Oulun kaupunginjohtaja: Ky­syim­me seit­se­mäl­tä merk­ki­hen­ki­löl­tä, ai­ko­vat­ko he hakea Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Karkauspäivä: Ou­lu­lai­sen Annukka Määtän, 28, kakussa on vasta 7 kynt­ti­lää

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ve­sien­suo­je­lu Oulun pu­nai­sek­si lan­gak­si – ha­luam­me­ko jättää lap­sil­lem­me po­re­am­meet to­rin­ran­taan vai elävän meren?

Perämeren rannikon ekologinen tila määritellään tyydyttäväksi, Oulun edustalla vuodesta 2019 vain välttävä. Oulu on suurin kuormittaja.

Mielestäni Merikaupunki Oulu -hankkeen tärkein asia on vedenlaadun kohentaminen ja kalakantojen elvyttäminen, vesiensuojelu. Mereltä saatu lohi on nykyään liian harvinainen herkku, ja ammattikalastajat joutuvat lopettamaan ammattinsa. Onko merellisyyttä ilman kalastajia?

Oulun edustan saarten virkistyskäytön rakenteita tulee vahvistaa. Oululaiset täytyy saada veneisiin. Merikaupunki Oulu -hanke on mahdollisuus tehdä parasta mahdollista imagotyötä tai vain antaa rahaa konsulteille.

Kiiminkijoki on turpeella ja muilla ojituksilla/kuivatuksilla sekä lannalla pilattu, erillislailla suojeltu joki (entinen jalokalan lisääntymisalue), jonka ennallistaminen tulee mielestäni ottaa Merikaupunki Oulun tärkeimpien tavoitteiden joukkoon.

Vastikään jokisuulta nostamani verkot olivat hyvin likaiset, ei likainen verkko pyydä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.