Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mitä olisi Oulu ilman teat­te­ria?

Korona kurittaa taide- ja kulttuurialaa erityisen rajusti. Ala on kriisissä, ovet ovat kiinni ja toiminta jäissä. Jokainen kädenojennus ja tukieuro päättäjiltä ja rahoittajilta on merkittävä tuen ja arvostuksen osoitus taiteen ja kulttuurin ammattilaisille.

Monet taidealan toimijat ovat selvinneet koronavuodesta nipin napin talouskurin, lomautusten ja ylimääräisten korona-avustusten turvin. Alan ammattilaiset ansaitsevat kiitoksen joustamisesta sekä taloudellisen kannustimen, ei tukien leikkaamiskriisiä.

Työvoimavaltaisella teatterialalla ja muilla esittävän taiteen aloilla tukien leikkaukset vaikuttavat suoraan henkilöstöön. Jos teatterilta vähennetään avustuksia, vakituista henkilöstöä joudutaan lomauttamaan eikä vierailijoita voida palkata – mikä vähentää tuotantoja, mikä puolestaan vähentää lipputuloja.

Lopullinen isku tähän ”huonoon kierteeseen” tulee siitä, että henkilötyövuosien (siis työllisyyden) väheneminen pienentää valtionavun määrää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.