Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Kolumni: Lapsi ihol­la­ni laski tes­to­ste­ro­ni­ta­so­ja­ni nuorena isänä ja jää­kiek­koi­li­ja­na

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sote-uu­dis­tus on poh­joi­sen kan­nal­ta vält­tä­mä­tön – maa­kun­ta­koh­tai­set ra­hoi­tus­las­kel­mat tulevat päi­vit­ty­mään moneen kertaan

Pekka Simonen Pohjois-Pohjanmaan kokoomuksesta kannusti (Kaleva 10.12./Lukijalta) keskustalaisia vaikuttamaan pohjoisen puolesta sote-uudistukseen. Mieluusti sen teemme. Toivotamme myös kokoomuksen vaikuttajat tervetulleeksi.

Keskusta haluaa, että Suomeen saadaan sote, joka on ihmisille yhdenvertainen ja jonka kustannukset veronmaksajat pystyvät kantamaan. Siksi sote-vastuut ollaan 1.1.2023 siirtämässä kunnilta valtion rahoitukseen ja maakunnan järjestettäväksi.

"Pohjois-Pohjanmaan kuntien kannalta sote-menojen siirtäminen valtion harteille on tärkeää. Sote-menot ovat vaikeasti ennakoitavia ja tekevät kuntien taloudenhoidosta haastavaa."

Sote-uudistuksen maakuntakohtaiset rahoituslaskelmat tulevat päivittymään vielä moneen kertaan. Lopullinen tulos on vähennyslasku, jossa Pohjois-Pohjanmaan kuntien ja sairaanhoitopiirin yhteisistä sote-menoista vähennetään uuden laskennallisen rahoituksen summa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.