Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaleva live: Katso pai­kal­lis­ta jal­ka­pal­loa suorana – ACO/OLS kohtaa Her­cu­lek­sen

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun seudun lem­mik­ki­hoi­to­loi­ta va­ra­taan nyt täy­teen, mutta ko­ro­na-ai­ka­na ne ku­mi­si­vat tyh­jyyt­tään – "Hen­gis­sä sel­vit­tiin"

Matkustamisen lamaantuminen kuritti lemmikkihoitoloita korona-aikana, mutta koronan hellitettyä kissat ja koirat palasivat hoitoon.

Hertta-kissa vaikutti viihtyvän kopissaan mainiosti. Oulunseudun Eläinkeskuksen omistajan ja toimitusjohtajan Mika Angerian mukaan keskuksen työntekijät käyvät useita kertoja päivässä rapsuttelemassa eläimiä.
Hertta-kissa vaikutti viihtyvän kopissaan mainiosti. Oulunseudun Eläinkeskuksen omistajan ja toimitusjohtajan Mika Angerian mukaan keskuksen työntekijät käyvät useita kertoja päivässä rapsuttelemassa eläimiä.
Kuva: Tiina Wallin

Kiimingissä Honkimaan teollisuusalueella toimivalla Oulunseudun Eläinkeskuksella on 29 koira- ja seitsemän kissapaikkaa. Vierailijoiden saapuminen kirvoittaa koirilta haukkukonsertin ja lukemattomia innokkaita nuuhkaisuja.

– Olemme nyt palanneet koronaa edeltäneeseen aikaan ainakin tämän kesän osalta. Paikat on myyty loppuun kolmeksi viikoksi juhannuksen jälkeen. Puhtaasti matkailun sivuelinkeinona toiminta perustuu yksityisasiakkaisiin. Pari vuotta oli erittäin hiljaista, koska matkailu lähes loppui koronan takia, sanoo yrityksen toimitusjohtaja ja omistaja Mika Angeria.

Myös muut Oulun seudun lemmikkihoitolat kertovat korona-ajan hiljaisuudesta.

– Välillä meni kuukausia, ettei ollut yhtään eläintä hoidossa, kertoo Terhi Repo lemmikkihoitola Toisesta Kodista.

Marjo Ratilainen Willahillan Eläinpalveluista ja Simo Tolonen lemmikkihoitola Vierashuoneelta kertovat, että heidän hoitoloissaan korona-ajan kesät menivät kelvollisesti, mutta muina aikoina oli tyhjää.

– Hengissä selvittiin, Ratilainen naurahtaa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.