Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Epä­pä­te­väl­le lä­hi­hoi­ta­jal­le eh­dol­lis­ta van­keut­ta, työs­ken­te­li hoi­va­ko­dis­sa Oulussa ja kavalsi asuk­kaan varoja – "Ei ollut mitään ydin­fy­siik­kaa"

Oulun käräjäoikeus antoi keskiviikkona tuomion Oulussa toimineelle niin kutsutulle valehoitajalle.

Vuonna 1973 syntynyt nainen työskenteli Oulussa hoivakodissa lähihoitajana, vaikka hän ei ollut suorittanut loppuun lähihoitajakoulutusta. Hänellä ei siksi ollut oikeutta työskennellä lähihoitajana.

Nainen työskenteli hoivakodissa aluksi hoitoapulaisena. Rekrytointivaiheessa hän kertoi työnantajalle, että hänen opintonsa olisivat loppuvaiheessa. Myöhemmin hän valehteli työnantajalle, että hän olisi suorittanut lähihoitajan koulutuksensa loppuun.

Naista pyydettiin useita kertoja toimittamaan todistus tutkinnostaan, mutta hän valehteli toistuvasti sen toimittamisen viivästymisen syistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.