Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ra­vin­to­la­yrit­tä­jä hauk­kui, huusi ja piti työn­te­ki­jöi­den sai­raus­lo­mia turhina – Oulun kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si sak­koi­hin

Oulun käräjäoikeus on tuominnut Oulun seudulla toimivan ravintolayrittäjän sakkoihin kahteen työntekijään kohdistetusta epäasiallisesta käytöksestä.

Ensimmäinen oikeudessa käsitelty tapaus on syksyltä 2019. Tuolloin ravintolan yrittäjänä ja toimitusjohtajana työskennellyt nainen käytti työntekijästä toistuvasti loukkaavia ilmauksia. Hän muun muassa haukkui työntekijää idiootiksi, syytti "perseilystä" ja kyseenalaisti tämän mielenterveyden.

Epäasiallisen kohtelun taustalla oli epäilty ruokamyrkytystilanne, jonka työntekijä oli yrittäjän mielestä hoitanut väärin. Ruokamyrkytysepäilyn vuoksi ravintolaan tehtiin ylimääräinen terveystarkastus ja ravintolan Oiva-pisteet huononivat. Oiva-arvio kertoo muun muassa ravintolan hygieniasta.

Yrittäjä syytti työntekijää tapahtuneesta. Hän antoi työntekijälle syksyn aikana kaksi varoitusta ja työntekijä puolestaan teki hänen käytöksestään häirintäilmoituksen. Lopulta yrittäjä irtisanoi työntekijän sairausloman aikana. Oikeuden mielestä varoitukset ja irtisanominen tehtiin epäasiallisessa tarkoituksessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.