Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Poh­joi­sen syyt­tä­jät ovat pur­ka­neet vanhoja rästejä ura­kal­la, pa­him­mat rästit Oulussa – Syyt­tä­jät uu­pu­vat, oi­keus­asia­mies huo­lis­saan esi­tut­kin­to­jen kes­tos­ta

Pohjois-Suomen syyttäjäalueella toimivat syyttäjät ovat tehneet kahden viime vuoden aikana syyteratkaisuja kirjaimellisesti urakkatahdilla.

Vielä keväällä 2021 syyttäjäalueella eli koko Pohjois-Suomen kattavalla alueella oli vireillä lähes 440 juttua, joiden syyteharkinta oli kestänyt yli vuoden.

Nyt luku on yli 40 prosenttia pienempi. Myös kokonaisrästin eli kaikkien syyteharkintaa odottavien juttujen määrä on vähentynyt noin kolmanneksella.

– Tilanne on parantunut huomattavasti, mutta edelleen on töitä tehtäväksi, johtava aluesyyttäjä Leena Hurmala-Kanerva kuvailee.

Hänen mukaansa pahin rästitilanne on ollut syyttäjäalueen toimipaikoista Oulussa, minkä parantamiseksi on tehty useita toimenpiteitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.