Energia: Kau­ko­läm­pö kal­lis­tuu Oulussa ensi vuonna

Polttopuut: Polt­to­puun ostajia on Poh­jois-Poh­jan­maal­la nyt jonossa al­ku­tal­veen asti

Tilaajille

Ukkosen ai­heut­ta­ma häi­riö­ti­lan­ne OYSissa sisälsi ka­tast­ro­fin ai­nek­set – tie­to­jär­jes­tel­mät ja ku­van­ta­mis­lait­teet la­maan­nut­ta­nees­ta häi­riös­tä aloi­tet­tiin si­säi­nen sel­vi­tys

OYSin lauantainen häiriötilanne johtui jännitteenalenemasta, joka pysäytti sairaalan ilmanvaihtokoneet, jäähdytyslaitteet ja höyrynkehittimet. Nyt sairaalassa pohditaan, olisiko häiriöt tulevaisuudessa mahdollista välttää.

Lauantaina riehunut ukkonen aiheutti häiriötilanteita ja laitteiden rikkoutumisia eri puolilla Oulua. Arkistokuva.
Lauantaina riehunut ukkonen aiheutti häiriötilanteita ja laitteiden rikkoutumisia eri puolilla Oulua. Arkistokuva.
Kuva: Toivo Kiminki

Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) lauantaisessa häiriötilanteessa oli ainekset jopa katastrofiin, sanoo vs. johtajaylilääkäri Kati Ojala. Viime lauantaina riehunut ukkonen aiheutti OYSissa vakavan häiriötilanteen, kun sairaalan potilastietojärjestelmät ja kuvantamislaitteet olivat tunteja alhaalla.

– Siinä oli mahdollisuus isoihinkin vahinkoihin, jos meille olisi sattunut esimerkiksi tulemaan paljon onnettomuuspotilaita, kun kuvantamislaitteet olivat päivystyksessä alhaalla. Aloitimme välittömästi varautumaan tähänkin mahdollisuuteen. Mitään vahinkoa ei kuitenkaan tapahtunut missään, Ojala toteaa helpottuneena.