Perheet: Takalan perhe löysi pi­ka­vauh­tia uuden kodin Ou­lus­ta, kun kaup­piaan paikka aukesi

Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Urheilu: Nämä pojat kan­ta­vat Kärppiä tu­le­vai­suu­des­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Väes­tö­ke­hi­tyk­ses­tä seuraa yli­opis­to­jen ko­ven­tu­nut kil­pai­lu – Oulun yli­opis­ton sel­viä­mi­nen hen­gis­sä on kau­pun­gil­le koh­ta­lon­ky­sy­mys

Oulun yliopiston keskustakampus Raksilaan olisi yksi olennainen positiivinen keino parantaa yliopiston kilpailukykyä. Julkinen keskustelu asiasta on keskittynyt liian paljon lyhyen tähtäimen kysymyksiin ja epäoleellisuuksiin.

Olennaista on ymmärtää, mikä erottaa yliopiston muista koulutuksen ja tutkimuksen organisaatioista? Perustutkimus, jolla ei välittömästi ole mitään esimerkiksi kaupallista arvoa. Tästä seuraa se, että ainoa taho, joka tällaista toimintaa haluaa rahoittaa, on julkinen valta eli me veronmaksajat.

Yliopiston sijoittumista pitää arvioida nimenomaan pitkän tähtäimen vaikutusten näkökulmasta. Kansainvälisen kilpailun lisäksi Oulun yliopisto on tiukassa kilpailussa kotimaisten yliopistojen kanssa. Jotta yliopisto säilyy tässä ”taistelussa” hengissä, kaikki mahdollinen, myös yliopiston sijoittuminen kaupungin keskustaan, on tehtävä selviämisen varmistamiseksi.

Tulevaisuuden yliopiston fyysisen tilan tarve on paljon pienempi kuin nykyisen.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.