Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

"Se olisi hä­lyt­tä­vä ti­lan­ne", kau­his­te­lee Pu­das­jär­ven tek­ni­nen johtaja Janne Karhu pit­kit­ty­nyt­tä hin­to­jen nousua

Polttoaineiden hintojen nousu laittaa kunnat kiristämään vyötä palveluissaan, vaikka palveluista ei olisi varaa tinkiä.

Tankilla käyminen on nopeasti tullut paljon aiempaa kalliimmaksi, eikä hintakehitykselle taida olla vielä loppua näkyvissä.
Tankilla käyminen on nopeasti tullut paljon aiempaa kalliimmaksi, eikä hintakehitykselle taida olla vielä loppua näkyvissä.
Kuva: Liubov Alekseeva

Oulun kaupungin polttoainemenot nousivat tämän vuoden tammikuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna lähes kolmanneksen, eli 28 prosenttia. Vuonna 2020 kaupungin polttoaine- ja voitelukulut olivat 1,1 miljoonaa euroa, ja ne nousivat viime vuonna 1,4 miljoonaan euroon. Polttoaineiden kulutus oli viime vuonna suurempi kuin edellisenä vuonna.

Oulun tilapalveluiden käyttäjäpalvelupäällikkö Ritva Lasaroff kertoo, että eniten polttoaineita kuluu Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella, ja seuraavana tulee Oulun Infra -liikelaitos.

Kaupungin toiminnoissa paloi polttoainetta viime vuonna kaikkiaan 1 150 000 litraa ja lisäksi pieniä määriä biokaasua.

– Tuottamamme palvelut ovat pääsääntöisesti lakisääteisiä joiden toiminta on turvattava riippumatta polttoaineen hinnasta. Mistään toiminnosta emme voi luopua kasvavien kulujen takia, mutta pidemmällä tähtäimellä toteutetaan ratkaisuja, joilla polttoainekustannusten nousua voidaan hillitä, Lasaroff kertoo.

Hän sanoo, että toimintoja kehitetään ja tehostetaan, ja haetaan säästöt sitä kautta.

– Uusien autojen hankinnassa suositaan vähäpäästöisiä sähköautoja ja hybridejä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.