Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Yö­len­to­har­joi­tuk­set kuu­lu­vat ja näkyvät myös poh­joi­sen tai­vaal­la – Ou­lun­sa­lo on tu­ki­koh­ta­na hel­mi­kuun lopulla

Hornetit lentävät yöharjoituksessa Vihuri 23 myös Oulunsalon tukikohdasta viikolla kahdeksan.
Hornetit lentävät yöharjoituksessa Vihuri 23 myös Oulunsalon tukikohdasta viikolla kahdeksan.
Kuva: Pekka Peura

Karjalan ja Lapin lennostot lentävät tammi-helmikuussa arki-iltaisin yölentokoulutuslentoja, mikä kuuluu ja näkyy jonkin verran myös Oulun alueella sekä muualla Pohjois-Suomessa.

Viikolla kahdeksan eli 20.–23. helmikuuta maanantaista torstaihin lennetään myös Oulunsalon tukikohdasta Vihuri 23 -harjoituksessa. Enimmäkseen lennetään kuitenkin Rissalan tukikohdasta Siilinjärveltä ja Rovaniemen tukikohdasta.

Yölentokoulutuksissa harjoitellaan ilmataistelua heikon valaistuksen oloissa. Lennot ovat osa taistelulentäjien koulutusta.

Puolustusvoimat varoittaa, että lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä. Sitä pyritään välttämään noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Yölentokoulutuksessa käytetään F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä. Niiden omasuojajärjestelmiin kuuluu soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä.

Lapin lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Teemu Pöysti kertoo, että Oulunsaloa käytetään normaalisti päivittäisessä toiminnassa kuten aina. Isompaa tarvetta Lapin lennoston yölentoharjoitustoiminnalle Oulunsalossa ei nyt ole, vaan sitä käyttää nyt Karjalan lennosto yhdellä viikolla.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.