Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Työllisyys: Työt­tö­myys­lu­ke­mat kur­jis­tu­vat Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Torihotelli: Kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Pirjo Sirviö yritti estää to­ri­ho­tel­lin kah­des­ti mutta epä­on­nis­tui

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Sievin Jal­ki­neel­la jouk­ko­al­tis­tu­mi­nen – Kallion alueel­la useita tar­tun­ta­ket­ju­ja, ka­ran­tee­nis­sa noin 200 asu­kas­ta

Nivalan, Ylivieskan, Sievin ja Alavieskan muodostamalla peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella on todettu perjantain aikana 11 uutta koronavirustartuntaa.

Kasvomaskisuositus on käytössä myös Kallion alueella.
Kasvomaskisuositus on käytössä myös Kallion alueella.
Kuva: Jussi Leinonen

Nivalan, Ylivieskan, Sievin ja Alavieskan muodostamalla peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella on todettu perjantain aikana 11 uutta koronavirustartuntaa. Karanteenissa on noin 200 ihmistä.

Kallio kertoo tiedotteessaan, että uusia tartuntapauksia on odotettavissa ja viikonlopun aikana Alavieska sekä Sievin nousevat mahdollisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartalle, jonne joutuu, kun kunnassa on todettu vähintään viisi varmistettua koronatartuntaa.

THL:n kerran vuorokaudessa päiväittämän koronakartan mukaan Nivalassa on todettu kaikkiaan 16 ja Ylivieskassa 17 tartuntatapausta. Molempien tilastoon tuli perjantaina kolme lisämerkintää.

Tilanne alueella on muuttunut siten, että tartunnan voi saada alueen sisältä, kun aiemmin tartunnat ovat tulleet alueen ulkopuolelta.

Kallion alueella on tällä hetkellä neljä erillistä tartuntaketjua. Näistä yksi liittyy Ylivieskassa sijaitsevaan Raudaskylän kristilliseen opistoon. Sen lisäksi Ylivieskassa on toinenkin tartuntaketju ja Nivalassa sekä Sievissä kummassakin yksi.

Tartuntaketjuista tuorein liittyy Sievin Jalkineella perjantaina todettuu noin 50 hengen joukkoaltistumiseen.

Raudaskylän ketjuun liittyy mahdollinen altistuminen alavieskalaisessa päiväkodissa. Mikäli altistus todetaan, päiväkoti aiotaan panna karanteeniin. Kallion alueella on tulossa mahdollisesti myös toinen päiväkotisulku. Näistä yhtymä lupaa tiedottaa tarvittaessa lisää.

Koronaviruksen leviämistä voidaan ehkäistä rajaamalla fyysiset kontaktit minimiin sekä huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Kallion alueella on myös voimassa maskisuositus, joka koskee kaikkia julkisia tiloja.

Kallion pandemiatyöryhmä suosittelee, että tartunnan leviämisen estämiseksi pieniäkään yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Tartuntatautilain mukaisesti esimerkiksi urheilutilojen sulkemista suositellaan 6.12. saakka. Myöskään joukkotapahtumia ei suositella järjestettävän 6.12. saakka.