Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Lue Kalevan hen­ki­lö­ku­va Seppo Mää­täs­tä: "Tällä ka­ve­ril­la on taa­tus­ti puhtaat jauhot pus­sis­sa", sanoo pit­kä­ai­kai­nen ystävä

Oulun kaupunginjohtajan valinta lähestyy. Kaleva julkaisee taustajutut valinnan loppusuoralla olevista kolmesta ehdokkaasta. Juttu Päivi Laajalasta julkaistiin lauantaina, Mikko Salmen vuoro on maanantaina.

Miehellä on arvot täysin kohdillaan. Hän on aito ja rehellinen. Hän ei teeskentele. Näin kuvailevat Seppo Määttää hänen kanssaan työskennelleet ja pitkään tunteneet ystävät. Lisäksi hänen sanotaan olevan nopeaälyinen, todella suoraselkäinen, luotettava, vuorovaikutustaitoinen, hallitsee nopeasti kokonaisvaltaisesti isot asiat ja ottaa kaikki ihmiset huomioon eli ei jätä ketään ulkopuolelle.

Kehuja siis  riittää Oulun kaupunginjohtajaksi hakevalle Määtälle. Hän työskentelee valtioneuvoston kanslian osastopäällikkönä ja ylijohtajana. Hakijana hän on oululaisille hieman yllätyksellinen ja tuntematon hahmo vankasta koulutuksestaan sekä kokemuksestaan erityisesti valtionhallinnossa huolimatta.

– Sillä kaverilla on puhtaat jauhot pussissa. Et varmasti löydä kaapista ensimmäistäkään luurankoa, sanoo selvästikin Oulun kaupunginjohtajan hakuprosessia seurannut Määtän työtoveri.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.