Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­sen kau­pun­gin­val­tuu­te­tun Merja Ra­sin­kan­kaan loikka kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin muuttaa suurten puo­luei­den voi­ma­suh­tei­ta

Isoimpiin luottamustehtäviin ei tule muutosta, koska ne on sovittu vaalituloksen mukaan eivätkä riipu ryhmien koosta.

Oululaisen kaupunginvaltuutetun Merja Rasinkankaan maanantaina uutisoitu siirtyminen keskustasta perussuomalaisiin vaikuttaa valtuuston voimasuhteisiin. Kokoomuksesta tulee sen ansiosta suurin valtuustoryhmä, ja keskusta putoaa kakkoseksi. Aiemmin valtuustoryhmät ovat olleet saman kokoisia. Perussuomalaiset nousee kolmanneksi suurimmaksi valtuustoryhmäksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikkoihin valtuustoryhmien koon muuttuminen ei vaikuta. Oulussa on sovittu vaalien jälkeen, että kunnallisvaalien tuloksen perusteella suurin puolue saa kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan ja toiseksi suurin kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuden. Loikkaus ei muuttanut vaalitulosta.

Näin ollen keskustalainen Mirja Vehkaperä jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja kokoomuslainen Juha Hänninen valtuuston puheenjohtajana.

Merja Rasinkangas istui Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa Mirja Vehkaperän vieressä maanantaina. Hänen loikastaan tiedettiin vasta kokouksen jälkeen.
Merja Rasinkangas istui Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa Mirja Vehkaperän vieressä maanantaina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.