Oulun käräjäoikeus on tuominnut Oulun seudulla toimivan ravintolayrittäjän sakkoihin kahteen työntekijään kohdistetusta epäasiallisesta käytöksestä.
Ensimmäinen oikeudessa käsitelty tapaus on syksyltä 2019. Tuolloin ravintolan yrittäjänä ja toimitusjohtajana työskennellyt nainen käytti työntekijästä toistuvasti loukkaavia ilmauksia. Hän muun muassa haukkui työntekijää idiootiksi, syytti "perseilystä" ja kyseenalaisti tämän mielenterveyden.
Epäasiallisen kohtelun taustalla oli epäilty ruokamyrkytystilanne, jonka työntekijä oli yrittäjän mielestä hoitanut väärin. Ruokamyrkytysepäilyn vuoksi ravintolaan tehtiin ylimääräinen terveystarkastus ja ravintolan Oiva-pisteet huononivat. Oiva-arvio kertoo muun muassa ravintolan hygieniasta.
Yrittäjä syytti työntekijää tapahtuneesta. Hän antoi työntekijälle syksyn aikana kaksi varoitusta ja työntekijä puolestaan teki hänen käytöksestään häirintäilmoituksen. Lopulta yrittäjä irtisanoi työntekijän sairausloman aikana. Oikeuden mielestä varoitukset ja irtisanominen tehtiin epäasiallisessa tarkoituksessa.