Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

Tilaajille

90-lu­vul­la Pi­ki­saa­ren vi­deo­ku­vaus­lin­jal­la elo­ku­via tehtiin yötä päivää: koulun alum­nei­hin lu­keu­tuu kol­min­ker­tai­nen Can­nes-voit­ta­ja ja ko­ti­mai­sen hit­ti­sar­jan oh­jaa­ja-kä­si­kir­joit­ta­ja

Vuosituhannen vaihteeseen asti Pikisaaressa opiskeltiin videokuvausta vapain ottein. Opiskelijoille annettiin koulun avaimet ja välineistöä sai käyttää milloin tahansa.

Kun 1990-luvulla opiskelija pääsi sisään Oulun käsi- ja taideteolliseen oppilaitoksen videokuvauslinjalle, annettiin hänelle käteen koulun avaimet. Kamera ja editti olivat aina käytössä – oli sitten yö taikka päivä. Opiskelijoita vietiin ulkomaille elokuvafestivaaleille ja linjalla kävi luennoimassa Suomen elokuva-alan kärkinimiä. Musiikkivideoita, lyhytelokuvia ja dokumentteja tehtiin palavalla intohimolla.

– Vapautta annettiin aika railakkaasti. Alussa jotkut menivät hämilleen siitä, että saako täällä todella tehdä näin, kertoo silloisen videokuvauslinjan johtaja Heikki Timonen.