Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Uu­ti­sa­na­lyy­si: Oulun 650 mil­joo­nan jät­ti-in­ves­toin­nit vievät kau­pun­kia niin paljon eteen­päin, että velkaa kan­nat­taa ottaa vaikka ris­kil­lä

Investointeja tulevien kolmen vuoden aikana on paljon, ja kaupungin täytyy ottaa myös lisää velkaa melkoisesti tulevina vuosina.

Oulu investoi ensi vuonna ja vuosina 2025–2026 muikeasti. Sen takia Oulu joutuu ottamaan melkoisesti lisää velkaa ensi vuonna ja seuraavina. Siinäpä tärkeimmät, minkä voi tiivistää kaupunginjohtaja Seppo Määtän ensi vuoden talousarvioesityksestä ja taloussuunnitelmasta vuosille 2025–2026.

Käydessään valintaprosessin kaupunginjohtajaksi vajaa vuosi sitten Määttä taatusti joutui vastamaan satoja kertoja kysymykseen, mitä hän tulevana mahdollisena kaupunginjohtajana tekisi Oulua vaivaavalle jappasukulttuurille. Kyllä, taisinpa minäkin sen suuntaisia kysymyksiä hänelle muutaman kerran esittää.

No nyt saatiin vastaus. Tietenkään torihotellia ei rakenneta loppuun, areena ei nouse, Allas Sea Poolia ei päätetä aloittaa eikä asemakeskus lähde liikkeelle, vaikka Oulun kaupunki satsaisi investointeihin tuplasti vielä enemmän kuin nyt aikoo.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.