Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Kalevan pu­heen­joh­ta­ja­sar­ja: Oulun osaa­mi­nen teki vai­ku­tuk­sen Petteri Orpoon – ko­koo­muk­sen pu­heen­joh­ta­ja pitää poh­joi­sen tuu­li­voi­ma­buu­mia hyvänä ja luottaa suo­ma­lai­seen met­sän­hoi­toon

Petteri Orpo aloittaa Kalevan haastattelusarjan eduskuntapuolueiden puheenjohtajista. Orpo sanoo pitävänsä kolmatta kansanedustajan paikkaa Oulun vaalipiiristä realistisena tavoitteena kannatusmittausten perusteella.

Kokoomus on ainakin tässä vaiheessa vielä selvä ykkönen gallupeissa, vaikka perussuomalaiset onkin aivan uusimmissa kannatuskyselyissä aloittanut nousun ja voi hengittää kohta niskaan.

Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo uskoo, että valtakunnallinen suosio näkyy myös Oulun vaalipiirin kansanedustajamäärissä. Viime vaaleissa neljä vuotta sitten kokoomus sai kaksi kansanedustajaa, oululaiset Janne Heikkinen ja Mari-Leena Talvitie. Montako paikkaa puolue saa täältä huhtikuussa?

– Kolmas kansanedustanpaikka on täysin realistinen, jos katsotaan puolueen valtakunnallista kannatusta sekä menestystä kuntavaaleissa ja aluevaaleissa täällä. Myös ehdokaslistan perusteella se on täysin realistinen tavoite, Orpo arvioi.

Itä- ja Pohjois-Suomen väestökadolle, ikääntymiselle ja sen mukanaan tuomille lieveilmiöille Orpolla on lääkkeeksi kestävä kasvu. Ilmaisu, jonka hän kirjoitti Kalevan videossa lapulle kuvaamaan tärkeää asiaa Pohjois-Suomelle tulevissa vaaleissa.

– Kestävä kasvu ja talouden kasvu ovat tärkeitä myös aluepolitiikan ytimessä. On tärkeää, että koko Suomi menestyy. Pärjäämisen mahdollisuuksien ja perusasioiden on oltava kunnossa. Niitä ovat mahdollisuudet työllistyä ja yritysten elinvoimaisuus.

Orpo linjaa, että jos muun muassa Pohjois-Suomessa ovat kasvun edellytykset kunnossa, kuten osaava työvoima ja yrittäjämyönteinen ympäristö, siitä seuraa työpaikkoja ja riittävästi työikäisiä alueelle.

– On tulevaisuuden uskoa, jolloin halutaan perustaa myös perhe ja asettua aloilleen. Pitää olla yksityisen sektorin työpaikkoja.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.