa­il­maan. Suzukikoulu Oktaavia siirsi ensimmäisten joukossa opetuksen verkkoon

Kello 6.17

Ruokakaupoissa epidemian leviämistä torjutaan niin paljon kuin se on mahdollista. Kauppojen toimenpiteissä on eroavaisuuksia.