Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Pääkirjoitus: Kou­lu-uh­kauk­set eivät koskaan ole hyvää "läp­pää"

Kalevan podcastit: Raksila on isojen muu­tos­ten edessä, mutta min­kä­lais­ten?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomen ja Ruotsin liit­ty­mi­nen Natoon muuttaa poh­joi­sen stra­te­gis­ta mer­ki­tys­tä

Keskustelut Pohjoismaiden välisten infrainvestointien toteuttamiseksi osana varustautumis-, huoltovarmuus- ja turvallisuuspolitiikkaa on syytä käynnistää pikaisesti.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti Suomen ja Ruotsin turvallisuuspolitiikkaa nopeasti ja rajusti. Maat jättivät yhdessä Nato-hakemukset ja jäsenyyden ratifiointi eri jäsenmaiden parlamenteissa etenee hyvää vauhtia. 1 300 kilometriä pitkälle itärajalle laskeutui rautaesirippu luultavasti vuosikymmeniksi.

Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon muuttaa merkittävästi pohjoisen strategista merkitystä. Pohjoinen Suomi on maayhteys länteen ja tuleviin Nato-liittolaisiimme Ruotsiin ja Norjaan. Jo talvisodan aikana Iso-Britannia ja Ranska pyysivät Norjalta ja Ruotsilta lupaa kauttakulkuun auttaakseen Neuvostoliittoa vastaan taistellutta Suomea. Lupa jäi saamatta ja osin tähän vedoten Suomea vaadittiin hyväksymään Neuvostoliiton aluevaatimukset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.