Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pelkkä lu­ku­tai­to ei riitä tur­val­li­suus­alan kou­lu­tus­paik­kaan – OSAOn tur­val­li­suus­alan kou­lu­tus­pääl­lik­kö: "Meillä jää joka vuosi kes­ki­mää­rin kym­me­nen hen­ki­löä va­lit­se­mat­ta"

Turvallisuusalaa on tylytetty viime aikoina siitä, että alaa pääsee opiskelemaan kuka tahansa.

OSAOn Kempeleen-Limingan yksikön turvallisuusalan koulutuspäällikkö Marko Koivikko kertoo, ettei turvallisuusalan opintoihin Limingassa kävellä noin vain.
OSAOn Kempeleen-Limingan yksikön turvallisuusalan koulutuspäällikkö Marko Koivikko kertoo, ettei turvallisuusalan opintoihin Limingassa kävellä noin vain.
Kuva: Liubov Alekseeva

Jokainen lukutaitoinen voi saada turvallisuusalan koulutuksen. Siinä kuvaus, jonka Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun lehtori ja turvallisuusalan opettaja Anssi Heikkinen täräytti Ylelle pari viikkoa sitten.

Avarn Securityn ja Ison Omenan tapausten jälkeen keskustelu on vellonut kuumana. Heikkinen ei ole ainoa, joka on ilmaissut vastaavanlaisia näkemyksiä.

OSAOn Kempeleen-Limingan yksikön turvallisuusalalla kommentteja on luettu ihmetellen. Ihmettelystä sai kuulla myös Opetushallitus, kun Limingan yksikön turvallisuusalan koulutuspäällikkö Marko Koivikko kävi torstaina Opetushallituksen kanssa keskustelua.

– Keskustelut liittyivät opiskelijavalinta-asiaan ja siihen, että tieto mediassa on ollut virheellistä. Meillä jää joka vuosi keskimäärin kymmenen henkilöä valitsematta koulutukseen, Koivikko sanoo.

Portit turvallisuusalan opintoihin pysyvät kiinni syystä. Limingassa päätöksien tukena käytetään kolmeosaista opiskelijavalintaa.

Ensimmäinen osa sisältää ennakkotehtävän, jossa hakija kertoo taustastaan, muun muassa koulutuksestaan ja työhistoriastaan. Lisäksi ykkösvaiheessa tiedustellaan hakijan motivaatiota turvallisuusalaa kohtaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.