Sähkön hinta: OSS myy sähköä alen­nuk­sel­la – mutta vain jä­se­nil­leen

Teollisuus: Yli­kii­min­gis­sä toimiva Conlog sai jät­ti­kau­pat Puo­lus­tus­voi­mil­ta

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Tilaajille

Ana­lyy­si: Na­to-jä­se­nyy­del­le tai Venäjän sodan lop­pu­mi­sel­le ei osata antaa ai­ka­ja­naa – Yksi mer­kit­tä­vä muutos kuului Kul­ta­ran­taan kootun eliitin pu­heis­sa

Suomen ulkopolitiikan viisain pää oli maanantaina koolla presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa. Sadan päättäjän ja asiantuntijan joukko oli harvinaisen ymmällään aikatauluista. Kukaan ei uskalla enää ennustaa, milloin Suomen Nato-jäsenyys voisi toteutua. Venäjän sodan Ukrainassa nähdään voivan jatkua jopa vuosikymmeniä.

Näkökulma

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Kultaranta-keskustelujen tauolla, että Suomen Nato-jäsenyyden toteutumiselle on turhaa asettaa aikatauluja. Sellaisten määrittelyyn meillä ei taida olla kykyä.

Sama aikajanattomuus ja suunnitelmien tekemisen mahdottomuus kuvastaa nyt koko ulkopoliittista aikaamme, joka useimmille alkoi vasta äskettäin: hyytävästä aamuherätyksestä 24.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.