Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Lin­nan­maan ui­ma­hal­lin val­tion­apu on vaa­ka­lau­dal­la, koska ra­ken­ta­mi­nen ei alkanut tänä vuon­na – ­myös Ou­lu­hal­lin pe­rus­kor­jauk­sen ja laa­jen­nuk­sen avustus me­ne­tet­tiin

Jos liikuntapaikkahanke ei ala suunnitellussa aikataulussa, se menettää valtionapunsa. Avustusta voi hakea monta kertaa, mutta uudella kierroksella kilpailu alkaa aina puhtaalta pöydältä.

Suunnitellun Linnanmaan uimahallin paikka on nykyisen liikuntahallin yhteydessä, kuvassa rakennuksen vasemmassa reunassa liikenneympyrän vieressä.
Suunnitellun Linnanmaan uimahallin paikka on nykyisen liikuntahallin yhteydessä, kuvassa rakennuksen vasemmassa reunassa liikenneympyrän vieressä.
Kuva: Jukka Leinonen

Suunnitelmissa roikkuva Linnanmaan uimahalli menetti sille tälle vuodelle rahoitussuunnitelmaan kirjatun valtionavun, koska rakentaminen lykkääntyi Oulun kaupunginvaltuuston viimevuotisella päätöksellä. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) oli varannut hankkeelle 800 000 euroa edellisessä eli viime vuoden marraskuussa tehdyssä rahoitussuunnitelmassa vuosille 2021–2024.

Rahoitussuunnitelmaan hankkeet nimetään ennakoivasti vuosittain aina neljälle seuraavalle vuodelle. Suunnitelma on ohjeellinen, sillä avustettavat kohteet ja avustuksen määrä harkitaan lopullisesti vasta avustushakemusten perusteella.