Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Juhlapyhät: Miksi he­la­tors­tai­ta vie­te­tään?

Rekka törmäsi Poh­jan­tie­tä au­raa­mas­sa ol­lee­seen au­ra-au­toon – poh­joi­seen päin menevät kaistat olivat sul­jet­tu­na yli kahden tunnin ajan

Aura-auto ja täysperävaunurekka kolaroivat Pohjantiellä puoli neljän aikaan perjantain vastaisena yönä.

Poliisi kertoo, että onnettomuus sattui ohitustilanteessa. Aura-auton kuljettaja oli ollut auraamassa tien vasenta kaistaa pohjoiseen päin menevillä kaistoilla Poikkimaantien ja Kajaanintien ramppien välisellä tieosuudella. Rekan kuljettaja lähti ohittamaan aura-autoa oikeaa kaistaa pitkin, jolloin rekka törmäsi aura-autoon.

Aura-auto ajautui törmäyksen voimasta poikittain ja rikkoi moottoritien keskikaidetta. Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että kaidetta vaurioitui noin 20 metrin matkalta. Lisäksi sekä rekasta että aura-autosta vuoti polttoainetta, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Pohjantie suljettiin kokonaan pohjoiseen päin suuntaavalta liikenteeltä yli kahdeksi tunniksi. Tieliikennekeskus kertoi kello 5.50, että tilanne on ohi ja tie on avattu liikenteelle.

Myöhään torstai-iltana Nelostiellä Kempeleessä sattui toinenkin liikenneonnettomuus, joka sulki tien liikenteen tuntikausiksi. Henkilöautot kolaroivat ohittaessaan tukkirekkaa ja toinen autoista törmäsi rekkaan. Tukkirekan perävaunu kaatui ojaan ja tie oli poikki liikenteeltä yhteensä yli viiden tunnin ajan.