Tors­tain ko­ro­na­uu­ti­set – katso Kalevan päi­vit­ty­vä kooste

Kaleva koosti torstain koronauutisista. Juttua päivitetään uusilla uutisilla päivän aikana.

Kaleva koosti torstain koronauutisista. Juttua päivitetään uusilla uutisilla päivän aikana. 

19.04
Venäjän ulkorajojen sulkeminen ajoi pattitilanteeseen kaksoiskansalaiset, joita Venäjä Suomen passista huolimatta kohtelee aina venäläisinä. Venäjä käännyttää Suomessa asuvat kaksoiskansalaiset rajalta takaisin Venäjälle.

Kello 18.36
Putin lupasi venäläisille palkallista koronalomaa kuun loppuun – auki jäi, mistä rahat palkanmaksuun otetaan.

Kello 16.47
Vantaa tekee lentoasemalla ko­ro­na­tes­te­jä. Toimia harkittiin läpi maaliskuun ja yli 200 000 matkustajaa ehti saapua.

Kello 16.16.
Välipäivän jälkeen taas kaksi uutta ko­ro­na­kuo­le­maa Suomessa – tauti on vaatinut nyt 19 ihmisen hengen.

Kello 15.55
Varusmiehille tullaan maksamaan päivärahan lisäksi myös ruokarahaa ajalta, jolloin heille ei voida järjestää ruokahuoltoa.

Kello 15.36
Yleinen työttömyyskassa YTK varoitti, että se ei suoriudu tulossa olevasta lomautusmäärästä nykylainsäädännön puitteissa. Jos ratkaisua ei löydetä, tiedossa on kuukausien käsittelyaikoja. Mikäli kassasta ei saa rahaa, on oikeutettu toimeentulotukeen.

Kello 15.33
Kainuussa on yhteensä kuusi todettua koronavirustartuntaa.

Kello 15.00
Kaup­pa­kes­kus Zep­pe­li­nin pää­o­mis­ta­ja kiin­teis­tö­si­joi­tu­syh­tiö Spon­da Oyj on il­moit­ta­nut tu­ke­van­sa kaik­kia ra­vin­to­la-alan vuok­ra­lai­si­aan vuok­ra­va­pau­del­la.

Kello 13.28
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä lasketaan sote-henkilöstön kynnystä päästä koronavirustestiin. Hallituksen mukaan testauskapasiteetti kaksin- tai kolminkertaistetaan lähiaikoina.

Kello 13.03
Kreikka on asettanut pakolaisleirin karanteeniin sen jälkeen kun 20 turvapaikanhakijaa osoitti testissä kantavansa koronavirusta.

Kello 12.41
Koronaepidemiasta ei Supon mukaan ole välitöntä turvallisuusuhkaa. Suurimman uhkan Suomessa muodostavat yksittäiset toimijat ideologiasta riippumatta.

Kello 12.24
Opiskelijoiden valmistuminen ja jatko-opintoihin tai työelämään siirtyminen koetetaan puolestaan hoitaa olosuhteisiin nähden niin sujuvasti kuin mahdollista, kertoi hallitus tiedotustilaisuudessa.

Kello 12.11
Shenzhenistä tulee ensimmäinen kiinalainen kaupunki, joka kieltää koiran ja kissan lihan myymisen ja käyttämisen. Päätös syntyi sen jälkeen kun koronaviruspandemia yhdistettiin villieläinten lihan syömiseen.

Kello 12.02
Stora Enso kertoo aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut Veitsiluodon tehtaalla ja sahalla Kemissä sekä Oulun tehtaalla

Kello 11.51
Yli 15 000 terveysalan ammattilaista Espanjassa on joko sairastunut koronaan tai asetettu karanteeniin niin että he eivät voi hoitaa potilaita. Tämä on noin 14,7 prosenttia maan vahvistetuista koronatapauksista.

Kello 11.44
Pohjois-Pohjanmaalla uusia positiivisia koronavirusnäytteitä on löytynyt kolme. Yhteensä alueella on 63 todettua tartuntaa. 

Kello 10.36
Yhdysvalloissa koronaviruskuolemien määrä liki kaksinkertaistui kolmessa päivässä. Presidentti Donald Trump ei aio vielä julistaa koko kansakunnan kattavaa ulkonaliikkumiskieltoa. Jo yli 80 prosenttia amerikkalaisista joutuu pysyttelemään kotona.

Kello 10.05
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun. Tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata.

Kello 10.00
THL kertoo, että Pohjois-Pohjanmaalla koronaviruksen riskiryhmien määrä on väestön väkilukuun nähden alhainen. Suomen maakuntien välillä on isoja eroja siinä, kuinka suuri osa väestöstä kuuluu riskiryhmään.

Kello 9.37
Pelkästään Oulun yliopistossa on 10–20 koronavirustesteissä käytettävää laitetta, kertoo Ilta-Sanomien haastattelema akatemiatutkija ja mikrobimitutkija Justus Reunanen.

Kello 7.00
Hus seuloo parantuneita uusilla vasta-ainetesteillä, jotka löytävät myös oireettomasti koronaviruksen sairastaneet.

Kello 6.00
Maakunnissa tehdyt terveydenhuollon supistukset voivat kääntyä koronaepidemian aikana resurssiksi. Jos sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä kasvaa hyvin suureksi, suljettuja osastoja saatetaan avata uudelleen.

Kello 6.00
Koronakriisi voi horjuttaa myös mielenterveyttä. Mieli – Suomen Mielenterveys ry:n Kriisipuhelimessa korona-aiheiset soitot ovat nousseet yleisimmäksi yhteydenoton syyksi maaliskuun puolivälistä lähtien.