Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Toivoa, riemua ja ala­ku­loa – kult­tuu­rin ja ta­pah­tu­mien vuosi 2021 oli ko­ro­na­pan­de­mian oh­jas­ta­maa vuo­ris­to­ra­taa Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Koronapandemiavuoden 2021 kevään pitkä hiljaisuus vaihtui elokuvasalien, teattereiden ja konserttipaikkojen avaamiseen.

Alkukesän riemun kruunasi kesäkuun toinen päivä Oulun voittoon ratkennut kulttuuripääkaupunkikisa. Kesällä virus pääsi jo melkein unohtumaan, kun Qstockin ja monen muun festivaalin portit avautuivat vuoden tauon jälkeen.

Koronapassin avulla syksykin sujui joten kuten, kunnes pahentunut tautitilanne ajoi kulttuuri- ja tapahtumatilat äkkisulkuun juuri joulun alla. Kaikesta huolimatta toinen koronavuosi päättyy perjantaina ja on aika katsoa, mitä mieltä kohottavaa jäi Kalevan toimituksen mieleen.

Oulussa pelättiin Tamperetta "ihan hulluna"

Oranssit Oulu2026-ilmapallot keinuivat kepeästi tuulessa keskiviikkona 2.6.2021. Meitä oli kokoontunut melkoinen lössi Oulun kulttuuriväkeä, paikallisia poliitikkoja ja kaupungin väkeä pääkirjaston kisastudioon jännittämään asiantuntijaraadin valintaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026.

Oulun valinta Euroopan kulttuurpääkaupungiksi sai kisastudion riemun valtaan kesäkuussa. Viesti kulttuuri-ilmastonmuutoksesta oli mennyt perille.
Oulun valinta Euroopan kulttuurpääkaupungiksi sai kisastudion riemun valtaan kesäkuussa. Viesti kulttuuri-ilmastonmuutoksesta oli mennyt perille.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Vuoden 2017 helmikuussa Oulu päätti hakea Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026. Siitä alkoivat neljän vuoden ankarat ponnistelut: hakemusta hiottiin viimeiseen saakka.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.