Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Poh­joi­seen olisi tu­li­joi­ta, mutta kort­tee­rei­ta ei tahdo löytyä – Po­sio­lai­nen ho­tel­lin­pi­tä­jä: "Kokki perui tu­lon­sa, kun ei ollut asun­toa"

Muuttajien kasvanut määrä ja rakennuskustannusten raju nousu ovat huono yhtälö. Tähän haetaan apua muun muassa rakennuskustannusten riskejä jakamalla.

Pohjoisen pienet kunnat ovat positiivisen, mutta kiperän ongelman edessä: pohjoinen vetää nyt etätyöntekijöitä, sesonkityöntekijöitä ja myös vakituisiin työsuhteisiin tulevia, mutta kuntien asuntotuotanto ei ole pysynyt ilmiön mukana.

Asumisen erityisasiantuntija Laura Hassi Kuntaliitosta puhuu monipaikka-asumisesta ja koronapandemian asuntomarkkinoita heilauttavasta ilmiöstä, jonka ekonomistitkin ovat viimein huomanneet.

– Aluksi uskottiin, että keskuskaupunkien kasvu vain jatkuu, mutta nyt aletaan yhä enemmän ymmärtää, että seutukaupungit ja -kunnat vetävät. Ilmiössä on kysymys selvästä trendistä, Hassi sanoo.

– Tästä kehityksestä myös pohjoisen kunnat ovat saaneet, ja tulevat saamaan, oman osansa, Hassi jatkaa.

Kuusamossa on puolentoista sataa asunnonhakijaa jonossa. Heistä 100 jonottaa asuntoa Kuusamon keskustaan ja noin 40 Rukalle. Joku onnekas pääse kohta asumaan Tuomo Määtän ja muiden ammattilaisten rakentamaan uuteen kotiin Rukalle, Rukan koulun viereen.
Kuusamossa on puolentoista sataa asunnonhakijaa jonossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.