Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulu sopisi mai­nios­ti sekä kau­pun­gis­sa että luon­nos­sa viih­ty­vien mat­kai­li­joi­den viikon mit­tai­sen lo­ma­mat­kan koh­teek­si

Ulkomailla ollessamme käytämme rahaa erilaisiin aktiviteetteihin, pääsylippuihin, ravintoloihin ja majoituksiin. Palatessamme olemme saaneet paljon uusia kokemuksia, elämyksiä ja muistoja.

Kotimaassa palvelujen tarpeemme taas muuttuu, emmekä käytä palveluihin niin paljoa rahaa. Emme esimerkiksi koe tarvitsevamme opasta tuttuihin maastoihin, nähtävyydet ovat tutumpia ja välineistön voi ottaa mukaan kotoa.

Usein meiltä unohtuukin, että ulkomaalainen matkailija haluaa vastaavia elämyksiä Suomessa ollessaan kuin me ulkomailla, ja meidän seutumme tarjoaa niille oivat puitteet.

Oulu sopisikin vallan mainiosti sekä kaupungissa että luonnossa viihtyvien matkailijoiden viikon mittaisen lomamatkan kohteeksi. Olemme yli 200 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Perämeren rannikolla noin puolivälissä Suomea.

Ympärillämme on paljon metsää, järviä ja jokia. Lyhyen matkan päässä on muita vetovoimaisia päiväkohteita, kuten Hailuoto, Rokua, Oulujärvi, Syöte ja Kalajoki. Meillä on elinvoimainen keskikaupunki, josta löytyy ravintoloita, baareja ja kulttuuria.

Ouluun ei ole vielä muodostunut riittävän voimakasta matkailukulttuuria. Matkailu nähdään suomalaisten silmin usein vain mukavana tekemisenä, eivätkä kaikki välttämättä edes halua matkailijoita kotiseudulleen.

"Otetaan matkailu huomioon kaavoituksessa, mahdollistetaan yrittäjille alueen luontokohteiden hyödyntäminen ja suunnataan lisää resursseja matkailun kehittämiseen."

Matkailu on kuitenkin osa Suomen palveluvientiä, kokonaiskysynnältään noin 15 miljardia euroa ja alana nopeasti kasvava. Matkailulla on suora vaikutus alueen elinvoimaisuuteen. Se työllistää laajasti eri elinkeinon aloja ja luo hyvinvointia hyödyttäen kaikkia seudun asukkaita pitkälle tulevaisuuteen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.