Ulkomaat

Italiassa ko­ro­na­tar­tun­to­ja to­den­nä­köi­ses­ti sa­to­ja­tu­han­sia – Kuolonuhrien määrä lähti tiistaina jälleen uuteen nousuun

Italiassa poliisit ja sotilaat vahtivat sitä, että ihmiset noudattavat hallinnon määräyksiä pysyä kotona. KUVA: SERGIO PONTORIERI
Ulkomaat 24.3.2020 19:34
Ilkka Timonen

Italia kertoi tiistai-iltana koronaviruksesta aiheutuneiden kuolemien nousseen maassa vuorokaudessa 743 tapauksella kaikkiaan 6 820:een. 

Vahvistettujen tautitapausten määrä nousi 69 176:een maanantain 63 927:stä.

Maanantaina kuolleita oli tullut 602, sitä ennen sunnuntaina kuolleita oli ollut 650 ja lauantaina 793, mikä oli korkein uhriluku sen jälkeen kun tartuntatauti havaittiin 21. helmikuuta.

Tuhannet tartunnat jäävät huomaamatta

Koronavirustapausten määrä on Italiassa todennäköisesti kymmenen kertaa korkeampi kuin virallinen luku, kertoi tilastotietoja keräävän toimiston johtaja tiistaina. Maan hallitus valmisteli entistä tiukempia määräyksiä ihmisten pitämiseksi kotona.

Koronavirukseen kuolleita on Italiassa enemmän kuin missään muussa maassa. Tuoreimpien lukujen mukaan virus on surmannut 6 077 ihmistä, vahvistettuja tautitapauksia on 64 000.

Tapausten testaus on kuitenkin rajattu vain ihmisiin, jotka tulevat sairaalaan. Täten tuhannet tartunnat jäävät huomaamatta.

– Todistettuja tapauksia on uskottavasti yksi kymmenestä, sanoi La Repubblica-lehdelle Angelo Borrelli, joka johtaa siviilisuojelutoimistoa. Hän siis uskoo, että tartuntoja on todellisuudessa 640 000.

Tautitapausten ja kuolemien määrä nousi nopeasti neljän viikon ajan. Kasvu on hidastunut sunnuntain jälkeen.

Pahimmin taudista kärsineen lombardialaisen Bergamon kaupungin pormestari Giorgio Gori uskoo epidemian hidastuneen.

– Olen varovainen, sillä en halua erehdyttää itseäni, mutta samaan aikaan minulla on suuri toivo siitä, että kaksi viikkoa eristystä sekä yhä tiukemmat ehkäisytoimet tuottavat tuloksia, hän sanoi Reutersille.

Espanjassa jyrkin nousu maassa

Espanjassa kerrottiin tiistaina jyrkimmästä noususta koronavirustapausten määrässä. Uusia tartuntoja oli vuorokaudessa tullut noin 6 600 ja kuolemia 500. Kaikkiaan Espanjassa on tautitapauksia liki 40 000 ja kuolemia liki 2 700. Tilanne on täällä pahin Euroopassa Italian jälkeen.

Maan lääkärit ja hoitajat vaativat hallitukselta lisätoimia koronaviruspandemian voittamiseksi. Heidän mukaansa noin 14 prosenttia kaikista tartunnoista on ollut hoitohenkilökuntaan kuuluvilla.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nuo alueet on hyvin väkirikkaita, aina on joku parin metrin päässä. Ja väki liikkuu iltaisin ulkona syömässä ja sukuloimassa.
Voihan verrata vaikka niin että Portugali on hieman Lapin maakuntaa pienempi mutta väkeä 10 miljoonaa ja Lapissa kai alle 200 000. Ei ihme että nuo Välimeren maat on surmanloukkuja kunhan tauti pääsee kunnolla alkuun.
Mutta lukumääräisesti arvelisin että Venäjä nousee kärkeen kunhan keuhkokuumeeseen menehtyneet uskalletaan rekisteröidä tuon viruksen uhreiksi. Venäläisiä hoitohenkilöitä on jokunen sata ottamassa kiireesti oppia miten katastrofissa toimitaan ja ei toimita. Näin asian näkisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miettikääpä tällaista, Lombardia josta tauti lähti asuu n. 10 miljoonaa asukasta. Eli Coronapotilaat on kärpäsenkakki meressä. Jotakin realismia tähän kouhotukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos todellinen potilasmäärä on 640 000 jo nyt ja luku kasvaa koko ajan niin paljonko pitää olla ettei katsota kouhotukseksi. Voi olla miljoona vielä tämän kuukauden lopussa. Toivottavasti ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sinne Helsinkiin ja Uudellemaalle ulkonaliikkumiskielto. Siellä on Italian meno jutuista päätellen, eivät välitä mistään.
Tämä hallitus on tehnyt tämän vuoden aikana enemmän kuin Porvarihallitus, joka vatuloi yritystukien ja palkansaajien tulojen leikkausten kanssa neljä vuotta. Käyhiltä vietii 6 miljardia, palkat leikattiin, lomarahat vietiin, työnantajamaksuja palkansaajille... ja yrityksille annettiin 18 miljardia tukea, helppoahan se oli kun 10 miljardia euroa otettiin veronmaksajien maksettavaksi nousukaudellakin historiallisen paljon, olisi pitänyt vähentyä velan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Suomi jäi EU:n lääke- ym. terveysvälineiden yhteishankinnan ulkopuolelle? Yritetäänkö nyt jälkijunassa päästä mukaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi ei ois jäänyt ulkopuolelle, mutta kun täällä oltiin varmoja että ei me mitään tarvita ja meillä on kaikki valmiudet ja hyvä terveydenhuolto. Banaanivaltio tää on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaksi viikkoa ja Suomessa on sama tilanne. Hallituksen vatulointi päätöksenteossa on järkyttävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä järkyttävämpää on ihmisten välinpitämättömyys ja ei koske mua asenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa toisenlainen tyyli koronan suhteen, jotenkin tuntuu että ne taas onnistuu pitemmän päälle.
Ainoastaan jos rokote saadaan kehitettyä pikaisesti tilanne on toinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsilla ei ole velkaa, kuten Suomella ja nousukaudella laitettiin rahaa siellä säästöön, Suomessa Porvarit vastuussa, meni yritystukiin ja rikkaitten veronkevennyksiin!
Ruotsissa ongelmat on Helsingin luokkaa, tosin Helsinki on hoitanut asit erittäin Italian tyylisesti!
Suomen hallitus on hoitanut asiat Kiitettävästi ja erittäin hyvin oikea aikaisesti.
Suomella on etu kun tänne virus on tullut viikkoja myöhemmin kuin muualle Euroopassa, Ruotsissakin tuli viikon aiemmin, siellä on nyt isot ongelmat, mutta rikas maa on Ruotsi, siellä kaikki toimii, josta kiitos kuuluu sosiaalidemokraateille, jotka on ollut vastuussa pitkään, siellä suurin puolue aina ja ikuisesti!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö ne italiassa halasvat ja pussailevat jokaista tuttua ja tuntematonta? Silloin korona kyllä leviää...se pitäs ensimmäisenä kieltää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentoyhtiöt fossiilisen verottoman lentopetroolin voimalla tautia levittää. Voitot tullee sitä mitä enämpi petroolia tuhhuutat taivaalle.
Ennenhän tauvit tuli hissukseen. Kalevasta luettiin että Tyrnävällä oli piikoja sairastunut honkonkilaiseen niin täällä Oulussa mentiin pottukellariin assuun pariksi viikoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko se rkp kun iniseen tuosta liikkumisen rajoituksesta,,kyllä onneksi muut hallituksen puolueet ovat rajoituksen kannalla kuten oppositio,,myös koko kansa on samaa mieltä,,kun rajoittaa heti ja nopeasti niin tottakai se vähentää leviämistä,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehy on vihainen, kun ei ole ilmoitettu viikkoa ennen ylitöistä ja lomautuksista. Kattelisivat mitä Italiassa tapahtuu ja vaatisivat sitten jatkossa parempia työoloja ja työn vaativuutta vastaavaa palkkaa, kun tämä on OHI!
Nyt on väärä aika pullistella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sitten kun rajoitukset tulevat voimaan ja sääntöjä rikotaan niin kunnon sakot. Conten hallituksen määräys tältä illalta: sakko liikkumisen ja muiden sääntöjen rikkomiseen on nyt 4000€.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä toinen - silloin jo mutatoinut virus - aalto ole edes vielä käynnistynyt.
Pahin ei liene vielä ohitse - lähimaillekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä järkyttävää,
Ja edelleen osan porukan mielestä nämä toimet mitä Suomessakin tehdään on ilmeisesti liikaa kun ei voida rajoittaa liikkumista ja kontakteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:16
Kalevan koiranpentulive – katso, mitä kahden viikon vanhoille pennuille kuuluu keskiviikkoaamuna
6:00
Suomen oltava oikeusvaltio koronakriisissäkin – koronatartuntojen kasvun kanssa kilpailee voitokkaasti vain jälkiviisaus Lukijalta
6:00
Kolumni: Maalivahdista kasvoi aikansa paras luistelija Tilaajille
6:00
Yksi Oulun kaikkien aikojen parhaista urheilijoista täyttää tänään 60 vuotta – kuvat Reijo Ruotsalaisen uran varrelta kertovat ikimuistoisista hetkistä Tilaajille
6:00
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
6:00
Koronavirus viivyttää hävittäjähanketta jopa kuukausia ja voi muuttaa vuosittaisia miljardien eurojen maksuosuuksia, joista linjataan jo tässä kuussa Tilaajille
31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
23
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
10
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
7
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
3
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
2
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
1
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image