Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Tai­pui­si­ko kesken jäänyt to­ri­ho­tel­li toi­mis­to- ja ho­tel­li­ti­lo­jen yh­dis­tel­mäk­si? Ho­tel­li- ja toi­mis­to­ti­lat yh­dis­tä­vä Valo Hotel & Work mielii yhä Ouluun, paikkaa et­si­tään ydin­kes­kus­tas­ta

Kiinteistökehitysyhtiö on jo virittelemässä muun muassa huoneistohotellia Oulun Hietasaareen, purettavaksi tuomitulle entiselle Pohton alueelle kaavaillaan myös muutamia asuntoja.

Myös Oulussa keskeneräiseksi jäänyt torihotelli (taustalla) saattaisi soveltua uuden Valo Hotel & Work -bisneshotellin aihioksi, Valo Groupin kehitysjohtaja Teemu Saari arvioi.
Myös Oulussa keskeneräiseksi jäänyt torihotelli (taustalla) saattaisi soveltua uuden Valo Hotel & Work -bisneshotellin aihioksi, Valo Groupin kehitysjohtaja Teemu Saari arvioi.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Hotelli- ja toimistotilat yhdistävälle Valo Hotel & Work -bisneshotellille haeskellaan yhä sopivaa paikkaa myös Oulusta, SSA Group -konserniin kuuluvan Valo Groupin kehitysjohtaja Teemu Saari, 40, sanoo.

Ensimmäinen Valo-hotelli avattiin Helsingin Mannerheimintiellä syksyllä 2020. Hotellin 422 huonetta toimivat päiväsaikaan toimistotiloina.

Suurin osa hotellikiinteistön omistavan yhtiön osakkeista on jo myyty sijoittajille.

– Koronakriisi ja Ukrainan sota sekä haastava talous- ja markkinatilanne ovat haitanneet alan bisnestä ja viivyttäneet uusia investointipäätöksiä, mutta kasvuun tähtäämme koko ajan, Limingan Tupoksessa asuva Saari kertoo.

– Keskusteluja seuraavan Valo-hotellin sijainnista on käynnissä useita etenkin Helsingissä, Tampereella, Vantaalla, Turussa, Espoossa ja Oulussa. Konseptimme kiinnostaa myös ulkomailla.

Saari uskoo, että Valo-hotellille riittäisi Oulussakin paljon kysyntää ja käyttäjiä.

– Oulun ja Helsingin välillä on liikematkaamista aivan älyttömät määrät, joten molemmissa päissä on varmasti tarvetta tällaiselle hotellille.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.