Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ve­sien­suo­je­lu Oulun pu­nai­sek­si lan­gak­si – ha­luam­me­ko jättää lap­sil­lem­me po­ream­meet to­rin­ran­taan vai elävän meren?

Perämeren rannikon ekologinen tila määritellään tyydyttäväksi, Oulun edustalla vuodesta 2019 vain välttävä. Oulu on suurin kuormittaja.

Mielestäni Merikaupunki Oulu -hankkeen tärkein asia on vedenlaadun kohentaminen ja kalakantojen elvyttäminen, vesiensuojelu. Mereltä saatu lohi on nykyään liian harvinainen herkku, ja ammattikalastajat joutuvat lopettamaan ammattinsa. Onko merellisyyttä ilman kalastajia?

Oulun edustan saarten virkistyskäytön rakenteita tulee vahvistaa. Oululaiset täytyy saada veneisiin. Merikaupunki Oulu -hanke on mahdollisuus tehdä parasta mahdollista imagotyötä tai vain antaa rahaa konsulteille.

Kiiminkijoki on turpeella ja muilla ojituksilla/kuivatuksilla sekä lannalla pilattu, erillislailla suojeltu joki (entinen jalokalan lisääntymisalue), jonka ennallistaminen tulee mielestäni ottaa Merikaupunki Oulun tärkeimpien tavoitteiden joukkoon.

Vastikään jokisuulta nostamani verkot olivat hyvin likaiset, ei likainen verkko pyydä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.