Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Tu­han­net OYSin hoi­ta­jat ovat val­mii­ta kahden viikon lakkoon – henkeä suo­je­le­va työ jat­kui­si, muu toi­min­ta käy­tän­nös­sä la­maan­tui­si

Yksi erityispiirre neuvotteluissa on se, että hoitajien työnantaja vaihtuu ensi tammikuussa. Tehy vaatiikin valtiolta sotealan pelastussuunnitelman rahoittamista.

Suomessa voi alkaa kahden viikon päästä laaja hoitajien lakko. Hoitajien ammattiliitot ja työnantajat neuvottelevat parhaillaan uudesta työehtosopimuksesta, mutta neuvottelut tuntuvat junnaavan paikoillaan.

Liitot antoivat torstaina uuden, alkuperäistä laajemman lakkovaroituksen, jonka piiriin kuuluu Tehyn ja SuPerin ilmoituksen mukaan 13 sairaanhoitopiiriä ja 40 000 hoitajaa. Toteutuessaan se epäilemättä lamauttaisi terveydenhuoltoa laajasti.

Liitot vaativat meneillään olevilta työsopimusneuvotteluilta sotealan pelastusohjelmaa, jolla säädetään työolojen korjaamisesta ja palkkojen nostamisesta viiden vuoden suunnitelmalla.

– Hoitajien yhtenäinen viesti on, että nyt on heidän vuoronsa. Korona-ajan uuvuttamat sankarit edellyttävät konkreettisia tekoja työolojen ja palkkauksen parantamiseksi, kommentoi Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi sähköpostitse.

Kirvesniemen mukaan neuvotteluja käydään nyt valtakunnansovittelijan johdolla joka päivä, mutta ne etenevät kovin hitaasti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.