Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Pääkirjoitus: Koulua ei saa uu­vut­taa uu­dis­tus­myl­lä­käl­lä

Tilaajille

"Mistä Oulun yli­opis­ton kes­kus­ta­kam­puk­sel­le nyt löy­de­tään paik­ka?" ih­met­te­lee toi­mit­ta­ja Antti Er­vas­ti, ja vastaa sa­man­tien, että hyviä paik­ko­ja löytyy vaikka kuinka monta

Hyvällä mielikuvituksella yliopistolle löytyy sopivia keskustakampuksen paikkoja ympäri kaupunkia, muun muassa Kuusiluodosta, Huuhkajapuistosta, Toppilan Möljältä ja Tuirasta.

Näkökulma

Niin siinä sitten käynee, että Oulun kaupunginhallitus päättää tiistaina torpata Oulun yliopiston, Arinan ja Keskon suunnitteluvarauksen Raksilan kampuksesta. Kuten hankkeeseen myötämielisesti suhtautunut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä (kesk.) Kalevassa totesi, kampus törmäsi poliittiseen seinään. Kaupunginhallituksen jäsenet ovat kysyttäessä olleet kutakuinkin yksimielisiä siitä, että asiaa ei kannata viedä enää kaupunginhallituksessa eteenpäin, koska tähänastinen poliittinen vastustus on niin selvää.

Taustalla oli suurimpana tekijänä maaliskuun alussa valtuuston enemmistöllä päättämä ponsi, jonka mukaan yliopistoa olisi kehitettävä nykyisessä paikassaan Linnanmaalla. Yhdyskuntalautakunnan pari viikkoa sitten päättämässä esityksessä kaupunginvaltuustolle kuitenkin todetaan, että kaupunki tukee Oulun yliopiston visioita ja pyrkimyksiä kiinteistökehityksessä kaupungin muilla alueilla. Oululaiset kuntapoliitikot ovat siis ilmaisseet selvän mielipiteensä, että yliopiston ei sovi tulla Raksilaan. Etäisyyttä kuitenkin haluttaneen ottaa Pro Linnanmaa -liikkeeseen, joka vastustaa jyrkästi ja yksinomaan yliopiston osittaistakin siirtymistä Linnanmaalta muualle. Vai onko kyse hämäyksestä, mene ja tiedä.