Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­lo­il­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun seutu tulee pär­jää­mään koronan jäl­kei­ses­tä ajasta vain kun­ta­ra­jat ylit­tä­väl­lä yh­teis­työl­lä

Oulun seutu on Suomi pienoiskoossa. Kasvukeskus kehittyy maan kärkivauhtia. Meillä investoidaan ja käytetään julkista rahaa yritysten sekä innovaatioiden kehittämiseen eniten koko maassa. Seudulla elää maan nuorin väestö. Koulutusmahdollisuudet ovat vuosi vuodelta monipuolistuneet.

Elinvoiman, yrittäjyyden ja elinkeinopolitiikan eteen on seudulla tehtävä nykyistä enemmän yhteistyötä. Tämän ovat osoittaneet muun muassa viime aikojen yrittäjien palautevastaukset. Lievä kilpailuasetelma on hyväksi – se pitää meidät virkeänä ja alati valmiustilassa.

Oulu ja seudun kunnat tulevat pärjäämään koronavuosien jälkeisestä ajasta vain kuntarajat ylittävällä yhteistyöllä. Siksi kovaa kilpailu osaavasta työvoimasta, investointirahoituksesta ja pääomista on koko Suomessa.

Miten palvelemme pieniä ja keskisuuria yrityksiä ja elinkeinoelämää seudulla paremmin? Mistä saamme isoja työllistäviä yrityksiä seudulle? Miten rohkaistaan yrityksiä uudistumaan ja ideoimaan uutta? Pääsemmekö seudulla uuden kasvun alkuun? Yhtä yksinkertaista vastausta ei ole olemassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.