-

Lä­hi­ka­la voittaa jopa kas­vik­set

Kotimainen kalastettu kala poistaa vesistöistämme ravinteita, joita lihan, maitotuotteiden ja myös kasvisruoan tuotanto niihin päästää. Korvaamalla lihan kokonaan kalalla voit painaa ravinnejalanjälkesi jopa negatiiviseksi.

Kotimainen kalastettu kala poistaa vesistöistämme ravinteita, joita lihan, maitotuotteiden ja myös kasvisruoan tuotanto niihin päästää. Korvaamalla lihan kokonaan kalalla voit painaa ravinnejalanjälkesi jopa negatiiviseksi.

Tilaajille
Tilaajille

Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Seppo Knuuttila elää niin kuin opettaa.

Hänet tunnetaan paitsi kokeneena Itämeren tutkijana ja suojelijana, myös sosiaalisessa mediassa kestävän kalastuksen ja eettisen kalaruokavalion puolestapuhujana. Ruokapöydässä Knuuttila suosii itse Suomenlahdesta pyytämäänsä kalaa.

– Poikkeuksen tekee vain muikku, jota ei täältä merestä saa. Sitä ostan säilykkeinä ja kukkona aina, kun lähikaupassa on tarjolla.

Knuuttila kertoo noudattavansa kalapainotteista ruokavaliota, johon kuuluvat vielä kananmunat ja maitotuotteita. Lihaa hän ei ympäristösyistä syö enää juuri lainkaan.

Ravinnekuormaa myös kasvisruoasta

Ammattikajastaja Hannu Kukkohovi kokee verkkoja Lumijoen Varjakassa. Viimeiset talviverkot otetaan ylös vappuna, ja ensimmäiset sulan veden verkot päästään laittamaan vesille lähes samantien.
Ammattikajastaja Hannu Kukkohovi kokee verkkoja Lumijoen Varjakassa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.