Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Suo­mes­sa 574 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – Poh­jois-Poh­jan­maal­la run­saas­ti tar­tun­to­ja myös muualla kuin Oulussa

Rokotukset koronavirusta vastaa ovat olleet käynnissä jo noin kahdeksan kuukautta. Edelleen huomattava osa kansalaisista on silti rokottamatta, vaikka rokotukset ovatkin edenneet viikko toisensa jälkeen. Arkistokuva.
Rokotukset koronavirusta vastaa ovat olleet käynnissä jo noin kahdeksan kuukautta. Edelleen huomattava osa kansalaisista on silti rokottamatta, vaikka rokotukset ovatkin edenneet viikko toisensa jälkeen. Arkistokuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Suomessa on todettu 574 uutta koronavirustartuntaa. Asiasta raportoi päivittäiseen tapaansa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tiistaina kerrottiin 644 tartunnasta.

Päivälukemien voi katsoa yhä olevan kohtuullisen korkealla tasolla, mutta suunta on nyt hienokseltaan alaspäin. Tämä näkyy myös kahden viikon tartuntaluvuista. Viimeisen kahden viikon aikana tautitapauksia on ollut 9 354, kun viikko takaperin kahden viikon tartuntalukua oli 10 090. Kaksi viikkoa sitten kahden viikon määrä oli 9 786 tartuntaa.

Pohjois-Pohjanmaalla uusia tartuntoja todettiin 39, niistä 13 Oulussa. Oulun lisäksi tartuntoja havaittiin useissa muissakin kunnissa: Kuusamossa seitsemän, Kempeleessä kuusi, Nivalassa viisi, Ylivieskassa neljä, Limingassa yksi, Muhoksella yksi, Raahessa yksi ja Sievissä yksi.

Lapin sairaanhoitopiirissä tartuntoja oli kaksi Rovaniemellä ja yhdestä sekä Kittilässä että Sodankylässä.

Länsi-Pohjassa tartuntoja oli kuusi. Niistä neljä todettiin Keminmaassa, yksi Tervolassa ja yksi Torniossa.

Kainuussa tartuntoja todettiin kahdeksan. Niistä kolme oli Kajaanissa, kaksi Paltamossa ja yksi Sotkamossa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä koronan vuoksi 98 henkilöä. Heistä 23 on tehohoidossa.

Viimeisen viikon aikana tartunnoista liki 60 prosenttia on todettu alle 30-vuotiailla. Tartuntoja on havaittu merkittävä määrä lapsillakin, myös pienillä lapsilla.

Yli 60-vuotiaiden osuus tartunnan saaneista on vain muutaman prosentin luokkaa.