Kolumni: Sanna Marinin katse Ir­pi­nis­sä kertoi kaiken

Koti: Monille ou­lu­lai­sil­le tutun Markus H. Kor­ho­sen kult­tuu­ri­ko­ti rönsyää tu­han­sia esi­nei­tä

Tilaajille

"Täällä on ollut mah­dol­lis­ta elää melkein nor­maa­lia elämää" – kevään vaih­to-opis­ke­li­jat ovat naut­ti­neet olos­taan Oulussa ko­ro­nas­ta huo­li­mat­ta

Oulun korkeakoulut ottivat tänä keväänä vastaan 195 vaihto-opiskelijaa, kun normaalisti heitä on ollut noin kolmesataa. – Minun oli parempi tulla Suomeen kuin jäädä Ranskaan, sanoo vaihto-opiskelija Victor Virette.

Opiskelijakulttuuriin olennaisesti liittyvät kokoontumiset ovat korona-aikana jääneet pitkälti pois. Arkistokuva vapusta 2019.
Opiskelijakulttuuriin olennaisesti liittyvät kokoontumiset ovat korona-aikana jääneet pitkälti pois. Arkistokuva vapusta 2019.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Vaihto-opiskelu ulkomailla tarkoittaa opiskelijoille usein ensisijaisesti uusiin ihmisiin tutustumista. Monille olennaista on myös juhliminen ja matkustelu. Pandemian aikana tämä kaikki on jäänyt lähes kokonaan pois.

Oulun yliopistolle tuli kevääksi 129 vaihto-opiskelijaa ja Oamkille 66. Tavallisesti heitä tulee yliopistolle noin kaksisataa ja Oamkille reilu sata, kertoo kehittämispäällikkö Marianne Isola Oulun yliopiston kansainvälisen liikkuvuuden palvelujen tiimistä. Tiimi vastaa sekä yliopiston että Oamkin opiskelijavaihdoista.