Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ana­lyy­si: Na­to-jä­se­nyy­del­le tai Venäjän sodan lop­pu­mi­sel­le ei osata antaa ai­ka­ja­naa – Yksi mer­kit­tä­vä muutos kuului Kul­ta­ran­taan kootun eliitin pu­heis­sa

Suomen ulkopolitiikan viisain pää oli maanantaina koolla presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa. Sadan päättäjän ja asiantuntijan joukko oli harvinaisen ymmällään aikatauluista. Kukaan ei uskalla enää ennustaa, milloin Suomen Nato-jäsenyys voisi toteutua. Venäjän sodan Ukrainassa nähdään voivan jatkua jopa vuosikymmeniä.

Näkökulma

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Kultaranta-keskustelujen tauolla, että Suomen Nato-jäsenyyden toteutumiselle on turhaa asettaa aikatauluja. Sellaisten määrittelyyn meillä ei taida olla kykyä.

Sama aikajanattomuus ja suunnitelmien tekemisen mahdottomuus kuvastaa nyt koko ulkopoliittista aikaamme, joka useimmille alkoi vasta äskettäin: hyytävästä aamuherätyksestä 24. helmikuuta 2022. Sinä aamuna Venäjä laajensi kahdeksan vuotta jatkuneen sotansa täystuhoksi Ukrainassa.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) arvioi maanantaina kommenttipuheenvuorossaan, että Venäjä-suhteissa on edessä "pitkä talvi". Se olikin yksi täsmällisimpiä kalenteriennusteita Naantalin suvisissa teltoissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.