Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kult­ti­pe­laa­jak­si Kär­pis­sä noussut Mikko Niemelä joh­dat­taa Saipan Rak­si­laan

Rakentaminen: Har­taan­sil­ta sai en­sim­mäi­sen kaa­ri­ele­ment­tin­sä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Lue Kalevan hen­ki­lö­ku­va Seppo Mää­täs­tä: "Tällä ka­ve­ril­la on taa­tus­ti puhtaat jauhot pus­sis­sa", sanoo pit­kä­ai­kai­nen ystävä

Oulun kaupunginjohtajan valinta lähestyy. Kaleva julkaisee taustajutut valinnan loppusuoralla olevista kolmesta ehdokkaasta. Juttu Päivi Laajalasta julkaistiin lauantaina, Mikko Salmen vuoro on maanantaina.

Miehellä on arvot täysin kohdillaan. Hän on aito ja rehellinen. Hän ei teeskentele. Näin kuvailevat Seppo Määttää hänen kanssaan työskennelleet ja pitkään tunteneet ystävät. Lisäksi hänen sanotaan olevan nopeaälyinen, todella suoraselkäinen, luotettava, vuorovaikutustaitoinen, hallitsee nopeasti kokonaisvaltaisesti isot asiat ja ottaa kaikki ihmiset huomioon eli ei jätä ketään ulkopuolelle.

Kehuja siis  riittää Oulun kaupunginjohtajaksi hakevalle Määtälle. Hän työskentelee valtioneuvoston kanslian osastopäällikkönä ja ylijohtajana. Hakijana hän on oululaisille hieman yllätyksellinen ja tuntematon hahmo vankasta koulutuksestaan sekä kokemuksestaan erityisesti valtionhallinnossa huolimatta.

– Sillä kaverilla on puhtaat jauhot pussissa. Et varmasti löydä kaapista ensimmäistäkään luurankoa, sanoo selvästikin Oulun kaupunginjohtajan hakuprosessia seurannut Määtän työtoveri.

Seppo Määttä kuvattiin perjantaina Kalevan kuvastudiossa. Sen, miten hän halusi kuvassa esiintyä, Määttä sai päättää itse, ilman kuvaajan ohjeistusta.
Seppo Määttä kuvattiin perjantaina Kalevan kuvastudiossa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.