Virkaanastujaiset: Stubb astui vir­kaan­sa, Oulussa oltiin myr­ty­nei­tä ja toi­veik­kai­ta

Retkeily: Tun­net­ko nämä 6 paikkaa Oulun edus­tal­la?

Maakuntaliitto: Seppo Määttä hakee Poh­jois-Poh­jan­maan liiton hal­lin­to­joh­ta­jak­si

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Ra­vin­to­la­yrit­tä­jä hauk­kui, huusi ja piti työn­te­ki­jöi­den sai­raus­lo­mia turhina – Oulun kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si sak­koi­hin

Oulun käräjäoikeus on tuominnut Oulun seudulla toimivan ravintolayrittäjän sakkoihin kahteen työntekijään kohdistetusta epäasiallisesta käytöksestä.

Ensimmäinen oikeudessa käsitelty tapaus on syksyltä 2019. Tuolloin ravintolan yrittäjänä ja toimitusjohtajana työskennellyt nainen käytti työntekijästä toistuvasti loukkaavia ilmauksia. Hän muun muassa haukkui työntekijää idiootiksi, syytti "perseilystä" ja kyseenalaisti tämän mielenterveyden.

Epäasiallisen kohtelun taustalla oli epäilty ruokamyrkytystilanne, jonka työntekijä oli yrittäjän mielestä hoitanut väärin. Ruokamyrkytysepäilyn vuoksi ravintolaan tehtiin ylimääräinen terveystarkastus ja ravintolan Oiva-pisteet huononivat. Oiva-arvio kertoo muun muassa ravintolan hygieniasta.

Yrittäjä syytti työntekijää tapahtuneesta. Hän antoi työntekijälle syksyn aikana kaksi varoitusta ja työntekijä puolestaan teki hänen käytöksestään häirintäilmoituksen. Lopulta yrittäjä irtisanoi työntekijän sairausloman aikana. Oikeuden mielestä varoitukset ja irtisanominen tehtiin epäasiallisessa tarkoituksessa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.