Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Kolumni
Tilaajille

Vuonna 2012 syliini tipahti Fen­no­voi­maan liit­ty­vä uu­tis­pom­mi, jonka koko tu­ho­voi­ma on pal­jas­tu­nut vasta nyt

Elämme aikaa, jolloin mikä päivä tahansa voi olla käänteentekevä. Pyhäjoen ydinvoimalatyömaan osalta sellainen hetki oli lokakuussa vajaa kymmen vuotta sitten, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Lokakuussa 2012 toimin Raahen Seudun päätoimittajana, kun 24. päivän lyödessä kello kahtatoista toimitukseen putosi uutispommi: saksalainen energiayhtiö E.ON ilmoitti irtautuvansa Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta ja myyvänsä sen osakkeet. Tuolloin E.ON omisti 34 prosenttia Fennovoimasta.

Uutinen oli iso, huomattavasti paikallislehden resursseja suurempi, mutta toimitus suoriutui tehtävästä kunnialla. Kaikki muut työt  siirrettiin syrjään ja keskityttiin olennaiseen. Keskeinen kysymys oli, mitä saksalaisten lähtö tarkoittaisi hankkeelle, jolla olisi toteutuessaan valtava merkitys alueen elinkeinoelämälle ja ihmisille sekä koko Suomen energiantuotannolle.