Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Lasten di­gi­lait­tei­den käyttöä tut­ki­taan – kan­sain­vä­li­ses­sä tut­ki­muk­ses­sa mukana Oulu, Kempele ja Raahe

Kempele, Oulu ja Raahe ovat mukana kolmivuotisessa kansainvälisessä tutkimuksessa, jossa selvitetään 2–6-vuotiaiden lasten digilaitteiden käyttöä.

Iso joukko lasten vanhempia saa varhaiskasvatuksen välityksellä kutsun vastata nettikyselyyn. Vastaus aikaa on joulukuun 12. päivään saakka.

Tutkimuksessa selvitetään, kuinka paljon ja mihin tarkoitukseen lapset käyttävät digilaitteita. Samalla kerätään tietoa siitä, ovatko vanhemmat huolissaan digimedian käytön vaikutuksista lasten hyvinvointiin tai fyysiseen aktiivisuuteen. Vanhemmilta kysytään myös sitä, mikä digimedian käytössä koetaan tärkeäksi.

Tutkimusta tekee Suomessa Jyväskylän yliopisto.

Aineistoa kerätään nyt kolmatta ja viimeistä kertaa. Erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat vanhempien kokemukset korona-ajan vaikutuksista digimedian käyttötottumuksiin ja -tarkoituksiin.

Parhaimmillaan tutkimus auttaa tunnistamaan lasten oppimiselle hyödyllisiä digimedian käyttötapoja sekä erilaisten käyttötottumusten mahdollisia haittoja hyvinvoinnille.