Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja­haus­ta ei ole puut­tu­nut dra­ma­tiik­kaa, ja nyt valinta näyttää olevan selvä

Poliisin ilmoitus rikostutkinnan aloittamisesta entisen yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikin tapauksessa saattoi sinetöidä kaupunginjohtajavalinnan. Toivottavasti valittava henkilö saa myös virassaan päättäjien tuen ja luottamuksen, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Oulun kaupunginvaltuusto valitsee Oululle johtajan maanantai-iltana. Ainakin tätä kolumnia kirjoitettaessa ehdokkaita on kaksi: nykyinen kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja valtioneuvoston strategiaosaston osastopäällikkö Seppo Määttä.

Sanon "ainakin" siksi, että poliisi kertoi perjantaina iltapäivällä, että se epäilee Oulun entistä yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikkiä rikoksesta ja aloittaa tutkinnan virka-aseman väärinkäyttämisestä. Vaikka epäily ja tutkinta kohdistuvat vain Matinheikkiin, lankeaa niistä varjo myös Matinheikin esihenkilönä tapahtuma-aikaan toimineen Päivi Laajalan ylle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.