Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

VR:n ju­na­lii­ken­ne py­säh­ty­mäs­sä ko­ko­naan maa­nan­tais­ta alkaen – lin­ja-au­to­ala seuraa ti­lan­net­ta: "Saisi vähän bal­sa­mia haa­voil­le"

Jos työehtosopimusneuvotteluissa ei päästä sopuun tämän viikon loppuun mennessä, VR:n junaliikenne pysähtyy kokonaan maanantaista alkaen.

VR:n junaliikenne uhkaa pysähtyä kokonaan maanantaista alkaen.
VR:n junaliikenne uhkaa pysähtyä kokonaan maanantaista alkaen.
Kuva: Anssi Jokiranta

Torstaina näytti jo siltä, että suomalaiset saisivat huokaista helpotuksesta, kun Rautatiealan Unioni (RAU) ja Palvelualojen työnantajat Palta ry pääsivät työehtosopimusneuvotteluissa neuvottelutulokseen.

Toiveet lakon peruuntumisesta kuitenkin murskautuivat vielä samana päivänä, kun RAU:n edustajisto hylkäsi neuvottelutuloksen. Tilanne on yhä sama: jos ratkaisua ei löydetä tämän viikon aikana, junaliikenne pysähtyy toistaiseksi maanantaista alkaen.

Lakko alkaisi maanantaina kello 00.01. Ennen lakon alkamista liikkeelle lähteneet junat ajettaisiin määräasemilleen, mukaan lukien sunnuntai-iltana lähtevät yöjunat.

Lakolle ei ole määritelty päättymispäivää. RAU:n lakkovaroituksen mukaisesti lakko jatkuisi toistaiseksi. Lakko loppuu, kun RAU:n ja Paltan neuvotteluissa päästään ratkaisuun.

Lakko pysäyttäisi VR:n kauko- ja lähijunaliikenteen kokonaan. Myös tavarajunat peruttaisiin yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

– Lakko ei koske tehtäviä, joiden keskeyttäminen vaarantaisi yhteiskunnalle elintärkeitä toimintoja tai aiheuttaisi yleiselle edulle huomattavaa vahinkoa, VR:n viestinnästä kerrotaan koskien tavarajunaliikennettä.

Kaikista lakkoajalle ostetuista lipuista saa rahat takaisin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.