Luonto: Uha­na­lai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­tey­ri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­säai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

"Ruoas­ta olisi tärkeää puhua jous­ta­val­la ta­val­la" – in­tui­tii­vi­nen syö­mi­nen kan­nus­taa kuun­te­le­maan ja kun­nioit­ta­maan kehon vies­te­jä

Ravitsemusasiantuntijat kertovat, miten syöminen voi samaan aikaan olla sekä hauskaa että terveyttä edistävää.

On dieettiä, kuuria, kaloreita ja grammoja. Monille ruoka on kieltoja, sääntöjä ja numeroita.

Ravitsemusasiantuntijat ovat alkaneet puhua intuitiivisesta syömisestä ratkaisuna ongelmalliseen ruokasuhteeseen.

Iloista, joustavaa ja stressitöntä ruokakulttuuria on hankalaa rakentaa, sillä suomalaisten terveyspuhe on pitkään keskittynyt määrittelemään ruokaa terveellisen ja epäterveellisen ajattelun kautta.

Näin kertoo ravitsemusasiantuntija Patrik Borg.

– Ruoasta olisi tärkeää puhua joustavalla tavalla.

Joustavuudesta Borg käyttää myös termiä intuitiivinen syöminen.

– Jokainen meistä saapuu tähän maailmaan intuitiivisena syöjänä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.