Rakentaminen: Ta­lo­teh­taan toi­mi­tus­joh­ta­ja ih­met­te­lee Oulun ahdasta kaa­voi­tus­ta

MM-kisat: Suvi Aherto on pais­ki­nut kaksi ja puoli vuotta hommia ko­ti­ki­so­jen on­nis­tu­mi­sen eteen

Tilaajille

Työn­an­ta­ja ei saa kysyä, onko työn­te­ki­jä saanut ko­ro­na­ro­kot­teen – ­sel­vi­tim­me, mitä työn­an­ta­ja voi tehdä ja miten se voi taata asiak­kai­den ja työ­ka­ve­rei­den tur­val­li­suu­den

Oulun kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja osuuskauppa Arinan henkilöstöjohtajat vastasivat.

Työnantajan keinot puuttua rokottamattomuuteen ovat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan henkilöstöä lukuun ottamatta niukat. Kuvituskuva.
Työnantajan keinot puuttua rokottamattomuuteen ovat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan henkilöstöä lukuun ottamatta niukat. Kuvituskuva.
Kuva: Tiina Mäki

Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen Turun yliopistosta kertoi STT:n haastattelussa, että työnantaja ei saa kysyä tietoja työntekijän saamasta koronarokotteesta. Jos työntekijä kieltäytyy kertomasta, siitä ei saa seurata hänelle haittaa.

Miten Oulun kaupunki toimii, henkilöstöjohtaja Ville Urponen?

– Sosiaali- ja terveysalan henkilöstön osalta voidaan edellyttää rokottautumista ja työnantaja voi käsitellä tätä terveystietoa tietyillä edellytyksillä. Muiden työntekijöiden kohdalla tällaista ei ole, joten työnantaja ei voi kysellä eikä kerätä, tallentaa tai hyödyntää tällaista tietoa.