Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tus on tehnyt arkeen myön­tei­ses­ti vai­kut­ta­via pää­tök­siä – iso uu­dis­tus on muun muassa uusi asia­kas­mak­su­la­ki

Julkisuudessa huomio kiinnittyy usein niin tiiviisti yhteen asiaan, että muu jää huomiotta. Vuonna 2020 julkisuutta hallitsi täysin ymmärrettävästi korona. Valtio joutui ottamaan velkaa muun muassa rokotteisiin sekä kuntien tukemiseen. Pitkälti Sipilän hallituksen talouspolitiikan sekä EU:n tuoman vakauden ansiosta Suomi sai lainaa hyvin edullisesti.

Velka on silti veli otettaessa ja veljenpoika maksettaessa. Siksi on tehtävä uudistuksia, joilla hillitään menoja ja lisätään tuloja. Keskeistä on työllisyyden parantaminen, jotta emme joudu leikkausten ja veronkorotusten tielle.

Koronan torjunnan ohella hallitus on kyennyt valmistelemaan päätöksiä, joilla on vaikutusta myös kulkutaudin kaikottua. Nämä kaikkien arkeen myönteisesti vaikuttavat toimet ovat jääneet vähälle huomiolle.

Iso uudistus on muun muassa uusi asiakasmaksulaki.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.