Oulun kaupunginjohtaja: Ky­syim­me seit­se­mäl­tä merk­ki­hen­ki­löl­tä, ai­ko­vat­ko he hakea Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Karkauspäivä: Ou­lu­lai­sen Annukka Määtän, 28, kakussa on vasta 7 kynt­ti­lää

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Poh­jois-Poh­jan­maan luon­nol­li­nen väes­tön­li­säys ne­ga­tii­vi­nen en­sim­mäis­tä kertaa koko mit­taus­his­to­rian aikana

Ennakkotilaston mukaan Pohjois-Pohjanmaalla kuolee enemmän ihmisiä kuin syntyy elävänä.

Tilastokeskuksen ennakkotilaston mukaan Pohjois-Pohjanmaan luonnollinen väestönlisäys on tänä keväänä negatiivinen ensimmäistä kertaa koko mittaushistorian aikana. Luonnollisen väestönlisäyksen lasku tarkoittaa sitä, että ihmisiä kuolee maakunnassa enemmän kuin syntyy elävänä.

Tilastokeskuksen viralliset ja julkiset tiedot nykyisten maakuntien väkiluvuista ovat aikaisintaan vuodelta 1990, ja väestötilastojen julkaisemattomatkin aineistot yltävät vain 50–luvulle. Pohjois-Pohjanmaan luonnollinen väestönlisäys on toukokuun ennakkotilastoissa -94 ihmistä.

Aluetutkija Timo Aro muistuttaa, etteivät muutokset tapahdu hetkessä.

– Kaikki väestökehitykseen liittyvät ilmiöt tapahtuvat pitkällä aikavälillä, mutta niiden vaikutukset pulpahtavat esiin yhtäkkiä. Pohjois-Pohjanmaalla on aina korostettu lapsia ja nuoria. Jos luonnollinen väestönlisäys laskee entisestään, se vaikuttaa suoraan esimerkiksi varhaiskasvatukseen, mainitsee Aro.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.