Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Heinäpään stadion: Miksi Hei­nä­pään sta­dio­nis­ta tehtyjä va­li­tuk­sia ei kä­si­tel­lä heti?

Historia: Oulu onkin sa­vo­lais­ten kau­pun­ki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Poh­joi­sen syyt­tä­jät ovat pur­ka­neet vanhoja rästejä ura­kal­la, pa­him­mat rästit Oulussa – Syyt­tä­jät uu­pu­vat, oi­keus­asia­mies huo­lis­saan esi­tut­kin­to­jen kes­tos­ta

Pohjois-Suomen syyttäjäalueella toimivat syyttäjät ovat tehneet kahden viime vuoden aikana syyteratkaisuja kirjaimellisesti urakkatahdilla.

Vielä keväällä 2021 syyttäjäalueella eli koko Pohjois-Suomen kattavalla alueella oli vireillä lähes 440 juttua, joiden syyteharkinta oli kestänyt yli vuoden.

Nyt luku on yli 40 prosenttia pienempi. Myös kokonaisrästin eli kaikkien syyteharkintaa odottavien juttujen määrä on vähentynyt noin kolmanneksella.

– Tilanne on parantunut huomattavasti, mutta edelleen on töitä tehtäväksi, johtava aluesyyttäjä Leena Hurmala-Kanerva kuvailee.

Hänen mukaansa pahin rästitilanne on ollut syyttäjäalueen toimipaikoista Oulussa, minkä parantamiseksi on tehty useita toimenpiteitä.

"Olemme rikosprosessin pullonkaula"

Kun pohjoisen syyttäjien rästinpurkusavotta alkoi loppuvuodesta 2020 alueen päällikkönä aloittaneen Leena Hurmala-Kanervan johdolla, olivat syyteharkinta-ajat maan pisimpiä ja rästin määrä valtakunnan suurin.

Nyt tilanne on kääntynyt päälaelleen: pohjoisen syyteharkinta-ajat ovat laskussa ensimmäistä kertaa vuosikausiin, kun muilla alueilla ne ovat kasvaneet jopa huomattavan paljon.

Myös työuupumuksesta johtuvat sairauspoissaololuvut ovat pohjoisessa olleet alueiden korkeimmat. Tältäkin osin tilanne on  parantunut.

Leena Hurmala-Kanerva nimitettiin Pohjois-Suomen syyttäjäalueen johtavaksi aluesyyttäjäksi marraskuun 2020 alussa eli lähes päivälleen kaksi vuotta sitten. Arkistokuva.
Leena Hurmala-Kanerva nimitettiin Pohjois-Suomen syyttäjäalueen johtavaksi aluesyyttäjäksi marraskuun 2020 alussa eli lähes päivälleen kaksi vuotta sitten.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.