Vankilat: Kaleva vie­rai­li nais­van­ki­las­sa ja tapasi vangin, jonka elämän suunnan opis­ke­lu käänsi

Kolumni: Tek­no­lo­gi­sen ke­hit­ty­mi­sen myötä maa­ta­lous on muut­tu­nut ra­di­kaa­lis­ti

Tilaajille

Ti­la­pu­la vaivaa Oulussa var­sin­kin kes­ki­sen alueen lu­kioi­den lii­kun­na­no­pe­tus­ta, mutta pi­kais­ta rat­kai­sua ei ole nä­kö­pii­ris­sä

Oululaisten liikunnanopettajien mielestä on harha, että tiloja on riittävästi ja kouluilla omat salit aina käytössä. Tilanne on eri paperilla kuin käytännössä, he sanovat.

Iso osa keskisen alueen koulujen liikunnanopetuksesta järjestetään Ouluhallissa. Kuvassa Lyseon lukion toisen vuosikurssin opiskelijoita.
Iso osa keskisen alueen koulujen liikunnanopetuksesta järjestetään Ouluhallissa. Kuvassa Lyseon lukion toisen vuosikurssin opiskelijoita.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kouluissa monet liikunnanopettajat ovat pulassa. Opetus pitäisi järjestää, niin kuin opetussuunnitelma sen määrää, mutta tällä hetkellä se ei ole kovin helppoa, sanovat peruskoulun opettajat Johanna Korkala ja Saila Romakkaniemi sekä lukion opettaja Soile Helistén-Mikkola. Romakkaniemi toimii myös Oulun seudun liikunnan ja terveystiedon opettajien yhdistyksen puheenjohtajana ja keräsi haastattelua varten tietoja liikunnanopettajilta ympäri Oulua.

Liikunnan oppitunteja voi olla pidettävänä oman koulun salissa viikossa neljästä kuuteen, Ouluhallissa 12–16. Seitsemän viikon välein eli aina periodin vaihtuessa pitää etsiä ja tehdä tilavaraukset kymmenille lukion oppitunneille. Ulkoliikuntapaikat, pukukopit ja säilytystilatkin voivat olla kortilla. Opetusvälineet täyttävät opettajien autojen peräkontit.