Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Tuk­ki­rek­kaa ohit­ta­mas­sa olleet hen­ki­lö­au­tot tör­mä­si­vät Ne­los­tiel­lä Kem­pe­lees­sä – rekan pe­rä­vau­nu kaatui, tie oli poikki yli viisi tuntia

Myöhään torstai-iltana tapahtunut liikenneonnettomuus katkaisi Nelostien liikenteen Kempeleessä useiksi tunneiksi. Onnettomuus tapahtui Tupoksen ABC:n kohdalta hieman pohjoiseen päin.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että kolarissa oli osallisena kaksi henkilöautoa sekä tukkirekka. Ajoneuvoissa oli kolme henkilöä.

Lopputuloksena henkilöautot romuttuivat pahoin ja tukkirekan perävaunu päätyi kumolleen ojaan. Vetoauto pysyi pyörillään.

Oulun poliisi kertoo, että onnettomuus tapahtui, kun henkilöauto ohitti raskasta ajoneuvoyhdistelmää. Ohituskaistalle päästyään kuljettaja hiljensi vauhtia kaistalla olleen lumen vuoksi, jolloin takana tullut toinen henkilöauto törmäsi auton perään.

Auton kuljettaja menetti törmäyksen voimasta autonsa hallinnan, jolloin se auto törmäsi viereisellä kaistalla ajaneeseen ajoneuvoyhdistelmään. Rekan perävaunu kaatui ja päätyi kumolleen ojaan ja osin ajokaistalle.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että yksi kolarin osallisista vietiin tarkastettavaksi. Henkilöautot romuttuivat tilanteessa pahoin.

Kolarin vuoksi valotolppia ja kaiteita hajosi tai meni mutkalle noin 200 metrin matkalta. Lisäksi tielle päätyi runsaasti muoviromua.

Pohjoiseen päin menevät kaistat olivat suljettuna liikenteeltä yli viiden tunnin ajan. Pohjoiseen päin menevä liikenne ohjattiin kiertotielle tien 847 kautta. Tieliikennekeskus kertoi kello 4.49, että tilanne on ohi.

Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Yön aikana Nelostiellä tapahtui myös toinen onnettomuus, joka sulki tien liikenteeltä useiden tuntien ajaksi. Puoli neljän aikaan aura-auto ja rekka kolaroivat Oulussa Pohjantiellä, minkä seurauksena kaidetta kaatui 20 metrin matkalta ja tie suljettiin pohjoiseen päin menevältä liikenteeltä yli kahdeksi tunniksi.

Juttua muokattu kello 19.2. kello 6.19: Juttu päivitetty kauttaaltaan.

Juttua muokattu kello 6.43: Lisätty tieto toisesta Nelostien kolarista.